halfmysize.blogg.se

Hej! Här får ni följa med i min vardag, där det blir en kombination av livet som småbarnsmamma och lite annat smått och gott. Kul att ni ville titta in!

Bring on the weekend

Kategori: Allmänt

Fredag morgon och jag sitter i bilen på väg till jobbet. Inte alls lika jobbigt att gå upp idag då jag sov som en prinsessa inatt :) Så skönt att känna sig utvilad! Idag ska vi ner på stan och käka lunch på Nancy's. Skönt och lämna kontoret en stund och ta lite långlunch och så har dom så fräsch mat! 

Inga planer alls till kvällen, dona lite hemma förmodligen. Behöver städa och ställa upp alla kartonger och sånt på vinden. Så passar nog på att göra det idag. Imorgon blir det besök på kyrkogården och 30-årsfest. Lite kontraster. 

Snart tar vi helg, så önskar er en toppenfredag! Bring on the weekend!


Intervaller

Kategori: Allmänt

Jobbet gick fort idag, alla var på flumhumör och det skojades rätt friskt mellan borden. Älskart! Fick finbesök till lunchen oxå av Madde som är uppe hos oss på utbildning, hur trevligt som helst:) Och vi ses ju snart igen då vi ska dit på 30-årsfest på lördag! 

2 koffeintabletter innan jag lämnade jobbet för att få igång kroppen lite mitt i mörkret. Ombyte av kläder och på med löparskorna när jag kom hem och sen blev det intervaller. Gick riktigt bra idag och det var riktigt kul o springa :) Så skönt dessa dagar! Sen skulle det ju inte skada om det var ljust ute istället för totalt mörker, men det är skönt med friskluften oxå. Måste bara skaffa ett par tjockare löpartights för nu börjar det bli bra kallt om benen..brr! Skulle va kul att ha lite sällskap på rundorna ibland oxå, så om nån känner sig sugen.. ;)

Före

Efter - svett á la svett






Radio

Kategori: Allmänt

Lite halvseg dag på jobbet idag faktiskt. Passade på att träna på lunchen så det var klart. Slutade även vid 15 idag för att åka och hämta Tyra och vad händer, köer på motorvägen pga nån lastbil som stod på vägen. 40 min satt jag fast innan jag kom till Järna och det släppte. Fy! Hatar köer! Mysigt att hämta upp Tyra iaf och sen hem och laga mat, blev kycklingfilé med sallad, fetaost och oliver. 

Dagens tips, köp en radio. Om ni inte redan har en förstås. Jag köpte en idag och ställde i köket, hur mysigt som helst. Ingen dator eller telefon för att få musik utan bara en gammal hederlig radio. Skönt att ha på i bakgrunden och hemmet fick lite mer liv :) Jag älskar den!

Ikväll är det Grey's. Ha en mysig kväll!



Lyx

Kategori: Allmänt

Drog av en dag på jobbet, spontanbokade en resa till London på lucia bara sådär :) Haha! Ibland så. Det var så jäkla billigt så jag kunde inte motstå. Jag och älsklingen åker för lite julshopping, dit på morgonen och hem på kvällen. Ska bli jättemysigt!

Efter jobbet åkte jag till Dermalogica för en ansiktsbehandling, så hon jobbade över lite för mig eftersom jag kommer hem sent. Satan vilken lyx! Djuprengöring, ånga, porrengöring, peeling, massage, brynplock, färg av fransar & bryn, ansiktsmask...ja ni kan ju tänka er! Så skönt att komma från jobbet och bara lägga sig ner och koppla av en timme. Snart igen!



London baby

Kategori: Allmänt

Spontanbokade precis en resa till London! Woohoo! 



5 km

Kategori: Träning

Var ute på en runda i söndags, en av flera senaste tiden som bara känts tunga och jobbiga. Är ju inte van att springa på asfalt och har haft svårt att hålla tempot så jag orkar längre, har istället sprungit på för snabbt och då tar orken slut. Så söndagen gav 3 km och känslan var skit för jag va helt slut. Men igår, iom att jag var ledig så passade jag på att ta långa spåret uppe i Ekensberg. 5 km på min favoritrunda senare och smilbanden satt där dom skulle igen, så skönt :) Så nu ska jag bara jobba på att få till det på asfalt oxå för jag vågar inte springa i skogen när det är mörkt. 

