halfmysize.blogg.se

Hej! Här får ni följa med i min vardag, där det blir en kombination av livet som småbarnsmamma och lite annat smått och gott. Kul att ni ville titta in!

HUS

Kategori: Allmänt

Ja då kan jag väl avslöja att vi äntligen köpt hus!! Plötsligt vänder det :) 
Känns sjukt kul, men samtidigt så overkligt. Så nu ska vi med blandade känslor sälja vårt älskade radhus. Trivs ju sjukt bra här och vi har fått så fint hemma, men nu är det dags för oss att ta steget vidare. Tur att vi inte flyttar så långt, typ 200 m..haha!!

Så om ni är sugna på radhus eller vet någon som är så har ni ett gyllene tillfälle nu!!!

Bm-besök

Kategori: Allmänt

Igår blev en lugn dag. Tog en lång sovmorgon, fastnade med syrran i telefon i nästan 2 timmar och så besök hos barnmorskan. Gjorde en liten sammanfattning av graviditeten och pratade om förlossningen. Börjar ju närma sig nu. Mini låg iaf fortfarande med huvudet ner så det känns bra. Sen är det både spännande och nervöst. Det här blir ju första gången för mig med även om jag har barn sen tidigare. Men ser fram emot det! 

Har sovit riktigt dåligt inatt, var grymt trött men kunde bara inte sova. Har iaf fått sova ikapp lite nu på morgonen. Ska snart ner på stan för lite lunch med Jutta och i eftermiddag åker hi mot Stockholm. Ska köpa en systemkamera tänkte jag. Saknar att ha en ordentlig kamera och trött på att man bara använder mobilen hela tiden.

Nu kickar vi igång dagen, magen o jag;)

Ny vecka

Kategori: Allmänt

Inte så aktiv här nu för tiden. Ytterligare en ny vecka har startat och just nu är det bara nedräkning tills bebis tittar ut. V38 nu och 19 dgr kvar till bf. Känns långt samtidigt som man vet att tiden går fort, vips kommer den lille vara här. Jag är mest trött på att bli större och vill nu att det ska vara klart. Och så är man ju så nyfiken:) Annars mår jag faktiskt väldigt bra just nu, lite extra trött men ryggen är betydligt mycket bättre sen jag slutade jobbet och även om jag börjat samla på mig vätska och svälla en del så är det inte i närheten av vad jag gjorde när jag väntade Tyra. 

Hade en riktig myshelg. Har ju vart så fint väder:) Spenderade lördagen ute hos svärmor och var ute nästan hela dagen, grillade korv till lunch och så. Sen blev det middag och mys hos Maggan & John till kvällen. Igår tog vi en promenad vid Brandholmen och hängde i lekparken i hamnen. 

Imorse var jag med Tyra till läkaren för provtagning. Var där i fredags med. Dom misstänker femte sjukan då hon har utslag på kinden som kommer och går, men hon är frisk som en nötkärna annars och det kommer gå bort, dom måste mest säkerställa det pga att jag är gravid och jag oxå måste testas isf då det kan smitta fostret även om risken inte är jättestor. Håller tummarna. 

Har precis vaknat från en powernap så nu städa lite.

Ha en bra start på veckan!

Vilken natt

Kategori: Allmänt

Usch! Har knappt sovit nånting. Var vaken till 2-tiden innan jag ens lyckades somna och vart vaken igen sen 5:( Helt slut nu! Har bara inte gått och sova och sen jag vakna igen har jag haft så ont i ryggen så nu ligger jag med tensen och kan iaf slappna av en stund. Jag hatar dessa nätter när man inte kan sova, kroppens sätt att förbereda sig säger dom men det måste ju fan va bättre att vara utvilad. Sömnbrist kommer man ju att få i ett par år ändå;)

Tur man inte ska till jobbet iaf, då har jag möjlighet att sova ikapp lite. 

Önskar er en bättre start på dagen!!!

