halfmysize.blogg.se

Hej! Här får ni följa med i min vardag, där det blir en kombination av livet som småbarnsmamma och lite annat smått och gott. Kul att ni ville titta in!

Svensk sjukvård

Kategori: Allmänt

Alltså sjukvården här är ett skämt. Antingen snackar dom i nattmössan eller så blir man dåligt bemött eller både och. Jag är så sjukt trött på det! Idag var jag med om det senare, jävla gubbe!

Var och tog bort ett födelsemärke, kollade handleden som jag fått en knöl på och som gjort ont i 2 månader nu och fick en remiss till röntgen då dom misstänker ganglion och tog lite andra prover återigen. Gubben var sjukt otrevlig och nedlåtande i tonen, jag brukar inte va känslig med jag blev så chockad av hans bemötande att jag fick tunghäfta. Men inte längre, man ska fan inte jobba inom vården och bete sig sådär så jag har skickat ett klagomål till patientnämnden!

Annars har vi idag köpt en cykelhjälm till Tyra och beställt en cykelsits:) sen ska vi cykla hon och jag:) Och dessutom kastade Tyra mina nytvättade strumpor i toaletten och tyckte det var jättekul..haha!

Igår va Emma och Mia här hela kvällen. Emma är hemma på besök :)

Tack och godnatt!

Here we go again

Kategori: Allmänt

Då var det dax igen.

Förberedelser

Kategori: Allmänt

Idag har vi dejt med Maggan och Colin. Vi ska ner på stan och inhandla det dom behöver till dagis :) Dom börjar ju nästa vecka, helt galet! Ska köpas gummistövlar och lite slit och släng kläder. Måste även köpa en cykelhjälm så vi kan cykla till dagis:)

Just nu ligger vi i soffan och har lite morgonmys<3

Hemmadag

Kategori: Allmänt

Hej!

Har inte så mycket att uppdatera från idag. Tog en hemmadag. Tvättat lite och bara vart. Sen kom svärmor och resten av familjen hit. Supermysigt<3

Nu blir det till att läsa lite och sen sova så man är pigg imorrn, då har jag dejt med bästa Maggie :)))

Lycklig

Kategori: Allmänt

Har en period nu där jag bara känner mig så jävla lycklig, sådär så det pirrar i kroppen! Jag har min underbara familj, solen skiner och både dagarna och kvällarna berikas med umgänge med goda vänner. Helt underbart! Sommaren bidrar ju en hel del till det här humöret :)

Och min underbara unge<3 Det är sjukt hur mycket hon berikar livet! Hur mycket kärlek man kan känna till en annan människa. Och hon är helt underbar, jag skryter ja det gör jag. Hon gör mig stolt! Hon har utvecklats så sjukt mycket bara dom här sista veckorna, det är galet. Så mycket hon får en att skratta får en att tänka på hur livet innan henne egentligen var ganska tomt även om man inte tänkte på det då. Ni som har barn förstår vad jag menar. Ni som inte har det kommer förstå den dagen ni själva sitter där med er lilla knodd på armen :) Det finns inget bättre!

Iaf, var hos Fitri & Timmy igår och grilla och tog nåt glas. Sjukt trevlig kväll, som vanligt i det sällskapet :)

Grillat är godast

Kategori: Allmänt

Blev en bra grill med Simone & Thomas igår. Grillade fläskfilé, champinjoner, grönsaker och majs. Gjorde lite färskpotatis i ugn och så en fräsch sallad med melon i till. Grymt gott va det!

Sovit sjukt dåligt inatt. Somnade inte förrän vid 3 nångång och har vaknat typ 50 ggr efter det så man är inte överdrivet pigg nu men nån måste ju gå upp med lillfisen :) Hon går uteslutande nu och kryper typ aldrig. Sjukt kul! Det blir ju mer springande efter men jag tycker hon är så sjukt söt när hon knatar runt så det gör inte så mycket, haha<3

Får se vad dagen och vädret har att bjuda på. Ikväll blir det iaf grill igen men då i Vagnhärad hos Fitri & Timmy:)

Ha en bra lördag!

Helg!

