halfmysize.blogg.se

Hej! Här får ni följa med i min vardag, där det blir en kombination av livet som småbarnsmamma och lite annat smått och gott. Kul att ni ville titta in!

Blöt

Kategori: Allmänt

Blev en pw med Simone runt Brandholmen igår, superklibbigt och varmt men skönt att röra på sig. När vi hade typ en kvart kvar hem öppnade sig himlen och det öste ner. Jävligt skönt och svalkande men satan vad blöta vi blev ;)  

Nu jobb sista dagen, sen tar jag minisemester igen :) 


Dör svettdöden

Kategori: Allmänt

Har precis avklarat ett träningspass i bastun, man kan iaf tro att man va där o inte nere på gymmet. Ventilationen på jobbet ligger fortfarande nere och jag svettas fortfarande trots att jag duschat..fy fan! 

Men men, bara att bita ihop och gå upp o fortsätta jobba :) Ikväll får jag kramas med min fina Simone<3






Varför klaga

Kategori: Allmänt

Alltså jag vet att människan aldrig är nöjd, men jag förstår inte att det är så många som klagar på vädret. Det är för varmt! Kan inte hösten komma nu?  Blablabla... Allvarligt? Njut för fan av sommaren och värmen! Ja det är lite varmt, men det är väl så det ska vara, riktig sommar! Snart är den förbannade vintern här och då ska vi gnälla över det istället. Var bara tvungen att gnälla av mig lite jag med ;)

Måndag var vi lediga, spenderade dagen med sol och bad ute i Råby. Helt lovely! Träffade på Kalle & Linda där oxå, riktigt kul för det var längesen. Åkte när mullret och de mörka molnen drog in runt halv 4. Sen kom mamma på middag och svärmor & Co. kom  och fikade.oxå.

Igår vart det jobb. AC:n har lagt ner så man var lagom mosig i huvet i slutet av dagen. Tyra är hos farmor så hon slipper sitta inne på dagis dom här dagarna, så jag och Oscar passade på att gå ut och äta och ta en bio igår. Såg sex tape, så sjukt rolig film. Den måste ni bara se! Jag skrattade mig igenom hela filmen:)

Nej, nu ska jag släpa mig ur sängen och bege mig till jobbet. Snart långhelg igen :)









Hemma igen

Kategori: Allmänt

Hemma igen efter en alldeles underbar helg nere på västkusten. Vi kom fram sent torsdag kväll så det var typ bara att gå och lägga sig, man blir trött efter ett par timmar i bil och så hade vi ju jobbat hela dagen oxå.
 
I fredags blev det stranden, sol och bad på klipporna, lite krabbfiske och så hitta vi massa sjöstjärnor. Jag tycker det är lite läckert att vi har sånt :) Det är så himla fint nere på västksuten och vilken skillnad på vatten. Sen blev det mixed grill med massa gott och häng ute på altan in på småtimmarna.


Lördagen gav vi oss ut på havet hela dan, hur underbart! Ett försök till makrillsfiske, men inget napp. Sen la vi till vid en klippa. Hur fint som helst, en egen liten sandstrand, klippor och som en liten lagun att bada i. Vi gick på jakt i vattnet och hitta sjöstjärnor, krabbor, rödspättor och lite annat smått och gott. Tyra sov på stranden, helt slut efter att ha åkt båt ;) Till kvällen var vi alla trötta så det fick bli pizza.Tur med vädret hade vi oxå, där vi var va det strålande sol hela tiden, och när vi åkte hemåt med båten såg vi ovädret bakom oss med blixt, åska och ösregn och när vi kom hem så hade det redan vart där medans vi var iväg så vi slapp :) Tack för den :) Barnen har lekt som galna och som vi skrattat!


Söndagen spenderades hemma, bara umgicks och va. Rätt skönt. Sen tog vi en sväng förbi Freeport innan det bar av hemåt. Det är en stor outlet med typ alla märkesbutiker. Inte alltför imponerad om jag ska va ärlig, trodde det skulle va bättre. Sen var vi fast i bilen ett par timmar till och landade hemma vid 22-tiden. Skönt att komma hem och fortfarande ha en dag ledigt hemma. Så nu blir det frukost så får vi se vad vi hittar på idag :)
 
Har iaf haft en toppenhelg! Älskar semester!









