halfmysize.blogg.se

Hej! Här får ni följa med i min vardag, där det blir en kombination av livet som småbarnsmamma och lite annat smått och gott. Kul att ni ville titta in!

Semesterlängtan

Kategori: Allmänt

Åh vad jag längtar efter semester just nu, behöver det verkligen. Det är typ kaos på jobbet just nu, sjukt mycket och jag är trött :( Blir till att jobba över imorgon.

Idag överraskade jag Tyra och kom hem med en cykel. Gissa om hon blev glad! Hon har ju bara haft en trehjuling och sen en sån där balanscykel som alla har nu för tiden. Bullshit sa jag, klart ungen ska ha en riktig cykel;) 2 sekunder tog det typ sen cykla hon iväg med ett léende på läpparna. Så härligt att se, så ni kan ju gissa vad vi gjort ikväll, jo precis vart ute och cyklat.

Dags att sova om jag ska orka ta mig upp imorrn, blir en låååång dag. Hoppas ryggen orkar bara för idag har den vart katastrof! Ska till läkaren på torsdag.
Jag och lilla magen har degat på soffan en stund:) Natti natt!


Myshelg

Kategori: Allmänt

Helgen är återigen slut, men den var bra! Riktig myshelg! Lördagen spenderades med Tyra halva dagen, sen åkte hon till farbror Victor & Emelie för sleepover:) Fitri & Timmy kom hit och vi drog oss först ner till hamnen för lite minigolf, där jag självklart vann;) Strålande sol och varmt. Sen blev det rökeriet och jag som har en liten förkärlek för räkor just nu var i himlen!! Det blev både toast Skagen & rökta räkor. Sjukt gott va det! Sen blev dom kvar till midnatt nån gång.

Söndagen startades med sovmorgon till 10, pw i ekens en timma, (typ döden i den värmen), sen frukost/lunch, vidare till Arnö för att hämta Tyra och så iväg till Maggan & John för fika och häng:) Fia & Kristian var oxå där. Mysigt o bara snacka skit o hänga lite och ungarna lekte och badade i poolen:) Avslutade med att titta på ett hus. Gillar det skarpt, men vi ska titta på ett annat på torsdag oxå får vi se:) Och vips så var helgen över!

Nu kör vi igenom den här veckan så vi kan ha helg igen, eller vad säger ni?

Finally friday :)

Kategori: Allmänt

Woohoo, fredag idag och jag skiter i om det regnar. Humöret är på topp och helgen på ingång, ska bli så skönt! 

Nu drar vi av ett par timmar på jobbet och börjar med lite fredagsfrukost. Sen säger jag bara bring on the weekend!!!


Ultraljud

Kategori: Allmänt

Igår gick jag typ i sömnen hela dagen. Var så sjukt trött och tömd på energi så det var skönt när dagen äntligen var slut och jag fick åka hem. Kvällen spenderades mestadels i sängen framför tv:n men en livlig liten bebis i magen:) Igår fick även Oscar känna dom första sparkarna på utsidan! Så nu är det fart:) Passar på och njuter och myser lite extra för ju större den blir desto mindre mysiga blir dom där sparkarna. Men det är en otroligt häftig känsla att känna det lilla livet där inne. 

Idag var det även dax för ultraljud igen, det är alltid kul:) Vi var ju för 2 veckor sen men då va den lite envis och ville inte visa upp sig helt så dom kom åt att ta alla mått, men idag gick det bättre. Allt såg bra ut och den växer som den ska. Alltid skönt att höra! Fick med oss lite bilder hem oxå vilket Tyra tycker är jättekul och vi med. Så mysigt att se den lille krabaten där inne.

2 dagar kvar till helgen nu, känns skönt då jag är trött! Längtar till semestern, men dit har jag ytterligare 3 veckor så känns rätt avlägset. Men tiden brukar gå snabbt så vips så är vi väl där! Var ute med Tyra en stund ikväll oxå, bara hon och jag<3


Kvällspromenad

Kategori: Allmänt

Allt gick bra hos bm. Fick mitt moderskapsintyg som ska till försäkringskassan, blodtryck och sånt var bra och lilla hjärtat slog som det skulle<3 Så mysigt att höra det lilla livet där inne:)

Skönt att vara hemma lite tidigare än vanligt oxå så jag passade på att åka och hämta Tyra från dagis nu när jag hade chansen och hon blev så glad så:) Nu har jag precis landat i soffan efter en kvällspw med min lilla familj. Skönt med luft! Idag är jag faktiskt riktigt trött så nu blir det en dusch och sen sängen!

Hoppas att du hade en bra start på veckan!


Monday

Kategori: Allmänt

Måndag igen och ny vecka. Avslutade gårdagen med en lång skön pw med Karin igår. Så skönt och jättekul och träffa henne då det var länge sen:)

Barnmorskebesök idag som sagt, ta lite prover, lyssna på lillen och så:) Ska se hur hon är idag, tror jag ska byta barnmorska. Tycker det är viktigt att ha en som man känner att man kan prata med, men denna är lite seg. Men vi får se efter idag som sagt. 