Kategori: Allmänt

God morgon!

Det blev en skön dag igår. Morsan var här och vi satt och snacka skit. Tyra bada i poolen och lekte runt på baksidan :) Sen igår kväll blev det en lång pw med Simone! Nästan alltid roligare och gå med sällskap :)

Idag ska det storhandlas och städas klart. Började städa igår men hann inte klart allt. Så nu ska det skuras badrum och torkas golv. Känns som en bra dag och göra tråk på när det ändå är tråkväder ute.

Sen ikväll kommer Simone och Thomas hit och grillar, det blir roligare :)

Fredag redan och helgen är här :)) Äntligen lite kvalitetstid med familjen igen!

Morgonrunda

Kategori: Träning

Tänkte idag att jag skulle passa på och ta en morgonrunda så kunde Tyra sova i vagnen. Tänkte att så farligt varmt är det väl inte. Jag hade fel!

Jag hade iaf tur och hade inte solen i ansiktet hela vägen, men en bra bit och det räckte. Jag svettades som en gris, Tyra ville inte alls sova helt plötsligt och var mest sur och försökte klättra ur vagnen vilket gjorde att jag svettades ännu mer, att dra en barnvagn med barn i på ca 20 kg hjälpte inte heller.

Men nu är det gjort! Tyra sover NU i vagnen på baksidan och jag sitter och eftersvettas i skuggan på altanen och har iaf lärt mig en sak. Jag gör aldrig om det! Hädanefter går jag mina promenader kvällstid helst i skugga. Haha!

Kvällsbad

Kategori: Allmänt

Dagen har spenderats med min familj:) Först var syrran här med alla sina ungar och sen åkte vi ut till stugan till mamma och då kom brorsan ut oxå. Stannade där och det blev grill till middag. Och jävlars vad varmt det vart ute idag, helt underbart! Mysigt och hänga lite med familjen oxå, inte varje dag vi alla är samlade<3

Efter grillen åkte jag hem och lämnade av Oscar och Tyra då hon var jättetrött och så stack jag med Maggan och John och kvällsbada ute i Råby. Så jävla najs! 24 grader i vattnet är inte dåligt! Hade ju tänkt ta lite bilder där ute för det var så sjukt fint såhär på kvällen, men insåg då att jag glömt telefonen så det blev inga.

Nu lite mys med älsklingen innan sängen. Imorrn torsdag, jag sa ju att helgen skulle va här snabbt igen. Fattar ingenting, det säger bara svooosch!

Trött så trött

Kategori: Allmänt

Helt slut. Hängde med Maggan idag:) Mys som alltid! Ungarna har lekt och vi har fått umgås, en tripp till lekparken blev det oxå och så passade jag på att ta en liten promenad när dom gick hem så vi gick med dom och sen hem.

Sen dog jag! Har vart helt slut hela kvällen. Svärmor har vart här oxå och vi har alla degat ihop. Nu blire fan tidigt i säng och hoppas man är piggare imorrn!

Tack och godnatt!

Räksallad

Kategori: Mat

Har vart grymt sugen på räksallad ett tag nu så det käkade vi till lunch idag! Gott som fan! Ungarna fick falukorv och potatismos :)

Morgonmys

Kategori: Allmänt

God morgon på er!!!

Just nu är det morgonmys med min lilla tjej! Det finns inget bättre än att vakna upp med min lilla pärla:) Man blir lixom på bättre humör direkt! Bara 2 veckor kvar nu tills hon börjar förskolan. Helt galet! Men jag tror hon kommer tycka det är grymt kul med alla andra barn och så:) Hoppas!

Idag blir det häng med Maggan och Colin. Inget strandväder idag direkt så vi får se vad vi hittar på. Tar nog en sväng till lekparken och så, käkar lite lunch och chillar lite. Blir fint det!

Hoppar loppisen ikväll, kanske nästa vecka. Får se hur det ser ut då.

Ha en grym tisdag!!!

Måndag

Kategori: Allmänt

Jaha, så var måndagen här. Oscar är tillbaka på jobbet och jag och Tyra får klara oss själva.

