halfmysize.blogg.se

Hej! Här får ni följa med i min vardag, där det blir en kombination av livet som småbarnsmamma och lite annat smått och gott. Kul att ni ville titta in!

Busiz

Kategori: Allmänt

Idag har vi vart på Busiz med dom andra mammorna och barnen. Var riktigt trevligt faktiskt! Vi morsor fick snacka av oss och barnen leka, perfekt! Dom har en liten hörna för mindre barn och alla under 1 år går in gratis så det passade ju perfekt :)

Tyra hade kul och var helt slut när vi kom hem, men inge vila blev det för då kom ett par från föräldragruppen hit och fika och Tyra fick sällskap av lilla Ozzy och så var hon igång igen så vi har nån som sover gott inatt :)

Dax för mig att sova oxå, spinning väntar 06.15 imorgon bitti!

Lax

Kategori: Mat

Gårdagens middag och dagens lunch blev ugnsbakad lax med kokt potatis och citronsås tillsammans med en sallad på tomat, gurka och avocado. Jag älskar lax, den går att göra på så många olika sätt med många olika tillbehör. Definitivt min favoritfisk. Vilken är din?

Skivstång

Kategori: Träning

Har precis kommit hem efter ett skivstångspass. Vi tänkte att vi skulle testa lite olika pass nu. Men det var bra, tränade igenom hela kroppen. Vissa övningar jobbigare än andra men jag kan lova att det känns. Önskar bara att jag hade vetat att det inte var någon uppvärmning på passet så man hade kunnat gjort det innan, det var lite stelt att gå direkt på benböj och marklyft men det gick! Då vet man tills nästa gång. Man känner sig skönt trött i kroppen nu iaf, bästa känslan!

Första månaden är snart avklarad och det känns grymt skönt! Blir bara bättre och bättre för varje gång. På fredag är det invägning och mått för att se vad som hänt med kroppen. Kommer bli kul att jämföra det med februari sen nu när man kommit igång ordentligt + att jag ska lägga in lite mer promenader.

Efter träningen blev det kvarg med hallon. Det är ju tydligen inne och äta kvarg nu så allt var typ slut, fick istället testa den där nya på reklamen Pro feel med vaniljsmak, nja ingenting för mig. Jag håller mig hellre till ICAs lätt kvarg.

Blev en promenad till stan och tillbaka idag iaf på 8 km. Nu är det bara o kööööra!

Blomkålsmos

Kategori: Mat

Blomkålsmos kan ju va bland det bästa! Och just därför blev det lunch idag.
Köttfärsbiffar med blomkålsmos och kokta morötter!

Blomkålsmos är perfekt istället för potatismos om man vill dra ner på kolhydraterna. Så har ni aldrig testat så gört!

Tröttmössa

Kategori: Allmänt

Idag har jag vart sjukt trött och vädret gjorde en inte piggare direkt. Usch! Blev en heldag hemma med lillan. Inte orkat ta mig ut nånstans. Man behöver såna dagar ibland!

Nu blir det till att åka och storhandla och sen hem o laga middag. Får väl se vad det blir idag, lite sugen på lax men vi får se. Hoppas på att va lite piggare imorrn, då vänder veckan!!

Pump it

Kategori: Träning

Jävlar vilket grymt pass vi fick till idag! Jag tränar ju ihop med Maggan och vi kör fan grymt bra ihop!

Idag körde vi tung styrka och gick igenom hela kroppen + att vi la in pulshöjande mellan övningarna, vilket gjorde allt ännu bättre och sen avslutade vi med en sväng på löpbandet. Det är min svaghet! Vill verkligen kunna springa, så vi tar det i etapper, sakta men säkert ska jag jobba upp det. Målet är vårruset i maj! Kommer kännas i kroppen imorrn att man lever - i love it! Grymt skönt att va igång igen efter helgen! Nu pumpar vi igång den här veckan :)

Här kommer en bild på drömkroppen!
Hur vill ni se ut?

