halfmysize.blogg.se

Hej! Här får ni följa med i min vardag, där det blir en kombination av livet som småbarnsmamma och lite annat smått och gott. Kul att ni ville titta in!

Rastlös

Kategori: Träning

Dagen har till största delen spenderats hemma. Oscar är inte helt pigg så han har inte haft ork att göra något och Tyra har sprungit i pyjamas nästan hela dan. Jag fick krupp förut och åkte iväg och storhandla, var en sväng till intersport för att kolla träningskläder, dom har verkligen INGENTING!!! Så jäkla tråkigt. Sen en sväng till jysk och köpte en ny tavla till badrummet, behövdes verkligen där inne. Blev kanon! Och så hem igen. 

Fortfarande rastlös, så efter ett tag bestämde jag mig för att åka till gymmet, Oscar skulle till affären och sen hämta mat så dom släppte mig där så länge och hämta upp mig på vägen hem. 5 km på löpbandet blev det och nu har jag en skönt trött känsla i kroppen. Skulle vilka åka och sola, men vet inte om jag orkar ta mig ut igen... Skulle bara va så skönt och så känner man sig ju lite fräschare! Får se hur jag gör ;) 

Före och efter gym;) Svettigt!


Morgonmys

Kategori: Allmänt

Helgen är här och den börjas på bästa sätt, morgonmys med mitt lilla hjärta<3

God frukost, soffhäng och snart dax för lunch. Sen tar vi tag i den här dagen oxå:) Tänkte ta en sväng till intersport o se om jag kan hitta nå roliga träningskläder. Sen får vi se vad vi hittar på idag.


Typiskt

Kategori: Träning

Hade bokat in spinning 06.15 men fick ett mess igår kväll att det var inställt pga sjukdom:( Så typiskt! Men iom att jag ställt in mig på att träna på morgonen och planerat dagen efter det så tog jag mig till gymmet ändå och avverkade 40 min på löpbandet. Tungt då jag inte mådde så bra imorse, ont i ryggen, huvet och lite snurrig. Men det gick! Känns bra att det är klart och jag börjar sakta men säkert må bättre nu. Måste boka in en läkartid för min rygg, det här är inte ok!!!

Snart ner på stan för lite långlunch med kollegorna, det är ju fredag ;)


Vinden har vänt

Kategori: Träning

Skönt att vakna upp till en ny dag och lämna gårdagen bakom sig! Humöret var betydligt bättre idag så det var skönt:) Dagen har gått rätt fort, vilket oxå var rätt skönt. Slutade lite tidigare oxå och hämtade Tyra idag. Blev lite lunchträning, annars har det inte hänt så mycket faktiskt :) 

Fittdag

Kategori: Allmänt

Otrevlig rubrik? Ja, men det är så jag känner. En riktig jävla fittdag är vad det har varit! (Ursäkta språket, och är du ute efter lite positiv energi så sluta läs här). På sjukt dåligt humör hela dagen och fortfarande. Sjukt trött, men tro inte jag kan sova för jag kan inte sova när jag är arg och irriterad. Svullen och jävlig och känner mig bara bläää! Gissar pms! PMS kan dra åt helvete och det kan den här dagen oxå göra! Tur att den är slut nu!


Död

Kategori: Allmänt

Sjukt trött när klockan ringde imorse. Gick tillbaka till sängen typ 3 gånger, inte bra. Men iväg kom jag. En händelserik dag på jobbet som var mindre kul för en själv. Fick lite otrevligt reda på att jag var allergisk mot hasselnötter, först började det bara klia i munnen, sen svällde tungan och halsen. Kunde knappt svälja eller få luft, och började skaka som ett asplöv, som tur va hade en kollega tabletter så det blev bättre. Sjukt obehagligt. Jäkla korsallergier som dyker upp pga min jävla pollenallergi. Sen rullade dan på iaf.

Nu sitter jag här och jag skulle typ kunna separera armarna från kroppen. Har precis ätit middag efter ett galet PT Strong-pass på Elixir. Satan vad jobbigt, men kul! Ska försöka orka hålla armarna över huvudet så jag kan tvätta håret sen. Man känner att man lever.

