halfmysize.blogg.se

Hej! Här får ni följa med i min vardag, där det blir en kombination av livet som småbarnsmamma och lite annat smått och gott. Kul att ni ville titta in!

Juluppehåll

Kategori: Allmänt

Med julen bakom sig och nyår framför fötterna så har jag tagit en liten paus härifrån med. Ganska skönt ibland och jag skriver ju ändå för min egen skull. Det blir ju som en dagbok och det är alltid kul att gå tillbaka och titta. Sen är det ju roligt att se att det är många som läser det jag skriver oxå men det är inte därför jag gör det. 

En hel del har hunnits med de senaste dagarna, orkar inte gå in på allt men det har vart lite vin, lite utgång, middagar, familjemys, häng med vänner, fullt ös i pulkabacken osv. Så skönt att va ledig och det är en hel vecka kvar tills jag börjar jobba igen:)

Lite bilder från dagarna som gått!

Jul

Kategori: Allmänt

Haft en helt underbar julafton hos svärmor ute på landet. Ingen stress, bara lugnt, skönt, god mat och mys med nära och kära. Mamma var oxå med där och firade med oss. 

Tomten kom på besök och ingen var gladare än Tyra:) Hon fick nog det mesta på önskelistan :) Vi sov kvar och vaknade upp till strålande sol och ett tunt vitt täcke över ängarna. Efter frukost bar det vidare till brorsan för lunch, mammas räkpanna - mums! Ingen julmat idag inte. Nu vidare hem och ladda upp för en kväll med tjejerna. Det blir middag på O'Learys för att fira Olivia som fyller år!

Hoppas ni alla haft en toppenjul!
















Helgen

Kategori: Allmänt

Helgen var bra. Uträttade ju en hel del ärenden i lördags, så skönt att få det gjort. Sen blev det vin hos Fanny och en sväng till O'Learys. Riktigt rolig kväll faktiskt. Trevligt när man inte är för många oxå så hinner man umgås ordentligt:) Helt ok ute, inte så mycket folk men det var bara skönt:) Fick träffas och kramas med lite folk, alltid kul!


Gårdagen spenderades ute hos svärmor. Vi var ute i skogen och hämtade en gran och gick med Tyra för att titta på kossorna och hästarna. Skönt med lite luft och dagsljus! Till kvällen åkte vi hem, men Tyra blev kvar. Hon ville leka med farmor idag istället för att vara på dagis då vi jobbar. Men från imorgon är Oscar ledig. Idag och imorgon kvar för mig, sen är jag oxå ledig, ska bli så skönt!!!

Ha en bra måndag!!!


Nytta & nöje

Kategori: Allmänt

Vaknade redan vid 7 imorse, innan Tyra oxå. Har lite problem med sömnen just nu. Kunde inte somna igår heller så det blev inte många timmar, tur det är sol idag iaf så får man lite energi ;)

Dags att göra lite nytta, shoppinglistan för idag är lång och jag gissar att vi inte kommer va ensamma på stan *suck*. Har precis varit på tippen iaf, så det är klart. Nu tar vi resten. Hade tänkt springa idag oxå men det kom jag gärna på efter att jag duschat, fail på den! 

Ikväll blir det vin med några tjejer hos Fanny, kommer bli najs:) Woop!



Underbart

Kategori: Allmänt

Fredag och stämningen på jobbet har vart på topp! Många går på ledighet men jag väntar tåligt till min tur nästa vecka, jobbar måndag och tisdag först men det känns bara skönt för jag hade aldrig hunnit med allt som ska göras till idag. 

Fredagsfrukost i vanlig ordning, långlunch på greken och julfika till eftermiddagen. Mysfredag! Julklappar har vi oxå fått den här veckan, jättefina iitalaglas och chokladaskar:)  Bra vecka!

Blev en sväng till gymmet med Maggan igår oxå, dockndyngförkyld så ingen kondition blev det, bara styrka men det var skönt!

Idag blev man överraskad av älsklingen med finmiddag när man kom hem, toast skagen till förrätt och sen oxfilé med potatismuffins och sallad. Mums!

Humöret är på topp och nu ska jag njuta av helgen! Det borde du oxå göra!!!



Hårfix

Kategori: Allmänt

Igår var det äntligen dax! Har vart trött på mitt hår så länge. Tog plats i stolen och 3 (!) timmar senare var jag klar. Var beredd på att det skulle ta tid eftersom mitt hår hade olika färger och var galet slitet. Men jag blev supernöjd! Känns så mycket fräschare. Försökte få till en bild, men färgen ser alltid så röd ut. Det är iaf en lite kallare brun färg, inte röd:) Så första bilden ger färgen mest rättvisa. Klippte även av nästan 2 dm, men håret är fortfarande jättelång..borde kanske tagit en till ;)





Helgen

Kategori: Allmänt

Helgen var bra! Lördagen spenderades ju med älsklingen i London:) Strålande sol hela dagen så vädret var inte att klaga på. Lite shopping, strosande lite överallt, julmarknad i Hyde Park (helt sinnessjukt mycket folk), mat och mys. Skönt med en dag för oss själva och det gjorde gott med miljöombyte. Hur smidigt som helst att åka över dan sådär och inte alls stressigt. Blev alldeles lagom! Var hemma igen runt 23-tiden och det är alltid skönast att vakna hemma:)


Söndagen gjordes inte många knop. Familjemys, veckohandling och lite rensning av kläder. Riktigt skönt att inte ha massa måsten. Mer sånt!!!