Tur

Kategori: Allmänt

Började bra när jag kom till Eskilstuna. Åkte och hämtade upp Mickis för att åka vidare till stan för lunch. Jag tänkte va trevlig och bjuda på lunch men lagom tills jag skulle betala upptäckte jag att visakortet inte var med, inte körkortet heller tydligen vilket slutade med att Mickis stod för lunchen. När vi ätit klart och jag höll på att plocka ihop lillans grejer åkte mobilen i golvet, inte mer med det och vi gick vidare. När jag sedan tog upp den för att kolla en grej var den stendöd, helt svart och funkade inte alls. Kul, det var ju bara att ställa sig in på att skaffa en ny eftersom ingenting fungerade. Men när jag kom hem så satte sig min kära karl med den och nu fungerar den igen :) Ingen är lyckligare än mig! Snacka abstinens dom timmarna man var utan! Så ibland ska man ha tur! Haft en supertrevlig dag och det var verkligen på tiden att vi sågs!!! Nu kör vi vidare med veckan så har vi snart helg igen :)

Ny vecka

Kategori: Allmänt

Ny vecka, nya tag!

Ikväll blir det gymmet! Ska bli galet skönt eftersom jag inte hann med det i lördags. Får ta igen lite idag och köra extra hårt!

Men nu börjar vi dagen med en tripp till Eskilstuna för att hälsa på en kompis :)
Ska trycka i lillan lite gröt och göra oss iordning sen drar vi!

Veckans motivation:

Myssöndag :)

Kategori: Allmänt

Idag har vi haft en riktig myssöndag , det behövdes efter igår. Hade supertrevligt med Emma igår, det blev vin och sen utgång. Var till och med kul ute och det är ju inte ofta det händer. Sen kom jag inte i säng förrän 5 imorse så man var inte superpigg idag, men ingen baksmälla iaf så det var skönt :)

Idag började med att Emma och Carro kom på frukost och sen har vi haft mys hela dan. Umgåtts och bara vart, snackat om allt och lite till och busat med lilla Loppan. En helt perfekt söndag! Ikväll blir det mys med stora älsklingen, snart middag och sen lite film och mys i soffan :) Perfekt avslut på en bra dag! Haft en grym helg med en av dom bästa :)

Imorgon börjar en ny vecka och jag längtar redan till träningen, tänkte försöka testa nåt mer pass den här veckan oxå, ska titta lite och se vad som finns! Nu kör jag!!!

Tagga!!

Kategori: Allmänt

Dags att tagga inför kvällen! Hem och käka lite, sova en timme och göra sig iordning sen kör vi :)

Har haft en heldag på stan med man o barn. Blev lunch, lite shopping och ett besök på systemet. Skulle träna idag egentligen och vill verkligen, speciellt efter att man provat kläder och än en gång inser att allt sitter som skit! Men jag är sjukt trött och om jag ska orka med kvällen så måste jag få sova en stund och iom att jag bara har 2 timmar på mig så får jag skippa det idag.

Men nu lägger vi om fokus och lever för kvällen, det blir fest och utgång med Emma ikväll! Kommer bli grymt kul! Hoppas man inte är alltför sliten imorgon och så tar vi tag i träningen på måndag igen :) Woohoo!

Jan. 26, 2013

Kategori: Allmänt

Grym dag :)

Kategori: Allmänt

Haft en supertrevlig dag, började ju dagen med ett spinningpass, sen mötte jag upp fina Simone för lunch och en sväng på stan. Efter det hem för lite vila och svira om för middag och vin med min kära Emma som är hemma över helgen :) Var ju typ 5 månader sen sist vi sågs, så vi hade en hel del catching up to do! Haft en grymt trevlig kväll! Blev fläskfilé med potatisgratäng och vitlökssmör till middag och några glas vin och mycket skratt på det!

Imorgon är en ny dag och då laddar vi för fest på riktigt, idag var uppvärmning ;) Börjar dagen med en sovmorgon och sen ett styrkepass. Hoppas ni alla haft en trevlig fredagskväll!

Godnatt!

Spinning - check!