Nu dusch, sen sängen!!!


Snart dax igen

Kategori: Allmänt

Godkväll!
 
Helgen lider mot sitt slut och jag har precis landat i soffan efter att ha gjort klart allt så vi är redo för veckan. Var på en fika hos mormor idag, mysigt! Längesen jag träffade henne nu. Efter det lite lunch och iväg till ICA för att handla inför veckan. En sväng till gymmet för lite spinning, satan vad jobbigt! Har inte kört spinning på typ 100 år, men det var skönt att få svetta av sig lite. Färgat utväxten så man får känna sig lite fräsch. Fixat mat inför veckan, eller det är Oscar som gjort faktiskt, jag har duschat och fixat barn, skurat badrum och dammsugit. Men hur skönt är det inte att landa i soffan nu när allt det där är gjort? SÅ jävla skönt. Allt är färdigt och nu behöver man inte bry sig om ett skit, typ, på flera dar :))) Alltså min whiteboardtavla där jag skrivit upp alla sysslor som ska göras och matsedel och så för veckan är fan det bästa jag kommit på. Allt går så sjukt smidigt! Älskart!!!
 
Men som vanligt går helgen alldeles för fort och imorgon är det måndag igen. Känns ok ändå, för vips så är det fredag igen och det är ändå ganska skönt med lite rutiner under veckorna oxå. Man vet ju själv hur det blir vid långledigheter och så = inga rutiner alls. Så det blir en rätt bra balans, även om helgen skulle kunnat vara en dag längre iaf ;)
 
 

Lördagsnöje

Kategori: Allmänt

Började dagen runt 9-tiden, alltid skönt med lite sovmorgon:) Först frukost och sen bara lite soffmys innan jag orkade göra nåt annat. Jag om någon är rätt segstartad på helgerna. Man stressar ju alltid iväg på vardagar så på helgerna älskar jag verkligen att ta det lugnt på morgonen. Ligger gärna och drar mig i sängen, eller går tillbaka och lägger mig och bara myser en stund efter frukost. Livskvalité!
 
Sen var det dags att pälsa på oss alla kläder för en tur till pulkabacken. Tyra älskar att åka pulka och det är så skönt med lite friskluft. Vi var där ett tag, snön var inte helt packad och så var det massa is under så det var sjukt jobbigt att ta sig upp för backen hela tiden, men man får väl se det som extra träning :) En sväng förbi hos Maggan & John, drack lite varm choklad, snackade skit och hälsade på lilla vovven. Så söt! Sen hem för en sen lunch. 

Nu sitter jag i soffan efter att ha svettats på gymmet och fått i mig middag. Blev lite lördagsfys i form av 35 min på löpbandet och svetten lackade. Var inte alls upplagd för att springa så det gick tungt, men det gick bra och det känns skönt nu att jag gjort det :) Älskar när det är folktomt på gymmet, vi var typ 4 pers där. Hur skönt som helst! 

Lillan sover redan, hon tokdäckade tidigt idag så jag och älsklingen njuter av lite egentid såhär på kvällskvisten. Blir nog en film tror jag. Bara ligga och mysa och slökolla . Får se vad morgondagen har att bjuda på.
 
Ha en trevlig lördagkväll!!!

HELG!!!

Kategori: Allmänt

Nu är helgen här! Så skönt! Idag har jag känt mig riktigt trött i kroppen och knoppen så lite ledigt sitter fint. 
Ska ha kvalitetstid med mina mysmongon i helgen, blir pulkaåkning och så mycket friskluft som möjligt imorrn. Man är ju knappt ute om veckorna så det gäller att passa på. 