Städdag

Kategori: Allmänt

Tänkte jag skulle försöka göra lite nytta och städa och tvätta lite här hemma, började för två timmar sen och har redan hunnit ta lunchpaus och nu vilopaus på soffan samtidigt som jag snaskar på lite vindruvor. Helt galet vad trött man kan bli. Har iaf hunnit plocka undan lite kläder och samlat ihop och slängt in lite tvätt. Så snart är det dax att plocka och dammsuga lite. Tänkte jag skulle röja upp och göra lite ordning i garderoben oxå. Hur mycket kan det finnas o plocka med egentligen???

Happy happy happy

Kategori: Allmänt

Idag var det dags för bm-besök och få besked om hur den lille parveln ligger. Lagom nervöst innan, men kände att det skulle bli skönt att få veta så man lite vet vad man har att ställa sig in på, men blev så lättad och lycklig när det visade sig att den vänt på sig och låg med huvudet ner precis som den skulle :) Känns otroligt skönt!!! Har ju nästa besök om en vecka så då gör vi en dubbelkoll bara att den inte ändrat läge, men det var inte så troligt. Kan äntligen andas ut lite och börja tänka på förlossningen istället. Nästa grej att va nervös över..haha! Men det känns mycket bättre:) Så idag var en riktigt bra dag. 

Tyra hade bara feber en dag då på torsdagen och sen har det vart fullt ös som vanligt. Så helgen har vi lekt, vart ute, fixat lite till bebisen och så<3

Happy face!

Sjukling

Kategori: Allmänt

Haft en mindre rolig natt, jag sov dåligt för att jag typ numera gör det när man är fet och jävlig och ännu sämre då Tyra vaknade flera gånger och var pipig inatt. Kände på mig att allt inte var som det skulle. Mycket riktigt, hon vaknade med feber imorse, 38 grader och pigg så inte så farligt men innan lunch hade den stigit till 40 så det blev alvedon för att få ner den. Hon har vart vid gott mod men lite trött. Vi tog oss upp från sängen vid kl 13 och bytte plats till soffan, kände att jag inte kunde ligga där hela dan. Hon var igång en stund och sprang runt här och lekte, men nu har hon somnat på soffan. Bara bra för henne att vila lite.

Funderar på att baka lite kakor. Blir ju sjukt uttråkad av att bara ligga här.

Oro

Kategori: Allmänt

Vid senaste bm-besöket fick jag reda på att bebis fortfarande inte vänt sig. Behöver inte betyda något då den fortfarande kan göra det själv, men med ett sätesbarn, misslyckat vändningsförsök och kejsarsnitt i bagaget så oroar jag mig. Jag vill för allt i världen inte ha ett kejsarsnitt till om det går att undvika. Återhämtningstiden är inte kul och att dessutom vara nyopererad med både en bebis och en 3-åring hemma lockar inte. För att inte tala om att jag faktiskt vill ha en vanlig förlossning då det är mest naturligt för kroppen. Sen är det ju mycket som kan gå fel eller bli jobbigt där med men man får ta det som det kommer.

Ska till bm på extrakoll på måndag för att se om läget är förändrat. Om inte skickas då en remiss för vändning. Måttligt nervös fram tills dess. Vill bara ha svar på hur det ligger till nu! Håller mina tummar och tår för att den ska ligga rätt tills dess!!!!


Första dagen

Kategori: Allmänt

Jaha, första dagen hemma. Började med att sova 12 timmar i sträck, tydligen rätt trött men det gör jag nog inte om. Mosigare i huvet än när jag går upp tidigt, fy! Började med en tallrik gröt, så jävla gott! Kommer ju äta det till frukost varje dag nu när jag är hemma. Donat lite och tvättat lite bebiskläder, gjort ordning med plats till minis kläder och lite så. Herregud så små och pluttiga kläder, man glömmer snabbt:) 

Ingen större ansträngning egentligen, men jag är helt slut så nu vilar jag på soffan. Längtar så tills den här lilla krabaten känner sig redo att komma ut då jag är jävulskt trött på att inte kunna hålla igång som jag vill! Vill så gärna typ ut o gå, ta en löprunda det är ju typ bäst på hösten då luften är sådär härligt frisk. Eller bara kunna typ städa hemma utan att det känns som kroppen ska gå sönder och man sprungit ett maraton. Men inte långt kvar! Och det är värt varenda liten krämpa när man sitter dör med sin lilla guldklimp sen<3

Nu tänkte jag försöka få i mig lite lunch, och ta en dusch så man kan få känna sig lite fräsch.