Idag har vi vart ute hos mamma i stugan. Tyra har gungat, lekt i sandlådan och sprungit runt med dockvagnen. Hon har även fått luggen klippt då den hängde ända nedanför näsan så nu var det dax :)

Överraskade älsklingen med maten klar på bordet när han kom hem från jobbet. Tänkte det kunde va skönt efter första jobbdagen på 2 månader och jag tänkte rätt, det var uppskattat :)

Har även planerat nya blomman på baksidan och vart ute på kvällspromenad. Skönt o njuta av kvällssolen. Gick även förbi Sara & Andreas och lämnade en liten present till Jacob :)

Ja det var väl den här måndagen, imorrn är det tisdag och innan vi vet ordet av det kommer helgen va här igen!

Back to reality

Kategori: Allmänt

Trevlig kväll igår! Var ju först över hos grannen på årliga korvfesten, käka korv, snacka skit och drack lite vin. Sen vidare hem till Jutta och häng med brudarna. Skön kväll så länge vi va hemma men utgången var ett totalt fiasko...haha! Tog oss till Lotsen först och där var det dött, hängde kvar ett tag för o se om det blev bättre men icke. Vidare till Hamnmaggan som var proppfullt...för proppfullt. Fy fan, gick inte att röra sig så vi sket i det och gick hem. Bättre så!

Vaknade pigg imorse strax efter 10. Har fixat en del hemma idag, man var ju tvungen att passa på när Tyra inte var hemma. Sen åkte jag och älsklingen ner till hamnen för lite räkor på Rökeriet :) Så gott och perfekt väder för att sitta där nere och äta :) Efter det kom älskade lilla skruttungen hem och faster Bella och Jacob blev bjudna på tacos som tack för hjälpen.

Riktigt skön dag ändå och imorgon kommer vi tillbaka till verkligheten och Oscar börjar jobba igen :((( Vill inte! Men vi har ju helgerna så sommaren är ju inte slut än :)

Fest

Kategori: Allmänt

Ikväll är det fest! Slappat under dan och myst med Tyra innan faster kom och hämtade henne.

Nu ska jag göra mig iordning för att sen dra över till grannen en sväng där det är partaj och sen vidare in till stan för fest med brudarna så får vi se vad som händer:)

Hey ho let's gooooo!

Fredag

Kategori: Allmänt

Jaha, så var fredagen här och förbi.

Jag var trött efter en dålig natts sömn till igår så efter att jag vart uppe med Tyra imorse gick jag och la mig igen vid 9.30. Skulle bara sova en stund men Oscar väckte mig kvart i 12. Snacka om trött.

Sen tog vi tag i huset, städade lite, möblerade om och fixade skafferiet och tvättstugan. Mamma kom förbi på en fika och sen kom syrran med 2 av mina systerdöttrar :) Mys! Ungarna hade kul och lekte. Tyra har dock haft feber idag så vi får se hur hon mår imorgon.

Till kvällen kom Carro & Jonte över, blev en spontanare. Skön kväll med vin och skitsnack :) Grymt trevligt! Nu är klockan efter 12 och vi är trötta så det blir nog sängen snart :)

Natti natt!

Åstugan

Kategori: Allmänt

Blev ju en mysfika förut:) Vi åkte ut till Åstugan, ett litet café en bit utanför stan ut mot Svärta. Supermysigt där ute, man kan välja att sitta i trädgården eller på verandan vid ån :)

Nu på kvällen blev det en sväng till Jutta, lite häng och skitsnack. Sen hem för att ta lillan då karln skulle på bio. Lite egentid tänkte jag då hon brukar sova vid 7 men hon va minsann vaken när jag kom hem, gullunge<3 Mysigt det med, men nu har jag fått henne i säng och ska lägga mig och läsa lite. Skön avkoppling att läsa! Man får passa på dom små stunder man får :)

Tralltvätt

Kategori: Allmänt

Hallå!

Var tvungna att göra lite nytta idag, så körde lite tralltvätt. Ser så mycket fräschare ut på altanen nu. Vi skulle till badhuset men lillan somnade så hon fick bada i sin pool på baksidan sen istället. Nu iväg på mysfika :)

Hej så länge!