Blev god middag och mys när jag kom hem från jobbet, har ju världens underbaraste karl<3 

Naked truth

Kategori: Allmänt

Känslan när man inser att det inte är man själv som styr längre när man sitter i bilen på E4:an och helt plötsligt börjar åka slalom är mindre kul kan jag säga. Fy vilket väder att köra i imorse, tappade fästet helt. Obehagligt! Men det gick bra och jag kom fram:) 

Kurs hela dagen, excel. Kursdagar brukar ju kunna va rätt sega och jag hade inga höga förväntningar, men det var en riktigt bra kurs och jag blev positivt överraskad! Dagen gick hur fort som helst och jag hade lätt kunnat sitta en dag till. Sen åka hemåt i ovädret igen, lite bättre på vägarna men fortfarande långt ifrån bra. Hämtade Tyra på dagis och så hem för lite mat i magen. 

Skulle haft en gympass med Tessan men hon blev dålig så jag släpade mig själv till gymmet för ett ben/rumpapass! Satan vad mör jag är i benen nu, lär kännas imorgon! Men man är skönt trött. Har precis landat i soffan efter en skön dusch. Och här ligger man nu tills man släpar sig i säng. The naked truth ;)


Kurs

Kategori: Allmänt

Jobbat idag som vanligt, och så hade jag lämningen imorse. Sov lite för länge så det var nära att jag inte hann med men det gick. Lunchpass idag oxå, träningen gick bra men var helt slut efter och blev på lite dåligt humör. Det brukar ju va tvärtom men det ordnade upp sig mot slutet av dagen:) Var skönt att komma hem till mina älsklingar.
 
Imorgon ska jag på kurs, excelutbildning hela dagen vilket gör att veckan bara kommer svischa förbi nu för när jag är tillbaka på kontoret är det redan torsdag och sen bara fredagen kvar innan vi tar helg igen!

Rätt skönt med helg faktiskt:)
 

1 down 4 to go

Kategori: Allmänt

Så då var måndagen avklarad och bara 4 dagar kvar till helg :) Dagen var lite seg, eller det var mest jag som var seg. Piggnade aldrig till ordentligt, men träningen på lunchen gick iaf bra. 35 svettiga minuter på löpbandet och lite mage som avslut fick det bli. Man hinner ju inte hur mycket som helst på en lunch. Men jag är nöjd! 

Nu lite serier i soffan innan sängen!


God morgon!!!

Kategori: Allmänt

God morgon!

Sååå trött imorse, men det kommer väl ordna upp sig. Sov inte sådär jättebra inatt. Måndag och ytterligare en ny vecka har börjat. Lunchträning står på schemat idag! Blir nog löpbandet idag tror jag. Hatar verkligen att springa inne, men allt kan inte va roligt jämt.

Igår hade vi besök av Simone & Thomas. Alltid lika mysigt att ses:) Hann även med en liten promenad ute i solen, veckohandling, tvätt och foodprep för veckan. Har vart en riktigt skön helg!

Men nu ser vi framåt och kickar igång den här veckan. Ska trycka i mig lite frukost så jag får lite energi:)

Ha en bra måndag!


Myslördag

Kategori: Allmänt

Började dagen med sovmorgon, välbehövligt! Sen frukost, har vart sugen på gröt i 2 veckor så det fick de bli:) Jag äter ju alltid frukost på jobbet så då blir det ju alltid standardfrukost med yoghurt, bär och ägg för att det är smidigt att ha med sig. Lite soffmys och sen en skön promenad i solen in till stan för att lämna Tyra hos mamma en sväng så att jag och Oscar kunde ta ett gympass ihop. 

Ikväll har vi haft lite mys med vin och kräftor. Jag älskar kräftor! Det var sjukt gott. Nu lite mys i soffan framför en film innan sängen. Sjukt skön dag!!!


Fredagslyx

Kategori: Allmänt

Bränt av några snabba timmar på jobbet, sen hem och hämta Tyra. Nu har vi hela helgen framför fötterna :)

Ikväll får vi middag hos Kalle & Linda. Fredagslyx och bara få maten serverad :) Längesen vi sågs så det blir trevligt! Lämnar resten av helgen rätt öppen, känns skönt. Lite kräftor & vin imorrn kanske och en date med Simone & Thomas på söndag, annars tar vi det som det kommer. 