Kategori: Träning

Har precis kommit hem och ätit frukost efter ett spinningpass! 05.15 gick jag upp, -20 grader ute - SVINKALLT!!! Men jag tog mig till gymmet och fick en bra start på dagen och kvällen fri till annat skoj! Morgonträning är fan bland det bästa :) När gillar du bäst att träna?

Fråga Olle

Kategori: Allmänt

Alltså allvarligt talat, flippade mellan kanalerna och hamnade på 5:an där fråga Olle dokumentären visas. Sitter i soffan och typ skäms...för deras skull... Vad är det för sjuka människor? Något måste vara fel för att göra såna där saker, problem under uppväxten eller nånting annat. Vilken normal människa vill låtsas vara 2 år, bära blöja, bli matad med nappflaska och klä sig som en jättebebis? Bara ett exempel..Men vilket som, sjukt eller inte, så länge dom har andra likasinnade att utöva dessa saker med så fine by me! MEN nåt står fan inte rätt till....

Shopping

Kategori: Allmänt

Idag fick jag nog av att sitta inne och lillan är lite piggare även om hon snorar och hostar fortfarande. Så vi begav oss till stan för att införskaffa näsdroppar och såna nödvändigheter och kom hem med....ja allt! Idag gick jag lös, det blev kläder, smink, saker till hemmet ja det mesta:) Inte helt planerat kanske men jag kunde inte låta bli och det var ändå bara nödvändiga saker som inhandlades. Man blir trött av shopping! Nu ska vi nog vila lite loppan o jag ;)

Hoppas ni oxå haft en trevlig dag!

Kvällspass

Kategori: Träning

Nu stupar jag i säng efter ett kvällspass på gymmet. Var sååå nära att det inte blev nån träning idag då jag känt mig hängig o vart supertrött, men jag släpade mig dit. Och nu såhär efteråt är man ju nöjd, man ångrar sig ALDRIG efter ett träningspass! Däremot är jag galet trött nu, hoppas lillan sover bättre inatt så man kan få lite sammanhängande sömn. Hade tänkt köra lite mer cardio idag, men när jag insett att jag glömt hörlurarna till mobilen blev det styrka istället. Jag älskar styrketräning! Det är verkligen min grej! Testa ni oxå!!

Tråkdag

Kategori: Allmänt

Lillan är ju sjuk och jag känner mig inte heller nå vidare idag, trött i kroppen o allmänt seg. Så det blev en riktig hemmadag. Jag har svårt för att va hemma en hel dag o göra ingenting, blir rastlös. Ska ta o pallra mig till gymmet ikväll iaf o köra ett styrkepass så man kommer ut ur huset och får använda kroppen lite. Det behövs efter en sån här dag!

Men idag vänder veckan och snart är det helg:) Då kommer en kompis från Norge, ska bli skitkul! Då blire lite häng, updates, fest o lite annat! Can't wait!!!

Lyssna på kroppen

Kategori: Träning

Skulle kört ett HIIT-pass här hemma idag, men jag är helt slut så jag hoppar faktiskt det. Blev ju en timmes promenad iaf så jag får ladda upp inför morgondagens gympass istället! Ibland måste man lyssna på kroppen och idag var en sån dag för mig, kroppen sa nej!

Heaven and hell

Kategori: Allmänt

There's a fine line between heaven and hell. Ni som tror att alla dagar är en dans på rosor och att det alltid är helt underbart att ha barn har fel! Idag är en sån dag då det inte är så roligt eller var så roligt kanske jag ska säga det är bättre nu.

Vi hade en till ganska sömnlös natt pga denna jädra förkylning. Morgonen fortsatte med att hon inte kunde sova ordentligt vilket resulterade i en grymt övertrött och grinig unge som bara skrek, sparkades, kastade sig runt och bara vägrade sova. Efter ett tag såhär vill man bara stänga dörren och gå, samtidigt som man tycker synd om de små liven. Idag var ingen bra dag! Men den vände:) Jag pälsade på lillan och mig och stack iväg på en långpromenad, hon brukar sova bättre ute. Och mycket riktigt inom 5 min somnade hon, jag fick friskluft och en chans att rensa huvet och när vi var tillbaka och hon vaknade så började vi om.