En dag på stranden

Kategori: Allmänt

Haft en helt underbar dag på stranden! Var ute med Naggan & co. Vilket väder:)

Tycker synd om dom som jobbar, bara att hoppas att vädret är lika fint när dom är lediga för i Sverige är vi ju inte alltför bortskämda med fint sommarväder ;)

Efter beachen blev det till att åka hem och duscha av sig för att sen ta sig vidare ner till hamnen. Där mötte vi upp mamma och mormor för lite glass. Gled även runt och kikade på lite bilar. Tyra ville gå mest hela tiden, hon tycker det är kul nu när hon börjat lära sig, så söt! Sen åkte jag och mamma upp till graven och gjorde fint<3 Satte nya blommor och nya lyktor. Blev riktigt mysigt.

Nu grillmiddag med älsklingen<3

Helt sluuuut

Kategori: Allmänt

Det här blir ett kort inlägg, är helt död och behöver sova.

Blev en snabb sväng till stranden förut ändå med Sara & Andreas. Trevligt o få träffas och snacka lite skit:) Sen lämna vi av Tyra hos mormor och så drog vi på loppis.

Fick ihop runt 700 spänn idag med. 705kr för att vara exakt haha. Helt ok! 1400 på 2 ggr är sköna extrapengar, men jag vill bli av med mer!!! Blir nog en gång till iaf ;)

Nu sova! Natti natt:)

Sol och loppis

Kategori: Allmänt

Godmorgon tisdag!

Fint väder idag med :) Underbart!

Nu är det mesta färdigt till loppisen ikväll. Jävlar vad vi har rensat ur. Jag har tydligen sjukt mycket kläder insåg jag...haha!

Hade tänkt ta stranden idag, men vaknade med mensvärken från helvetet och då kändes det helt plötsligt inte så lockande längre :( Blääää!

Stoppar i mig lite painkillers och drar till gymmet istället!

Häv ö najs tjosdej ;)

Rensa rensa rensa

Kategori: Allmänt

God morgon!

Igår blev en lugn dag. Sovmorgon och fix och don hemma. Tänkte ju sälja på loppisen igen imorgon så jag håller på och går igenom kläder. Ska fortsätta idag oxå.

Mamma var här en sväng igår oxå, vi grillade och käkade ihop. Oscar va ute och fiskade med grabbarna. Och när hon åkte fick jag lite egentid eftersom Tyra sov, så skönt! Lite popcorn och en bok.

Nu ska jag röja mer kläder och även plocka undan en del av Tyras, men dom sparar jag. Satan vad hon växer min lilla fis :)

Vilken kväll

Kategori: Allmänt

Vilken kväll! Sjukt lyckat!

Cocktailparty hos Olivia. Vi såg till att träffas tidigt den här gången så att vi verkligen skulle hinna umgås :)

17.30 var vi på plats. Olivia hade dukat upp och gjort fint! Det intogs välkomstdrinkar och snittar och annat gott. Sen flödade alkoholen ;) Det var drinkar av olika slag, vin, cider och oboyshots! Jävlar vilket drag! Alla hade humöret på topp och det skrattades en hel del under kvällen!

Det blev utgång oxå och är det sommar är det hamnen som gäller och så blev det. Tog en taxi ner till Lotsen strax efter 12. Inte asmycket folk, men rätt lagom. Träffade lite sköningar ute oxå. Och vi tjejer lyckades hålla ihop jävligt bra även ute och hade hur kul som helst! Riktigt lyckad kväll!!! Kom väl i säng runt 4 och tog en skön sovmorgon till 11.30 idag :)

Bjuder på lite bilder från gårdagen!

Rajraj

Kategori: Allmänt

Hallå i det fina vädret!

Antar att alla som är lediga ligger och steker under den strålande solen vi har idag :)

Hade tänkt åka till stranden men det kändes lite stressigt. Donar på baksidan och njuter av solen hemma istället.

Planterade om blommor imorse och höll på att dö när det kom upp en padda ur blomlådan!!! Fy fan, det kryper fortfarande i kroppen när jag tänker på det.