 
 

Semester igen

Kategori: Allmänt

Efter 4 dagars jobb tar jag idag semester igen :) Så slutar lite tidigare, packar väskan och så drar vi till Göteborg till svärfar över helgen! Jobbar inte förrän på tisdag igen. Vi ska ut med båten, sola, bada, grilla och umgås :)

Veckan har gått bra. Vart lite trött och så när man inte är van att ställa klockan på 6, men det har vart helt ok att vara tillbax på jobbet. Ganska skönt o jobba nu, det är lugnt och inte så många på plats. Tyra har varit tillbaka på dagis oxå, kul tycker hon men man märker att värmen tar på ungarna.

Har hunnit med lite träning på jobbet oxå, blev lite styrka och löpning på bandet. För varmt för att ta det ute.

Nu bränner jag av sista timmarna på jobbet:)


Tillbaka till verkligheten

Kategori: Allmänt

Jaha då var den här, sista dagen på semestern. Känns skumt och jag har nog inte riktigt fattat att jag ska jobba imorgon. Känns inte sådär jättejobbigt ändå, har haft en kanonsemester och vi har ju faktiskt 3 långhelger kvar oxå så det blir ju 4 kortveckor på jobbet, helt ok! Och man har ju fortfarande kvällarna att ta vara på! 

Har ju vart galet varmt idag och fint väder. Tog en picknick i hamnen med Simone & Thomas, så fick ungarna leka lite i lekparken oxå! Sen var vi på husvisning oxå, första gången vi fick en bättre bild när vi kom dit men allt stämde fortfarande inte. 

Nu är det familjemys i soffan som gäller :) 

Over & out!




Lördag

Kategori: Allmänt

Bra dag igår. Donade lite hemma, sen mötte vi upp Sedvall & Carro för lite glass i hamnen. Galet längesen så det var kul! Vidare hem för att fräscha till mig lite och sen åkte jag över till Fanny. 

Där blev man bortskämd och bjuden på thaimat, supergott!!! Sen hade vi en helkväll på balkongen med vin och massa snack och skratt! Blev en sväng ut till Hamnmaggan oxå, dock inte så länge för min del då jag fick sån sjuk huvudvärk så jag fick avvika och ta en taxi hem inte så länge efter att vi kom dit. Men så kan det gå ibland. Var nog ett bra val för huvudvärken hann förvärras rätt mycket bara tills jag kom hem. Hemskt! Men 2 alvedon, 1 Ipren och lite sömn gjorde susen och idag var den borta :)

Tack tjejen för en bra kväll!





Småfix och vin

Kategori: Allmänt

Lördag och dagarna går alldeles för fort. Snart är semestern slut, men vi har haft det sjukt bra och vi har ju 3 långhelger kvar att se fram emot :) 

Idag kommer dagen bestå av lite småfix här hemma, sånt där som måste göras. Sen avslutar jag med mat och vin hos Fanny :) Vi har sagt att vi ska få till det ett tag, så nu är det dax! Ska bli kul!!! 


Kvällsbad

Kategori: Allmänt

Tog med familjen och mina systerdöttrar och åkte ut till Råby för kvällsbad igår. Mysigt och sjukt kul! Vi badade hur länge som helst, hoppade bomben, stod på händer och allt sånt som man gjorde när man var liten :) Tyra badade oxå, men tyckte det var lite kallt. 

Skön kväll som avslutades i soffan med lite serier.













Ingen vila

Kategori: Träning

Hade precis kommit hem från Finspång igår när jag fick ett mess från John som frågade om jag skulle med ut i spåret. Jag hade precis intagit min plats i soffan för att vila lite då jag var aptrött och det gäller att passa på när lillan sover, så jag svarade fint att nej tack en annan gång. 