BTW så älskar jag mina nya skor! Verkligen sköna att springa i och snygga är dom oxå ;)





Familjedag

Kategori: Allmänt

Både jag och Oscar hade tagit ledigt idag för att få lite extra ledighet och egentligen för att hålla på och fixa och dona hemma. Istället gjorde vi om det till en familjedag och åkte till Tropicarum  på Kolmården. Mysigt och välbehövligt och Tyra tyckte det var jättekul, speciellt när aporna klättrade runt på hennes vagn. Hon var helt övertygad om att det var Herr Nilsson och frågade exalterat var Pippi Långstrump var nånstans :) Sötnöt<3 


Igår var vi hemma och Oscar spenderade typ hela dagen med att bygga färdigt vinden, nu är det bara fodret runt luckan som ska upp, sen är det klart :) Blev så jävla bra och ÄNTLIGEN har vi bra förvaring!!! Jag ska ställa upp allt där! Jag och Tyra passade på att gå till lekparken och ta en liten promenad för att slippa allt oljud en stund.





Drömfabriken

Kategori: Allmänt

Började dagen med soffmys med mina bästa! Underbar start! Sen gjorde jag mig redo för en heldag i Stockholm och besök på drömfabriken, det är det jag kallar det...brudklänningar! Idag var det dax att välja. Och nej inte jag, Sylvia:) Jag ska dock va tärna och fick ju då följa med. Man kan ju inte låta bli att drömma sig bort, det fanns ju så mycket fint!!! Och hittade vi klänningen, den där när det inte finns nån tvekan? Klart vi gjorde och hon var så fin!!! Men det blev en del provningar innan vi hittade the one, men när det väl kom var det ingen tvekan:)

Efteråt blev man bjuden på middag och lite vin på Riche och sen avslutade vi med en fika på Espresso House. Kanondag! Updates och massa snack och planering inför bröllopet. 

Nu sitter jag på tåget hem med ett stort gäng fyllon, mindre kul...*suck* 
Men dom verkar iaf ha skitkul så det är väl bara jag som är nykter som är bitter ;)

Tack raring för en grym dag!!!






Fredagsfrukost

Kategori: Allmänt

Snart helg och fredagsfrukosten på jobbet är intagen :) Känner mig piggare och gladare sen igår, så det är skönt att det verkar vända. Man kan väl inte va på topp jämt. Ikväll blir det mys med mina älsklingar<3 

Imorgon blir det heldag i Sthm! 

Men nu river vi av den här dagen så vi kan ta helg!! 


Fullspäckad torsdag

Kategori: Allmänt

Chefen hämtade upp mig 6.30, raka vägen till Showroom i Sthlm för möte. Verksamhetsplanering stod på schemat och jag tror det kommer bli bra! Uppstartsmöte idag med genomgång av vad den ska innehålla och lite sånt. Sen till jobbet, kom dit vid lunch och hade massor att göra så det var bara att sätta fart.

Raka vägen till gymmet efter det för ett dubbelpass, först spinning och sen ett kettelbellpass, man var ju lagom mör i kroppen efter det men det var riktigt skönt att få svettas ordentligt. Så mat satt fint när jag kom hem, blev lax med sallad, feta och oliver - mums!

Löste av Oscar när jag kom hem oxå. Han åkte och hämtade en ny tv-bänk som vi hittat på blocket. Äntligen! Så ut med det svarta och in med det vita. Och sååå skönt att ha en helt stängd tv-bänk där man slipper se skiten som står där i ;) Efter maten var det dags att natta Tyra, borsta tänder och läsa saga och när det väl var klart så skulle jag duscha. Så ja, fullspäckad dag skulle jag säga. Klockan är halv 10 och jag har precis landat i soffan. Snart sängen och iväg till jobbet igen, men imorrn är det fredag...underbara fredag!!!