Ikväll blir det Cocktailparty hemma hos Olivia :) Taggad till 1000 :) Kommer bli grymt kul! Så dom här brudarna ska jag spendera kvällen med!

Underbar sommarkväll

Kategori: Allmänt

Blev grill och bebismys hemma hos Sara & Andreas idag :) Vi fick träffa lilla Jacob, 4 dagar gammal. Så bedårande söt! Simone & Thomas var oxå där med söta lilla Nellie. Vi åt sjukt god mat och bara umgicks och hade det bra hela kvällen :) Blev en sån där spontanare och dom är ju bara bäst!

Sommaren när den är som bäst!

Lunch

Kategori: Allmänt

Handlat blommor till altanen, sen blev det lunch på Seaside! Riktigt gott!

Nu blire bebismyyyyys!!! :)))

Update

Kategori: Allmänt

Jaha, torsdagen flög förbi:)

På dagen hängde vi med Simone & Thomas ute på Vivesta. Var ju lite schizoväder, ena stunden varmt och sen kallt så fort solen gick i moln. Men jättekul att få umgås lite. Det var ett tag sen nu.

Till kvällen cyklade jag över till Emma och tog nåt glas vin, sen vidare till Hamnmaggan för lite stand up med Kodjo Akolor. Riktigt kul och skönt o hitta på nåt sådär mitt i veckan. Där träffade vi även på Jutta, Fanny och gänget. Drog sen vidare till Rocken en sväng och sen cyklade jag hem igen. Bra kväll!!!

Chill

Kategori: Allmänt

Regn idag så då kan man ta det lite chill. Vi hade en liten mysdag och tog det lugnt, åkte och käkade lunch, blev thai på chili nam nam, tog en sväng på stan och sen mötte vi upp Maggan & John och skulle ta en fika på stan. Hitta inget intressant där så det slutade med att vi åkte hem hit och fikade istället :) Trevlans!

Nu till kvällen blev det film, Fast & The Furious 6...grym!!! Och fina killar oxå;) Ögongodis är aldrig fel. Nu blir det sängen, det är ju en dag imorgon oxå!

Godnatt!

Regn=gymmet

Kategori: Träning

Blev gymmet idag. 100 år sen eftersom man passat på att träna ute nu ett tag. Var riktigt skönt att köra ur kroppen, men jävlar va varmt det var där inne! Svettigt värre!

Älskar dock nya gymmet! Blev verkligen kanon:) Dom har ju bytt ut alla maskiner och gjort om, superbra blev det!

Blev en genomkörare av hela kroppen, känns bäst att passa på när man är där så alla muskler får jobba.

Svettig och snygg på väg hem ;)

Loppis

Kategori: Allmänt

Hej på er!

Underbart väder idag med! Började dagen med att färga ögonfransarna och brynen, så skönt att få det gjort! Sen blev det mys hemma hos Carro. Lite skitsnack ute i solen :)

Sen gav ju Jutta mig bästa tipset om loppis ute på Jogersö. Packade ihop lite skit och tog mig dit för o kränga lite grejer. 3 timmar och 720:- rikare, jag är nöjd! Första gången sådär:) Ska rensa ordentligt här hemma och se om man kan bli av med ännu mer grejer!

Nu är man slut efter en heldag ute i friskluften så tänker landa i soffan en stund innan sängen.

Hamnenmys

Kategori: Allmänt

Idag har det städats och donats här hemma. Det är ju så att hemmet blir lidande när man är ute och flänger hela tiden i det fina vädret, så emellanåt så får man ta en dag och återställa ordningen. Rätt skönt med såna dagar oxå :)

Till kvällen blev det minigolf och glass i hamnen med svärmor, Micke och hans ungar och respektive. Supermysigt:)

Bokat in lite dejter under veckan oxå med Carro, Maggan, Jutta och Simone. Blir kanon det här:)

Underbara dag!

Kategori: Allmänt

Vilken kanondag! Helt jävla underbar! Blev stranden på dan, hur najs som helst. Sol och varmt heeeela dan. Ungarna har badat, vi har badat, full rulle hela dan:) Löööövly!