Hann inte mer än skicka iväg det när jag kände att vafan, kom igen! Känslan efteråt är underbar och jag kanske blir lite piggare. Ringde upp John och sa att jag ångrade mig. En stund senare var jag på plats. 5 km blev det, jag klarade det igen :) Men det var hemskt sista biten! Lite väl varmt, solen gassade och jag höll på att dö men jag tog mig runt!!! Man skulle nog ha väntat en timme eller två, men jag är glad att jag körde. Tack igen John! Utan honom hade jag aldrig slutfört det där varvet. Och som sagt, känslan efteråt - it was all worth it!!!





Minisemester

Kategori: Allmänt

Nu är vi hemma igen efter en liten minisemester till Finspång. Vi var där med Fitri, Timmy, Heidi, Jeppe & alla ungar. Bodde i Timmys föräldrars hus då dom var bortresta. 

Vi har haft jättemysigt! Hängt, grillat, snackat skit, druckit vin, badat, bastat och sådär. Bara vart lixom :) Och ungarna har ju varann! Perfekt! 

Härligt att bara åka iväg och umgås med vänner och skönt att komma hemifrån lite:)  Men nu är vi tillbaka och det är skönt det med.



























Gröna Lund

Kategori: Allmänt

Igår vart det en heldag på Grönan med Simone, Thomas, Sara, Andreas & alla ungar. Sjukt mysig dag! Vi hade jättekul! Både vi och barnen åkte karuseller, vi spelade spel och åt mat. En toppendag! Alla vann chokladaskar, vi hade Dumle, M&M och Marabou, gosedjur och annat. 

Tyra var helt lyrisk när hon fick åka karuseller:) Jag älskar att se henne så glad!! Man vet ju själv att man blir som barn på nytt :)

Nu packar vi väskorna och beger oss till Finspång ett par dagar för häng med goda vänner. Börjar med bastu ikväll :)







































Blod svett och... spykänslor

Kategori: Träning

Fy fan! Har precis vart ute och sprungit med John. Jag har lite hatkärlek till honom just nu ;) Älskar honom för att han pushade mig över min bekvämlighetströskel och fick mig att orka, men jag mår fan fortfarande illa!!! 

Sprang över 5 km i Ekensberg. Trodde jag skulle dö ett par gånger och en gång var jag på väg att ge upp på riktigt men han slet tag i mig och fick mig att fortsätta och det är jag glad över iom att jag nu sitter här svinnöjd med känslan att jag klarade det istället för att sura över att jag gav upp. Sjukt nöjd för att inte ha sprungit en meter på 2 månader :) Han kommer ha att jobba med, men jag ska fan lära mig springa ordentligt! :)

BOOYAH!!





Helgen

Kategori: Allmänt

I lördags började dagen med att Carro kom och hämta upp mig och vi åkte över till Emma som var hemma på en blixtvisit från Norge. Satt där ett par timmar och snackade skit. Sen hem och äta och vila lite för att sedan tagga till för fest hos Olivia. Bra kväll! Kul att träffa tjejerna och umgås och så gick vi ut en sväng till Hamnmaggan oxå, kommer inte ens ihåg sist jag var ute men det var trevligt. Rätt mycket folk oxå. Sen var John så gullig så jag kunde bra ringa honom när jag var klar så kom han och körde hem mig :)
 
Igår var syrran och mina kusiner här en sväng och Oscar passade på att ta Tyra till Busiz så hon fick leka av sig. Sen till kvällen åkte jag och Tyra över till Simone för myskväll. Grabbarna var ute på O´Learys och kolla fotboll, så vi fick mysa och snacka skit ifred :) Tyra skulle dock inte sova, så hon var vaken till nästan 12 vilket innebar sovmorgon idag när hon inte vaknade förrän 10, helt ok för mig. Var rätt skönt!
 
Idag startade jag sedan dagen med ett gympass på Elixir tillsammans med Carola. Har nu tryckt i mig lunch och ska sen ut och springa med John. Jag kommer dö!!! Men vafan, skönt att va igång.








Skärgårdsvåfflan

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit hemma och städat och donat lite. Sen åkte vi till hamnen för en liten picknick med lunch på gräsmattan, slutade med att jag fick äta kycklingsallad med händerna då jag glömt bestick men vafan det gick det med ;)  Blev lite lek i lekparken oxå.