Godnatt på er! :)

Trött tjej

Kategori: Allmänt

Det är inte direkt så att jag kommer sprida glädje och energi med detta inlägg. Jag är slut som artist, slut som människa. Så jädrans trött, hela tiden typ. Den här veckan har varit hemsk. Vill bara vara hemma och sova. Får panik bara vid tanken att behöva gå upp på morgonen. Men det är bara o bita ihop och hoppas det går över. Tränade på lunchen i hopp om att bli lite piggare, det funkade inte. Imorgon ska jag upp ännu tidigare då jag har möte i Stockholm direkt imorgon bitti...men snart, snart är det helg och jag har tagit ledigt på måndag för att få vila lite för just nu känner jag mig nästan gråtfärdig för att jag är så trött. Dumma höst och mörker!




Höst

Kategori: Allmänt

Usch! Nu är det verkligen höst på riktigt. Kallt, grått, mörkt och trist. Visst att det kan va lite mysigt ibland, när det blir lite mörkare, man får tända massa ljus och sätta på sig lite gosiga tröjor, men nej hösten/vintern är verkligen inte min årstid. Då får man göra vad man kan för att ljusa upp dagarna lite så ikväll ska jag över till Olivia och mysa med tjejerna:)  Lite kul en annan helt vanlig tråktisdag ;)



Stolt

Kategori: Träning

Ibland blir jag fan stolt över mig själv. Typ idag, har vart helt slut hela dan. Så jäkla trött och bara helt off. Grått och regnigt ute och allt jag ville göra var att sätta mig i soffan med en godispåse när jag kom hem och istället kom jag hem, snörade på mig löparskorna och tog mig ut på en runda. Skulle aldrig hänt för ett par månader sen. 

Men jag kan erkänna att idag skulle jag kanske stannat hemma, kroppen var inte alls med och det var riktigt tungt. Så gör en utvärdering av skorna Nästa gång när jag förhoppningsvis är lite piggare. Dom kändes bra sådär spontant iaf, men idag var det inget som fick mig att flyga fram ;) Nu dusch, sen sängen!

Nya dojjor

Kategori: Träning

Idag var det dax. Inhandling av nya löparskor. Kan ju inte rekommendera att testa ut såna dagen efter en utekväll. Puh! Det var svettigt och lite halvjobbigt att stå på löpbandet och prova olika skor, men till slut föll valet på ett par Asics Kayano. Dom känns riktigt bra så jag har stora förhoppningar på dom. Tänkte inviga dom på min runda imorgon så håller tummarna att dom ska kännas så bra som jag tror. Det är ju ändå en del pengar man lägger ner på löparskor, så då får dom gärna göra en nöjd oxå ;) Berättar hur dom var sen!


Vänner

Kategori: Allmänt

Bra kväll med fina vänner igår<3 Jag, Mickis, Maggan och Carro. Så mysigt att bara få lite tid ihop, gagga skit och dricka vin. Blev hemmagjord pizza med tonfisk, oliver och ruccola. Mums! Det blev många skratt och en del diskussioner:) 

Blev en sväng ut oxå, tittade in på St Anne för en mojito och sen vidare för där va det då inte mycket folk så gick till O'Learys istället. Hade faktiskt riktigt roligt ute oxå, träffade massa folk som jag inte träffat på hur länge som helst, vissa flera år. Riktigt kul!  Landa med huvet på kudden vid 4, helt slut. Men allt som allt, en riktigt bra kväll:)

Blev lugnt imorse, men hyfsat pigg ändå. Lite frukost med Mickis innan hon åkte tillbaka hem och då passade jag på att ta en liten promenad, var ju galet skönt väder idag. Helt underbart! Sen kom mina älsklingar hem:) Älska söndagar!












Ladda

Kategori: Allmänt

Försov mig lite imorse och vaknade inte förrän strax efter 9, jag som skulle va på gymmet vid 8.30 för att hinna träna innan Oscar skulle iväg 10. Men jag övertalade honom att åka lite senare så jag hann med att träna ändå, så jag är glad :) Skön start på helgen sådär. 

Om typ 1 timme kommer Mickis, en sväng till systemet, lite inhandling av mat och sånt som ska fixas inför ikväll. Ska bli mysigt :) Var ett tag sen jag drack, så lite ångest över att kanske va bakis imorrn, men det är bara att ladda och hoppas på det bästa. Lite resorb och alvedon så brukar det gå bra. 