4 veckor kvar till semester, men vem räknar? ;)

Bröllop, midsommar...,

Kategori: Allmänt

Sista tiden har gått i ett. Förra helgen var det bröllop för Sylvia & Martin. Dom hade tur och vädergudarna med sig för det var varmt och strålande sol. Vigseln var dessutom utomhus så det hade varit jobbigt annars. Jag var tärna och åkte  till Fanny på morgonen för att bli sminkad och fixad i håret. Lika nöjd som förra gången:) Hon är jätteduktig! Vigseln var jättefin nere vid vattnet. Hon såg strålande ut! Älskar bröllop då man verkligen känner kärleken i luften:)

Sen blev det jobb igen och veckan svischade förbi. Massor att göra som vanligt och midsommar i sikte. Och självklart har det regnat hela helgen nu när man väl vart ledig. Jag är så trött på detta väder! På riktigt! Vore det så fel och ge oss lite sommar när vi lever i mörker typ 9 månader om året ändå.

Vi hade dock en bra dag ändå trots äckelvädret. Vi startade dagen med midsommarlunch hos Simone och Thomas i Stigtomta. Mycket trevligt. Det böev sedvanlig lunch med sill och potatis med tillbehör. 

Sen bar det av vidare ut till Enstaberga för bröllop för Madde & Johan. Vi hade tyvärr inte fått barnvakt så vi var iaf med på vigseln. Jättefint var det och hon strålade. Dom hade dock inte lika tur med vädret som sagt och det regnade:( 

Efter bröllopet åkte vi hem och bytte kläder och styrde mot Trosa och Sara & Robban där vi skulle fira vidare med grill och goda vänner. Hade en riktigt mysig kväll och Tyra hade jättekul tillsammans med dom andra barnen :) God mat och dans runt stången!

Igår tog vi igen oss lite och var bara hemma. Städade lite och låg på soffan. Det spöregnade ändå hela dagen så det gjorde inget. Idag blir det kalas för Dexter hos brorsan, redan ett år lillfisen!

Magen fortsätter att växa och imorrn är det besök hos barnmorskan:)

Det var uppdateringen för denna gång. Nu när det lugnar ner sig lite så kommer jag nig ha lite mer tid för detta:)

Bebis

Kategori: Allmänt

Som många säkert vet nu så ska vi ha en till bebis i november och vi tre blir fyra<3 Helt underbart! Tyra är så förväntansfull över att bli storasyster och vi tycker oxå det ska bli otroligt spännande och mysigt:)

Vi ska alltså ha en till liten kotte här hemma, en lite bäse. Känns helt overkligt även om man ser magen växa sig större och större för var dag. Har iaf mått bra hittills, var ju extremt trött fram till typ v15 sen blev det iaf bättre. Illamående till och från i början men inte i närheten så som jag hade med Tyra. Hoppas det fortsätter såhär, skulle ju va skönt! Inte tagit reda på vad det blir utan det får bli en överraskning. Känns roligast så även om man är väldigt nyfiken. 


Grill

Kategori: Allmänt

Tillbax på jobbet idag, sjukt mycket så det blev en 10-timmars. Hann ändå inte med hälften. Blir till att åka in tidigt imorgon med. Men då ska jag hem kl 15 oxå så det blir som en vanlig dag typ. Förväntansfull:) Varför? Ja det får vi se;)

Blev grill när jag kom hem och middag ute i solen, en liten försmak av sommaren. Helt underbart! Och sen en kvällspromenad på det! Välbehövligt! :)

Mer sånt!!!


Hemma

Kategori: Allmänt

Blev hemma idag med. Det snoras och hostas, men i övrigt är hon pigg. 

Ska försöka få lite gjort idag oxå tänkte jag. Istället för att sova bort 2 timmar när hon sover tänkte jag rensa garderoben och plocka bort alla kläder jag inte använder, vilket är nästan allt just nu. Onödigt att det tar plats. Sen ska jag rensa lite i tvättstugan oxå tänkte jag. Imorrn får Oscar va hemma om hon inte är dagisredo. Då blir det till för mig att jobba över så man kommer ikapp lite. Det är de värsta när man är borta. Nu upp och vika lite tvätt.

Jag vet

Kategori: Allmänt

Dålig uppdatering. Jo jag vet. Det blir lite såna perioder ibland och det har väl sina anledningar ibland oxå. Senaste veckan har vi hunnit med att få en 3-åring här hemma. Älskade underbara unge<3 Helt otroligt vad fort tiden går! 
Vi överraskade med sång, presenter och frukost på sängen. Hon var helt lyrisk:)
Och i helgen blev det kalas!

Hann med lite spinning under veckan oxå, längesen nu så det var riktigt skönt!!!

Gårdagen var en liten nyttodag, slängde grejer på tippen, städade, gjorde ordning på baksidan, grävde upp blommor och sådde lite gräs och sånt småfix. 

Tyra är förkyld så idag är vi hemma. Nu är det nedräkning till helgen då det vankas bröllop!! 

Var är min sommar?

Kategori: Allmänt

Allvarligt! Vi hade sommaravslutning med grill på dagis idag, i vinterjacka och vantar och jag frös ändå. Vad är det för fel på vädret i det här landet?  Helt sjukt! Nu är jag på riktigt trött på det här. Ge mig värme NU!!! Vi har några futtiga månader om året där vi får chans att få njuta av livet lite och vara lite gladare än annars, där det inte är mörkt dygnet runt. Och vad, ska vi inte ens få det? Katastrof! Bäst att det vänder snart och blir en kanonsommar då vi nu haft höst istället för vår.

Helgen var iaf fullt upp, möhippa hela lördagen för Madde. Hon var så fin våran sessa:) Jättekul och mysigt! Sen hotellfrulle, husvisning och storhandling på söndagen. 
Sen var det back to work och imorgon är det redan onsdag. Tiden går! Och på torsdag fyller våran älskade tjej 3 år<3 Så till helgen blir det kalas:)

Har äntligen målat naglarna igen och jag bara älskar färgen!