Tur i oturen

Kategori: Allmänt

Dagen gick fort i vanlig ordning, vila från gymmet idag. Kändes skönt faktiskt. Bara sitta och ta det lugnt och snacka skit på lunchen. Sen dax att åka hem och hämta Tyra, på vägen ringer dom från dagis och säger att hon ramlat och slagit sig så det gått hål under ögat. Tur jag inte hade långt kvar, lilla hjärtat! Men hon var vid gott mod och jag är glad att ögat klarade sig när det var så nära. Hon lär nog ha en bra blåtira där imorgon min lilla loppa. 

Var och tittade på huset igen oxå, men bestämde oss idag för att hoppa det. Så vi får se om det dyker upp nåt annat som faller oss i smaken. 


Soffhäng

Kategori: Allmänt

Idag var jag helt slut efter jobbet, däckade i bilen hem. Så skönt att samåka ibland så man kan sova en stund i bilen. Har vart sådär skönt trött nu på kvällen och bara legat och myst uppkrupen i soffan framför tv:n, hur skönt som helst! Redan onsdag imorgon och då är det min tur att hämta Tyra:) Den här veckan bara flyger förbi. Snart kommer våren vara här!!!



Kaputt

Kategori: Träning

Ingen ork och med noll motivation släpade jag mig ändå ner till gymmet och lyckades avverka 30 min på löpbandet. Känns bra nu och jag ger mig själv en klapp på axeln för att jag gjorde det. Eftersvettas satan och väntar på att kunna hoppa in i duschen och sen få lite mat i magen. Kommer smaka bra efter det här:)

BAAM! ;)


Måndag

Kategori: Allmänt

Måndag och ny vecka. Riktigt bra dag faktiskt. Bra känsla, bra humör, allt har flutit på och så klämde jag in träningen på lunchen och fick till ett riktigt bra pass idag med:) Något som var mindre kul var ju dock väglaget på väg till jobbet imorse, fy fan! Men vi kom fram idag med. Kom sen hem till min lilla skumtomte som badade<3

Nu ett avsnitt av Suits innan sängen.








Success

Kategori: Mat

Alltså snacka om en 10-poängare! Maten igår blev så sjukt god! Enkelt att göra, nyttigt och så himla gott! Rekommenderas starkt, du kommer inte att bli besviken :) Sen kan man ju göra som jag som valde vanlig grön squash istället för gul osv, känn efter själv.
 
Torskrygg med vitlöksost
4 portioner
 
Fryst torskryggfilé 800 g
Salt 1 krm
Boursinost 100 g
Pärltomater 8 st
Svartpeppar 1 krm
Gul squash 1 st
Romanticatomater på kvist 250 g
Olivolja 2 msk
Balsamvinäger 1 msk
 
Instruktioner
 
1. Tina fisken något och lag filéerna på en ugnsplåt. Sätt ugnen på 175 grader. Strö på salt på fisken och fördela osten over.
2.Skiva pärltomater och lag over osten. Strö på peppar. Skär squash i mindre bitar och lag runt fisken tillsammans med tomater på kvist.
3.Häll på olivolja på grönsakerna och lite balsamvinäger. Sätt in i mitten av ugnen i 20 min.

Serveras med eller utan potatis.
 
Smaklig måltid!
 
 

Söndag

Kategori: Träning

Helgen har vart lugn och skön, kom hem i fredags och blev serverad gomiddag i form av oxfilé, stekt saffransris och grönsaker, sjukt gott! Gårdagen spenderades mest hemma, inga måsten alls, så skönt! Var på husvisning (typ kär i huset), handlade och tvättade. Avslutade med mys i soffan framför några avsnitt av Suits.

Idag var vi uppe tidigt, Tyra vaknade redan innan 7. Lät Oscar få sova lite och när han kom upp så åkte jag till gymmet. Fick till ett sjukt bra pass, så jäkla skönt! Körde ben och rumpa och avslutade på löpbandet. Sen har vi firat Oscar som fyllde i veckan och nu är det dags att fixa lite mat för veckan. Ikväll blir det torskrygg med vitlöksost, blir spännande. Hoppas det är gott!