Hoppas du oxå haft en bra helg!












London

Kategori: Allmänt

Dagen har tillbringats hemma till största delen, en sväng på stan och så 2 1/2-årskontroll för Tyra. Gick hur bra som helst:) Nu myser vi för fullt innan Tyra åker iväg för att sova hos mormor då jag och älsklingen åker till London för lite mys och shopping imorgon:)

Känns gött med lite miljöombyte just nu och ska bli skönt o komma iväg lite.



Våran ögonsten

Kategori: Allmänt

Här är hon, den underbaraste ungen av dom alla! Våran ögonsten <3





Luciafirande

Kategori: Allmänt

Hej igen.

Varit lite frånvarande då jag inte alls mått bra. Ibland slänger livet saker i ansiktet på en. Men det är bara att brytas ner och komma tillbaka starkare. Soffan har vart min plats senaste dagarna och det har vart välbehövligt. 

Idag är det iaf luciafirande på dagis så då ska vi dit. Farmor och mormor följer oxå med. Och som hon övat på dessa sånger, gullunge<3 Blir mysigt!!! 



Härliga helg

Kategori: Allmänt

Det har vart så skönt med helg! Igår tog vi det bara lugnt här hemma under dagen och till kvällen åkte vi upp till Stockholm för att fira Sylvia som fyllt år i veckan. Det blev lugnt, med middag och häng och vi var häl hemma igen runt 23. 

Idag blev det en mysig söndagsfrukost, husvisning, promenad och lek ute, pepparkaksbak, städning och plock. Nu har vi precis svalt ner lite grekmat, Tyra badar för att sen nattas och då får vi lite tid att mysa framför en film innan vi oxå hoppar i säng och laddar batterierna för kommande vecka!

Underbara helg!!!















Äntligen!!!

Kategori: Träning

Äntligen fick jag till en löprunda! Så skönt attkomma ut, kroppen orkade hur bra som helst men fan man märker direkt hur flåset påverkas bara man inte springer på en vecka. Tog det lite lagom med 3,5 km och bara njöt!!!





Cancelled

Kategori: Allmänt

Bullbaket och häng med Maggan blev inställt. Istället blev det soffmys hemma med Tyra. Jag är helt slut och skulle kunna gå och lägga mig, hon leker och uppfostrar sina dockor så där finns ingen plan på att sova snart. Bara att försöka hålla sig vaken...ZZzzz



Freaky friday

Kategori: Allmänt

Veckan lider mot sitt slut och helgen är här. Många har precis startat dagen medan jag redan vart på jobbet 3 timmar. Blev en tidig morgon. Nu väntar fredagsfrukost och den är efterlängtad för jag är hungrig!!! 

Ikväll blir det bullbak med Maggan. Grabbarna är borta på julbord så det är vi och kidsen. Imorrn bär det av till Sthlm för att fira Sylvia som fyllt år:) 

Ha en toppenfredag!!! Fredagsfeeling hela dagen :)))



Underbara unge

Kategori: Allmänt

Kom hem efter en lång dag på jobbet, trött och sliten och vad möts man av? Världens underbaraste unge med en liten egengjord present, mamma den är till dig. Så har hon gjort ett armband till mig på dagis<3 Att så lite kan göra så mycket, världens bästa present!! Jag är så lycklig som har mina två, dom bästa i världen!!! 

Fredag imorgon, blir en lång dag då jag åker in redan vid 5 men sen är det helg :) Underbart!



Tidig morgon

Kategori: Allmänt

Åkte till jobbet strax efter 5 imorse, mitt i natten typ. Gillar ändå att åka in tidigare för man får så mycket mer gjort då. Dagen rullade på i vanlig ordning och vid halv 4 åkte jag hem för att hämta Tyra :)


Sen blev det middag hos mamma och avsked med syrran som åker tillbaka till Dubai imorrn. Har inte skrivit nåt om att hon vart hemma då inte många vetat det, men imorgon åker hon alltså hem igen :( Va skönt att få träffa henne lite iaf, älskade syster<3


Blow of some steem

Kategori: Träning

Lunchpass avklarat! Så skönt att ta ut sig ordentligt! Nu mår jag så mycket bättre och känner mig skönt trött i kroppen:) Körde lite uppvärmning på crosstrainern idag och sen styrka, musklerna behöver jobba. Till helgen satsar jag på ett löppass!!! Blir ju inte lika många nu när mörkret är här. Får börja springa på lunchen medans det fortfarande är plusgrader. 







Tisdag

Kategori: Allmänt

God morgon på er! Gårdagen var över innan den ens hade börjat. Jobbet gick hur fort som helst och sen blev det till att göra lite nytta när jag kom hem. Först middag och sen åkte jag och storhandlade medan Oscar badade och nattade lillan. Det gäller att va effektiva;) 

Försov mig nu på morgonen och fick en mindre bra start:( Stressade livet ur mig för att hinna med och lämna Tyra på dagis och passa samåkningen, men det gick. Lite teamwork hemma så funkar det mesta. Nu river vi av den här dagen! Passar på att klämma in lite lunchträning oxå för just nu har familjen hög prio under min lediga tid så då får man hitta andra lösningar för att hinna med träningen. 

Ha en bra dag!!

Vad skulle jag göra utan dig?