YES

Kategori: Allmänt

Idag nådde jag ett till av mina delmål:) Så jävla skönt!!! Invägning imorse och jag har passerat den där tröskeln som jag så länge inte tagit mig över, det känns så jävla bra! Det har inte rört sig så som jag vill på ett tag, men äntligen släppte det:) Nu är det bara att fortsätta. Så nu är det iaf lite mindre än 15 kg till som ska bort. Känns inte ouppnåeligt. Man får va glad för det lilla, och även om det är en bit kvar så var detta en vinst för mig:) YEEY!


Freeedag

Kategori: Allmänt

Sovmorgon till 9:) Riktigt bra start på dagen! Sen släpade vi oss upp, jag o loppan<3 Lite frukost på det och sen lite mys! Satt och ritade och pusslade lite och lite soffhäng. Sen var det dax för lunch och Tyra blev rast lös efter 1 1/2 dag inomhus så jag träffade upp Carro så tog vi ungarna till lekparken. Det var uppskattat, men jag hoppas inte förkylningen blir värre. 

Oscar och svärfar har sågat hål i taket och satt vindsluckan idag. Så skönt att ha det gjort. Sen så stannade dom på middag.  Mycket trevligt, ännu mer eftersom vi inte träffas så ofta:)







Vab

Kategori: Allmänt

Hemma med Tyra idag, skulle till vc för att kolla upp en grej men fick prata med nån som var helt slut i huvet, så väntar på att en annan ska ringa vid halv 2. Tyra har gärna blivit dyngförkyld nu oxå och temperaturen börjar stiga men ingen märkbar feber så än. Hoppas det stannar där! I helgen ska ju hon och Oscar ut och sova hos svärmor. Mickis kommer hit och hälsar på så hon ska sova här och så tänkte vi sitta några här och dricka lite vin och se vad som händer om vi stannar hemma eller tar oss ut nånstans. Ska bli skitmysigt:)

Nu sover Tyra så jag ska passa på att måla lite. Åh så kul...eller inte :(


Fullt ös

Kategori: Allmänt

Åkte in tidigt till jobbet idag, dagen försvann i rasande fart och vid halv 4 var det dax att åka hem och hämta Tyra från dagis. Vidare hem därifrån för att laga mat, plocka disk, tvätta, natta barn, mamma kom förbi på en snabbkaffe, slipa trappräcke och till sist nu måla det samtidigt som jag tittar på Greys. Inte många lugna stunder här inte, men det gäller att ligga i för nu vill jag bara va klar med allt. Nån vecka till bara, sen ska vi nog ha hunnit med det mesta :)

Älskar för övrigt Greys, en av dom bästa serierna. Imorrn blir det vab, måste ta lillan till vc. Hoppas hon ska va ok. 

Godnatt!


Kvällsrunda

Kategori: Träning

Efter en lång dag med världens huvudvärk och en del utredningsärenden så behövde jag rensa huvet och få lite friskluft! På med andra kläder och löpardojjorna och sen ut direkt när jag kom hem. Om det var skönt!!! Mådde så sjukt bra efter och det var så skön luft att springa i :) 

Nu är huvudvärken som bortblåst och jag kommer sova gott. Imorgon vänder veckan! Woop!




Hektisk morgon

Kategori: Allmänt

Vaknade alldeles försent för mitt eget bästa. Hade ju dessutom lämningen på dagis idag och sen försöka hinna med samåkningen på det. Det blev en hektisk morgon minst sagt, men det hick. Blev nån minut sen men nu sitter jag i bilen på väg till jobbet och andas och försöker stressa ner. Hatar att stressa! Stress är fan mitt värsta, så nu ska jag luta mig tillbaka och när jag kommer till jobbet så börjar dagen om :)

Fick iaf ett jag älskar dig mamma innan jag gick från dagis och det kan jag leva på hela dan<3



Monday

Kategori: Allmänt

Måndag idag och ny vecka. Sjukt trött imorse då det inte blev så mycket sömn inatt. Tyra hade mardrömmar och skrek halva natten och när hon väl sov låg hon och sparkade på mig så jag kunde ändå inte sova. 