Fredagsfys check

Kategori: Allmänt

Träningen gjord dör idag så nu är det bara fredagsmyset kvar :) Måste förnya mitt gymkort oxå som gick ut i söndags. Funderar på en provvecka på nordic, bara kolla läget lixom. Men jag tror ändå jag kommer stanna på Elixir det är ju nära och bekvämt och så. Ingenting inplanerat i helgen så vi får se vad som händer, jäkligt skönt måste jag säga! 

Trevlig helg på er!!!





Liten har blivit stor

Kategori: Allmänt

Våran tjej har blivit stor! Nästan så att jag har haft mer ångest än henne men hon har nu varit utan napp sen i söndags och det går bra:) Att dom växer upp fort låter som en klyscha, men dom gör verkligen det! Det går galet fort! Hon är lixom en liten minimänniska med sin egen personlighet, en vilja av stål (undra var den kommer ifrån) och humor. Världens bästa humor...haha! Hon pratar  massor och är svår att få tyst på. Vad hände? Från den där lilla grönsaken som bara låg där till detta. Helt underbart är det iaf att få vara med och se utvecklingen. Min älskade lilla loppa<3


Bokat!!!

Kategori: Allmänt

Nu kan jag ju äntligen berätta att resan är bokad och klar så i mars åker vi till Dubai!!! Ska bli så najs och allt känns så mycket lättare nu när man har något att se fram emot:) 2 veckors ledighet!!!

Ska bli så mysigt och umgås med syrran och familjen! Och det ska bli kul och se för alla jag pratat med säger att det är en häftig stad:)

Längtar!

Lite down

Kategori: Allmänt

Idag har jag känt mig lite nere. Ingen direkt anledning egentligen. Just one of those days. 

Har iaf avverkat en dag på jobbet och det gick ju bra eftersom man vet att det är ledigt imorgon igen :) Känner mig inte riktigt redo att gå tillbaka just nu, det var så skönt att vara lite ledig. Börjar iaf bli riktig ordning här hemma nu, riktigt fint! Älsklingen var hemma idag och fixade med lister och grejer<3 

Imorgon ska vi mysa, familjemys hela dagen!!! ATT vi ska!



Snart slut

Kategori: Allmänt

Framme vid helgen och ledigheten lider mot sitt slut. Börjar jobba igen på måndag, men känns rätt skönt att man är ledig på tisdag igen:)

Igår var vi på Busiz med Maggan och Colin, vi var inte dom enda som var där kan jag ju säga...dålig ljudnivå! Men ungarna hade jättekul så ibland får man ju offra sig. Sen tog jag en sväng förbi Olivia för lite fika med henne och Carro. Alltid lika mysigt att ses en stund.  Sen lite ärenden och chill hemma. 

Idag ska vi fixa lite här hemma så allt blir färdigställt för snart är det dags för en omvärdering och det skulle ju va kul om vi fick upp det lite :) Hoppas iaf! Det är en del som blivit gjort sen sist. Och ikväll blir det fondue hos Maggan & John:)

Önskar er en trevlig helg och säger bara, ta bara på tiden för den går fortare än man tror!!!

2015

Kategori: Allmänt

Hoppas ni alla har hade ett bra nyår och god fortsättning! 

Vi hade det kanon, 3-rätters och mys med fina vänner. Firade i Vagnhärad i år igen. Fick va med en stund vid 12-slaget iaf tills vi började smälla av våra egna raketer då ville Tyra gå in eftersom det smällde så högt så då fick vi titta genom fönstret, men hon var så glad:) Hon tokdäckade dock direkt sen och det förstår jag, fortfarande lite chockad att hon orkade vara vaken men ungarna lekte och hade hur kul som helst. Jag sippade alkoholfritt och vi åkte hem vid 3 inatt, kände att det kunde va skönt att vakna hemma så jag hoppade vin och skumpa på 12-slaget var inte ens sugen så idag har jag varit pigg vilket känns skönt. Sen är det ju inte fest på det sättet när barnen är med heller.

Idag har vi städat ut julen och så kom mamma över på middag. Så skönt att ha det gjort. Nytt år och då vill jag inte ha sånt kvar utan se framåt:) Hoppas på ett händelserikt år!