Har ju via Buzzador fått tillfället att prova Nestlés Min Frukt. 100% naturlig fruktsmoothie utan massa tillsatser. Perfekt som mellis till stranden, utflykten eller vart som helst. Ungarna älskade det och dom är smidiga att ta med. Kan verkligen rekommendera er att prova.

Kvällen spenderades ute i stugan med min familj. Alla samlade för en gångs skull:) vi grillade vildsvin som brorsan skjutit! Sjukt gott! Kvalitetstid! 

Nu har man landat på soffan och ska snart byta den mot sängen, man blir trött av att hålla igång hela dan ;)

Godnatt på er!

Klarblå himmel

Kategori: Allmänt

Det blev som dom sa (för en gångs skull) strålande sol och klarblå himmel :)

Det blir beachen för hela slanten idag!

Grill

Kategori: Allmänt

Halloj!

Efter stranden kom vi hem och slängde oss på soffan en stund. Tyra däckade i bilen så hon fick fortsätta sova ett tag till.

Carola ringde så jag följde med henne ut på en promenad. Skönt och röra på sig:) Sen blev det en välbehövlig dusch och så stack vi till Sara & Andreas på middag. Grillade lax, mums! Blev kvar där under kvällen och kom hem nu. Helt slut! Har precis lagt mig och tänkte läsa lite innan jag kastar in handduken för idag. Älskar att läsa lite innan man sover, då blir man sådär skönt trött!

Stranden

Kategori: Allmänt

Det blev stranden idag, äntligen. Vädret var lite växlande först men sen blev det jättefint! Hoppas på ännu bättre väder imorrn, dom säger ju att det ska bli kanon så vi håller tummarna:)

Hem och ta en dusch, sen åker vi på fika hos Sara & Andreas. Får se vad det blir ikväll. Just nu känns det som att jag skulle kunna sova i en vecka, såå trött!

Ha en fin lördag!!

Fredag igen

Kategori: Allmänt

Så var helgen här...igen!

Idag har vi haft svärmor här på besök och sen har vi donat lite. Har hållit oss hemma då Tyra har vart jättetrött. Det är väl sviter efter febern hon hade här om dagen, så hon har utslag över hela kroppen oxå. Men hon mår bra i övrigt, så henne går det ingen nöd på.

Nu ska vi åka och handla lite och sen blir det till att grilla lite lax till middag :)

Hemma igen

Kategori: Allmänt

Hallå på er!
 
Nu har vi landat hemma igen efter några sköna dagar i Västervik. Vi har haft det jättebra! Kroppen är lite paj efter att ha sovit i tält men inget en natt i sin egen säng inte kunde rå på ;) 
 
Skönt att komma bort lite sådär. Lämna allt hemma och bara va ett par dagar, verkligen få koppla av. Tyra har trivts hon med och det har inte vart några problem alls att tälta med henne.
 
Nu när man är tillbaka hemma så kommer ju även alla måsten och allt som ska göras. Idag sysslar vi med att tvätta upp alla kläder, packa upp ordentligt, fixa med sista biten på taket och lite annat.
 
Veckorna går alldeles för fort nu! Paniiiiiik! Redan inne i Juli och snart är sommaren över, lev i nuet och ta vara på dagarna innan dom är förbi!
 
Lite bilder från semestern:)
 
 
 

Första natten

Kategori: Allmänt

Första natten i tältet avklarad. Sov som en kratta, men det var rätt mysigt. Tyra sov bra iaf och hon hade ju mest plats av alla :)

Nu har vi njutit av morgonsolen, intagit frukost och ska nu bege oss till poolen för lite sol och bad. I LOVE IT!!!

Västervik

Kategori: Allmänt

Nu är vi på plats! Lysingbadets camping i Västervik var destinationen :)

Superväder har vi haft hela dan! Hur mysigt som helst:) Mötte upp Maggan, John och Colin här. Nu får vi se vad Tyra tycker om att sova i tält.

Nu blir det grill och lite vin :)

Mot....

Kategori: Allmänt

Nu bär det av! Bilen är packad, alla är med! Nu åker vi mot.... Ja det avslöjar jag först när vi är där, haha!