Det är inte alltid kul, det är inte alltid mysigt och en dans på rosor, MEN det är alltid värt det. Den lyckan dom små liven ger är oslagbar! Älskar min lilla prinsessa över allt annat!!!

Just do it!

Kategori: Allmänt

Dagspass

Kategori: Träning

Blev ett dagspass på gymmet idag eftersom sambon va hemma. Riktigt skönt som omväxling och inte alltid behöva träna på kvällstid! Blev styrkepass idag oxå, körde igenom hela kroppen och pressade extra mycket på benböjen idag och det lär ju kännas imorgon! Men vafan, det är väl så det ska va :) Fokuserar rätt mycket på styrka just nu, men kör iaf ett rent cardiopass i veckan. Vill bara ha lite varmare väder oxå så man kan komma igång med morgonpw! Jag vet att man kan gå ut nu oxå, men tyvärr jag hatar vintern och kan inte motivera mig att gå ut i den där kylan 5.30 på morgonen och halka omkring. Nej, det får helt enkelt vänta tills det blir några plusgrader ute!

Nu blir det dusch, sen fixa med middag och slänga sig på soffan! Dagarna går alldeles föööör fort. Bjuder på en bild oxå :)

Sovmorgon :)

Kategori: Allmänt

Sambon har börjat va föräldraledig varannan måndag, vilket innebär att jag får göra vad jag vill :) Idag innebar detta sovmorgon! Efter ett par nätter med dålig sömn var set mer än välbehövligt så runt 10.30 slog jag upp ögonen :) Åt lite frukost och passade på att göra lite mer müsli då den tog slut. Det är grymt gott, ska få upp receptet här nån dag så får ni testa! Gott och nyttigt! Sen blev det träning och nu blir det nog en chill kväll hemma i soffan med lite planering för framtida projekt här hemma.

Mysdag

Kategori: Allmänt

Idag har det vart mysdag här hemma, så värt! Vi skulle egentligen ha vart ute och njutit av solen och lillan skulle få åka pulka, men efter en natt med dålig sömn för oss alla så blev det mysdag i soffan istället. Så skönt att kunna ha det ibland och just söndagar brukar lillan oxå va lite halvslö :)

På eftermiddagen åkte vi hem till min syster för att fira hennes man som fyllt 30. Det bjöds på smörgåstårta, vanlig tårta och massa andra godsaker. Jag höll mig dock till smörgåstårtan och skippade det andra, var rätt sugen men vet att jag mår bättre efter om jag låter bli.

Igår hade vi grannarna över o drack lite vin och snacka skit, mycket trevligt! Imorgon börjar en ny vecka och då ska jag tillbax till gymmet - YEEY!! Har skön träningsvärk från gårdagen:) Hoppas ni oxå haft en trevlig helg!

Stolt

Kategori: Träning

Tog mig till gymmet idag på min vilodag, stolt! Faktum är att jag ville dit, det var inte så att jag kände mig tvingad utan jag verkligen ville dit. Var inte på världens bästa humör nu på morgonen så det var skönt och rensa huvudet lite och trycka ut lite aggressioner ;)
Blev ett rent styrkepass där jag körde igenom hela kroppen, gick svinbra! Mycket bra start på dagen! Nu blir det lunch sen till stan och uträtta lite ärenden. Tonfisksallad fick det bli idag.

Jobbig natt

Kategori: Allmänt

Loppan är dyngförkyld vilket innebär att det inte blir så mycket sömn i det här huset. Är så trött på dessa förkylningar!! Ge mig vår!!! Vi hade inga problem innan den här jävla vintern kom och nu är det 4e på kort tid:( Någon mer som har problem med detta?

Aja, egentligen vilodag från gymmet idag men jag tänkte se om jag kan få lite tid och ta mig dit ändå. Blir lite vin med grannarna ikväll och då känns det iaf bättre om man rör lite på sig först. Promenad är bara att glömma för det är freezing ute...brrrr!