Igår var vi ute i Stigtomta och hälsade på Simone & Thomas och kollade in deras nya hus. Hur mysigt som helst:) Där kommer dom att få det bra! Sen blev det massa fix här hemma oxå. Håller på och rensar och donar, ska göra mig av med allt skit jag inte behöver. Fick en jacka såld i helgen som ändå bara hängde här hemma och tog plats, gött mos!

Blev en lång dag på jobbet idag. Passade på att träna på lunchen då jag misstänkte att energin kanske inte skulle finnas när jag kom hem och annars gör det ju inget med dubbelpass. Men jag hade rätt, precis intagit middag och vill mest bara gå och sova faktiskt. Så lite fix, sen är det sängen tidigt idag. Snart helg igen ;)


Shopping

Kategori: Allmänt

Igår blev det shopping i Norrköping tillsammans med mamma:) Kom faktiskt hem med en del smått och gott. Lite nya träningskläder, skor, tröjor och en topp. 

Var lite festsugen på dan, men det är ju tur att det inte blev av för till kvällen var jag helt slut och somna som vanligt till i soffan;) Blev lite mys med min stora älskling istället och sen sängen tidigt. Känns bra idag :) 


Bläää

Kategori: Allmänt

Trött och ont i magen. Så avslutar jag fredagen. Annars har dagen vart bra, först jobb och hår sedvanliga fredagsfrukost. Sen åkte jag och mamma till graven och satte nya blommor och tände ljus<3 Resten av kvällen har spenderats med mina älsklingar i soffan. Började bra men nu har jag sååå ont i magen :(

Dumma mage, värsta kramperna. Vill ju va pigg imorrn då jag åker med mamma till Norrköping för lite shopping. Hoppas jag hittar lite nya träningskläder och så! 

Godnatt och trevlig helg på er!


Kvällsrunda

Kategori: Träning

Blev en skön kvällsrunda efter jobbet idag. Körde lite kortare distans, runt 4 km men betydligt snabbare:) Ska börja leka lite mer och se vad det ger. Backträning, intervaller, långdistanser, kortare med mer fart...ja listan kan göras lång, men det gäller ju att utmana sig själv och hela tiden utvecklas och för att göra det behöver man variation. Variation är kul, då tröttnar man inte lika lätt.

I helgen ska jag kolla nya löparskor. Lite sugen på Asics Kayano. Någon som testat? Hört att dom ska va grymma, men jag får prova mig fram helt enkelt. Sugen på att testa Asics iaf :)


Morgonmys

Kategori: Allmänt

Gick upp 04.45 idag. Slängde in en maskin tvätt (grannen lär ju hata mig nu), vek tvätt som var klar, fixade disken...ja nu är det ju inte riktigt så att jag går upp den tiden frivilligt, men idag var det dags för mitt andra hälsotest (kroppsmätning) och då ska man vara vaken och aktiv 3 timmar innan så det var bara o hålla igång. Hann ju även med att ha morgonmys med Tyra innan vi skulle iväg. Helt underbart och bara ligga och kramas i soffan och titta på tv innan man stressar iväg!


Testet gick bra och jag är nöjd! Hade inte förlorat någon muskelmassa alls men däremot några kilo fett, precis som jag vill ha det:) Och vilopulsen hade gått ner markant! Kul och se att det händer nåt. Så nu har jag bokat ett nytt test om 10 veckor, dels för att sporra mig själv att fortsätta och för att se resultaten som man inte alltid ser på utsidan. Nu är det bara att köra järnet för nästa gång ska siffrorna se ännu bättre ut :)

Biomys

Kategori: Allmänt

Tufft att ta sig iväg imorse. Tråkväder och jag ville bara stanna kvar i sängen med mina hjärtan. Men det var bara att ta sig iväg. Åkte hem tidigare för att hämta Tyra från dagis. Mysigt tänkte jag men hon är inne i sån sjuk trotsperiod så det var allt annat än mysigt idag. Ibland alltså!!! Det är inte bara en dans på rosor kan jag lova. 