Fatta att vi snart har en sån här igen. Första bilden på Tyra vi tog på bb<3

Sista dagen är kommen

Kategori: Allmänt

Var hos läkaren igår och blev sjukskriven fr o m måndag. Dom tyckte inte ens jag borde jobbat såhär långt och ville egentligen sjukskriva mig direkt men jag ville iaf få möjligheten att avsluta på jobbet och lämna över. Så med det klart så jobbar jag min sista dag imorgon. Känns så skumt. Fattar inte riktigt. Ska samtidigt bli skönt att få vila och inte behöva plåga sig igenom dagarna och få ondare av att sitta hela dagarna och pendlingen fram och tillbaka.

Vad ska man göra lixom? Nåt hittar man väl på, men framför allt ska jag vila! 

Igår blev det en fika på Espresso House med Fanny. Mycket snack, skratt och självklart min favorit - deras morotsmuffins:) Tiden bara rann iväg. Den hem för att få krama lite på systeryster då hon åkte tillbaka till Dubai idag. 

Nej nu uppladdning inför den stora dagen imorgon, lite sorgligt ändå. 


Överraskad

Kategori: Allmänt

Började med lite frukost igår och sen passade jag och Tyra på att baka lite kakor. Tycker det är mysigt eftersom hon tycker det är så kul. 

Var helt inställd på att träffa Maggan och Co för en dag i lekparken med ungarna, men lagom tills dom skulle komma så kommer istället hela tjejligan in med ballong, presenter, fika och bubbel. Jag stod som ett fån och fattade ingenting..haha! Oscar tog Tyra och åkte iväg till Busiz där hon och Colin fick leka av sig. Jag fick ha myshäng med tjejerna:) Härligt och få träffa alla, man hinner ju typ aldrig med sånt nu så det var riktigt uppskattat:) Fina presenter till bebis och uppskattat presentkort till mig på Må Gott Huset. Och mumsigt fika. Tack så mycket för allt, hade jag verkligen inte väntat mig<3

Idag startade vi med en husvisning efter frukosten. Jättefint hus....men ja jag vet inte. Tycker det är lite för dyrt, men ska se vad som händer i budgivningen. Sen blev det lunch och lite vila för att sedan göra lite nytta. Var ju toppenväder ute med så vi passade på att rensa ut och göra plats i förrådet så bebisens vagn och sånt oxå får plats sen. Jätteskönt med luft! Tyra har lekt med grannungen hela eftermiddagen så där har det varit full rulle. Gick igenom lite grejer här inne med och tog upp på vinden, och fick bort lite tvätt. Nu har jag absolut ingen energi kvar utan tänker ligga på soffan tills det är dax att gå och knoppa. 
Dags för besök hos bm imorgon igen:)

Helg

Kategori: Allmänt

Fredag och nu tar vi välbehövlig helg. Vet verkligen inte var den här veckan tog vägen, den verkligen bara försvann. Har bara vart jobb och hem och vila som gällt förutom i onsdag då jag fick träffa min kära syster över en middag på OT då hon mellanlandade i Sverige ett par timmar innan hon åkte vidare till Grekland där hon befinner sig nu för att hjälpa flyktingar. Riktigt mysigt att få ses en stund! 

Riktigt skönt med helg, inga direkta planer. Ska hänga med Maggan & Co imorrn, så får ungarna leka lite oxå. Hoppas på bra väder så vi kan va ute en stund. Annars ska jag passa på och vila lite, rätt tömd på energi nu. 

Nej nu blir det mys med mina älsklingar<3 Tyra ligger och kramas med magen och vill att bebis ska komma ut nu. Det vill jag med:)

Trevlig helg!!