Nu blir det iaf frukost, jag e döhungrig!

Tjolahopp

Kategori: Allmänt

Blev lax till lunch, måste ju va bland det godaste! Vi äter lax rätt ofta här hemma :) Solen skiner idag med, vill ut men vet inte...lillskruttan har blivit förskyld och hostig så jag ska se lite hur det utvecklar sig, än så länge verkar hon ändå rätt pigg. Idag ska det shoppas lite grejer till hemmet så vi kan fixa o dona lite här hemma :) Love it!!

Mör i kroppen

Kategori: Träning

Då var det bekräftat ytterligare en gång att jag HATAR spinning! MEN det känns skönt när det är klart. Skön start på dagen att ha träningen gjord och frukosten smakade så mycket bättre :) Har ju ett HIIT-pass att köra sen, men det klämmer vi in nån gång under dan. Nu tänker jag ta min underbara lilla unge och sova lite till för det blev dåligt med sömn inatt.

Happy friday everyone!

Dyngsvett.se

Kategori: Träning

Har precis kört första passet med HIIT workout for fat loss. Fy faaaan säger jag bara. Trodde aldrig att det skulle vara sååå jobbigt. Det är väl inte lika tungt för en normalviktig person även om det är jobbigt, men när man har flera extrakilon så är det TUNGT! Men jag kan absolut rekommendera er att testa. Svetten sprutar! Men känns skönt såhär efteråt, så jag fortsätter....21 dagar ska jag klara av och se vad det ger för resultat :) Ska bli skönt och se hur fysiken ändras och jämföra hur det känns att köra sista passet sen mot det första.
Tar alla mått och förebilder idag så får vi se om det hänt något sen.
 
Nu blir det lite kesella och hallon och uppladdning för spinningen kl 6 imorgon bitti :)

Familjemys

Kategori: Allmänt

Dagen har spenderats med min syster och mina 4 systerdöttrar. Tyra var mer än förtjust när hon fick leka med sina kusiner och få all uppmärksamhet. Har vart galet fint väder idag så det är synd att man aldrig kom ut på nån promenad, men dagarna går ju så förbaskat fort så man hinner ju inte med hälften av det man vill. Meeen det är en ny dag imorgon så vi hoppas på lika bra väder då så ska vi nog lyckas hinna med och ta oss ut oxå :) Nu välkomnar vi helgen!

Lunch

Kategori: Mat

Lunchen idag blev färskpasta med kycklingwok, grymt gott!!

150 g kyckling
25 g färskpasta
100 g grönsaker
Vitlök och lite andra kryddor
Sås på kvarg och persillade

Och kom ihåg att dricka vatten!!

Hemmaträning

Kategori: Träning

Som ni vet finns det inte alltid tid att ta sig till gymmet, speciellt som småbarnsmamma. Alternativet då kan ju vara att träna hemma. Det finns hur mycket övningar som helst man kan göra hemma och oftast klarar man sig bra med kroppens eget motstånd och ett par hantlar.
 
 
 
En sida som har tips och trix för det mesta är http://www.xn--hemmatrning-r8a.se/
Där finns kostråd, träningsprogram och mycket annat. Så det är absolut värt att ta en titt.
 
När jag körde fitnessfighten körde jag endast på hemmaträning.
Resultatet var -5 kg och 14 cm i midjan på 30 dagar.
Man behöver alltså inte ha ett flådigt gymkort. Men som alltid, kosten är a och o för att lyckas.
 
Youtube har ju oxå en hel del träningsvideor som man kan göra. Mitt nya är HIIT (High Intensity Interval Training)
Jag ska nu under 21 dagar köra deras HIIT workout for fat loss med start idag. Detta gör jag alltså utöver mina vanlöiga träningspass, det är ett program på 20 min om dagen. Uppdaterar er om resultat sen.
 