Sen blev det bio med tjejerna. Medicinen blev det, skön okomplicerad film. Blev en hel del skratt:) mysigt att få träffa tjejerna lite oxå! Mitt i veckan sådär, mer sånt!!


Bita ihop

Kategori: Träning

Ibland har man inte lust eller ork att träna, eller som igår när det är snålblåst och mörkt så kändes det inte jättelockande att ta sig ut på en runda. Men ibland får man faktiskt bita ihop och bara göra det. I 95% av fallen så mår man så mycket bättre efteråt och då känner man sig nöjd och glad över att man tog sig i kragen. Igår var en sån dag!




Träningsvärk

Kategori: Allmänt

Jävlar vilken träningsvärk efter igår. Det gör ont för varje steg jag tar och det blir bara värre och värre!  Funderar på om jag ska försöka springa bort det, om jag ens kan röra mig när jag kommer hem vill säga. Trött idag iaf så tur att dagen gått fort, inte långt kvar till hemgång :)
Då blire mys med den här<3


Sköna söndag

Kategori: Allmänt

Igår fick vi barnvakt på dagen för att kunna fixa här hemma. Oscar klättrade upp på taket och ner för att börja förbereda för bygget av vinden. Ska bli sååååå skönt när det är klart!!! Jag längtar! Själv började man storstäda huset. Sen blev det middag i Björnlunda hos svärmor och hämta hem lillfisen:)

Idag började jag dagen med ett pass på gymmet. Riktigt skönt, men det kommer kännas imorgon. Var helt slut i benen och röven när jag gick därifrån. Sen fortsatte städningen + att vi har möblerat om i vardagsrummet, men just nu är allt bara ett stort kaos här. Nu blir det mat och sen lite mera plock innan jag intar soffan. Riktigt skön söndag!





Där jag hör hemma

Kategori: Allmänt

Efter en hektisk dag på jobbet är jag där    jag hör hemma, med det finaste jag har<3 Jag är så lycklig över min familj:) Åkte till jobbet strax efter 5 imorse, innan jag skulle ut genom dörren så öppnade jag kylen för att ro åt mig matlådan och möttes där av en lapp med ett gulligt meddelande från min älskling:) Det gjorde min dag! Det var kolsvart och regnade när jag åkte till jobbet imorse, ändå kunde jag inte göra annat än att le hela vägen. Jag är så glad över att man hittat så rätt!!! 

Jobbet var hektiskt. Hann få mycket gjort på morgonen när jag kom in, det är så skönt att va där innan alla andra och få undan lite skit. Men sen dök det upp lite grejer som jag inte räknat med så det blev stressigt ändå, men det gick. Allt går! Men det var skönt att komma hem idag. Tyra gick till mamma en stund  ikväll och jag och Oscar tog en löprunda. Nu ligger vi alla och myser i soffan. Den här helgen ska jag mysa med mina bästa<3



Hektisk dag

Kategori: Allmänt

Lämna Tyra på dagis, jobb, lunch på stan och mer jobb, föräldramöte, sängen. Ungefär så har min dag sett ut. Blir att ställa klockan tidigt imorrn om jag ska försöka hinna med allt jag behöver få gjort innan helgen. Senast 5.15 planerar jag att sitta i bilen imorrn. Sjukt trött redan nu så vi får se hur det går. Men, det är fredag och jag ser fram emot lite välförtjänt ledighet:) 



Vilodag

Kategori: Allmänt

Åkte in till jobbet redan kl 6 imorse, hade en del att göra och skulle dessutom gå lite tidigare idag för att åka o hämta Tyra. Dagen gick lika snabbt som alltid och jag fattar inte att vi snart har helg igen!!! Helt galet! 

Hade tänkt träna på lunchen idag, men struntade i det och tog en vilodag idag. Tänkte att jag ska ju ändå springa imorrn, tills jag nu kom på att vi har föräldramöte imorgon kväll :( Då kommer jag ju inte alls hinna springa... Får väl ge mig på ett lunchpass imorrn kanske..beroende på om jag hinner eller inte. Det är som sagt mycket nu, så det är knappt man hinner med ändå:)

Nu soffan och lite serier, sen sängen!
Man va pigg på jobbet imorse ;)