 
 
 
 

Tänkvärt

Kategori: Träning

Styrka

Kategori: Träning

Natten var inge vidare då lillan vaknade X antal gånger. Gick upp vid 7 och intog frukosten och gick sedan och la oss igen runt 8 och fick sen en välförtjänt sovmorgon ända till 10.30, välbehövligt!

Dagen har sedan spenderats med en kompis till mig och hennes dotter, det blev lunch, skvaller och lite strosande i affärer. Väldans trevligt!

Sen kom dagens höjdpunkt, träningen :) Idag blev det styrka med fokus på rygg, axlar och mage. Kändes riktigt skönt och det var ett bra pass. Benen fick vila idag då jag har överansträngt mig lite, men dom är på bättringsvägen så fredag morgon passade jag på att boka in ett spinningpass 06.15 BOOYAH!!

Spinning är mitt värsta! Jag hatar det! Den enda sköna känslan med spinning är när man går därifrån, MEN det är bra träning så jag kör och ger det en chans ändå! Wish me luck!!

Till kvällsmål efter träningen blev det lättkvarg med hallon. Funkar bra mot sötsug oxå :)

Frukost

Kategori: Mat

Frukost är dagens viktigaste mål. Det är den som sätter grunden för resten av dagen. Frukost för mig är jätteviktigt för att jag ska ha energi och orka med dagen. Jag äter samma frukost varje dag. Kan hända en lördag eller söndag att jag äter något annat någon gång, men det är inte ofta.

Min frukost består av:

2 dl lättfil
3/4 dl hemmagjord müsli
1 knäckemacka
2 skivor skinka
2 äggvitor
Grönsaker
Vatten att dricka

Äntligen!

Kategori: Mat

Hallå!

Äntligen fått lägga mig på soffan efter en lång dag. Vart hemma med lillfisen idag och donat lite. Full rulle på henne nu för tiden. Nog inte länge kvar tills hon börjar krypa för hon är på språng heeela tiden :) Sen var det avslutning med föräldragruppen. Känns lite tråkigt! Lagom tills alla börjat lära känna varandra så är det slut, men vi kom överens om att vi ska ses ibland iaf. Efter det var det bara att åka till affären och handla för att sedan åka hem och laga mat. Fläskfilé med potatis och sallad blev det idag.

Vilodag idag från gymmet. Hade tänkt ta mig ut på en promenad, men det har snöat galet hela dan så det fick va.
Men imorrn är det bara på't igen som gäller, längtar redan :)

Maten idag bestod av:
150 g fläskfilé
70 g potatis
100 g grönsaker
+ lite fetaost i salladen
Till detta sås gjord på kvarg och persillade

Presentation

Kategori: Presentation

Hej!
 
Tänkte att jag kan börja med en presentation. Jag heter Jessica och är 28 år, mamma till en liten tös som heter Tyra på 7 månader och är nu mammaledig. Bor med henne och min sambo Oscar i ett radhus och lever det vanliga svenssonlivet :).
 
Denna blogg kommer väl framförallt att handla om träning och mat men även en del om vardagslivet. Gick upp ca 18 kg under graviditeten och dessa ska nu bort + att jag hade några kilo extra innan som även dom ska försvinna. Totalt 25-30 kg ska jag gå ner. Så följ gärna med mig under min kamp mot kilona och jag hoppas att även ni ska kunna bli inspirerade av att läsa detta och få en del tips.
 
Jag följer inte någon diet eller så till punkt och pricka utan äter efter det som funkar bäst för mig. Dock så är ursprunget i kosten från när jag var med i fitnessfighten. Om ni inte vet vad det är kan jag rekommendera er att gå in och kolla www.worldofshape.com ett riktigt grymt koncept som verkligen fungerar.
 
Jag vill att detta ska vara långsiktigt och mer en livsstil, så jag väljer därför att inte köra stenhårt hela vägen. Jag kan gå ut och äta eller ta ett glas vin då och då, men jag har däremot nolltolerans mot godis, läsk och fikabröd. 
 
Det var väl lite kort om vad denna blogg kommer innehålla :)
 
Hoppas ni gillar vad ni läser!.
 
 
 
 
 

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt

Mitt första inlägg.