Sen blev det besök på Skärgårsvåfflan ute vid femöre. Sjukt mysigt ställe. Blev en dessertvåffla idag, men tänkte ta mig tillbaka och testa en matvåffla. Lät lite halvskumt med våffla och Skagen t ex men såg sjukt gott ut:)

Vart och storhandlat nu på kvällen och så var mamma här en sväng. Nu blir det till att sova och hoppas man är pigg för fest imorrn. Då är det partaj hos Olivia:)

Godnatt!






Gräsmattan

Kategori: Träning

Idag började jag dagen med ett kettlebellpass ute på gräsmattan. Bra start! Skönt att träna utomhus! Även om det var varmt så fläktar det ändå lite och man får njuta av att vara utomhus - perfekt! 

Skönt att va igång igen och efter nästan 2 veckors uppehåll kände jag att det var dax! Min kropp behövde det verkligen!


Älskade sommar

Kategori: Allmänt

Som sagt, vi kom ju hem lagom till vädret slog om och blev helt fantastiskt. Veckan har bestått av sol, bad, lek och mys! Min prio har varit att Tyra ska ha så kul som möjligt och att vi verkligen hittar på saker tillsammans och hon verkar supernöjd :) 

Vi har varit och badat vid Örstigsnäs, varmt men lite snuskigt vatten, Jogersö, kallt men klart vatten. Och igår valde Tyra att hon ville bada i poolen så det blev Hjortens. Hon var helt galen, hon skulle hoppa från kanten hela tiden och jag skulle inte hålla i henne för hon skulle minsann simma själv. Hon har blivit så stor<3












30-årsfest

Kategori: Allmänt

I lördags blev det 30-årsfest för Fitri, jag hade sagt att vi inte kunde komma för att vi skulle vara i Turkiet och dök upp som en överraskning :) Hon fattade ingenting och började gråta, vad fan gör ni häääär?? Haha! Klart man vill va med och fira sin bästa vän. Dom hade gjort jättemysigt med partytält och belysning i hela trädgården, vi hade en toppenkväll. Lika kul som vanligt och hela gamla gänget var samlat. Trivs så sjukt bra i det sällskapet, och det är så kul att vi fortfarande umgås efter så många år.
 
Det var olika lekar och en form av twister som provade allas vig- och uthållighet, head to ass, oh yes.. haha. Det kramades sönder ballonger och sprangs stafett med citroner. Festen pågick tills solen gick upp och det var en öde gräsmatta jag lämnade för några timmars sömn.
 
Vi sov kvar och dagen efter hade vi bakishäng ute på gräsmattan och flera av dom som varit med kvällen innan kom över och snackade skit! Kokt korv, snacks, sol och massa skratt. Perfekt!
 


































 
 
 

Turkiet/Alanya

Kategori: Allmänt

Så med ganska kort varsel så bokade vi ju en resa till Alanya. Vi åkte dessutom själva och Tyra var hemma med faster Bella och farmor. Klart det var jobbigt att lämna henne och vi saknade henne massor under tiden vi var borta, men det var även härligt att få lite tid för varandra och bara vara vi i en vecka. Vi hade det helt underbart!!!
 
Jag måste säga att jag blev positivt överraskad över hur fint det var. Både stranden och omgivningarna. Vi startade veckan med att gå på hamam (turkiskt bad), där fick vi saltskrubb, ångbastu med eucalyptus, isbad, vanlig bastu, poolhäng, lerbad, kroppspeeling, skummassage och sedan oljemassage. Allt detta för 200:- per skalle, Sjukt värt! Var på ett riktigt bra ställe och man var helt mör i kroppen efteråt. Tog typ totalt 4 timmar tills vi var tillbaka på hotellet igen.
 
Hotellet var helt ok, inget märkvärdigt men bra läge nära stranden och stan och en galet stor balkong med fin utsikt över slottet och bergen. Dock hårda sängar, så man sov ju inte som en drottning ;) Men det var riktigt skönt att promenera överallt. 2-rumslgh, så vi hade sovrum och vardagsrum/kök.
 
Sen har vi solat, badat, ätit gott, druckit lite drinkar, strosat runt, shoppat och bara vart. Ingen stress, inga ställda klockor och inget att bry oss om förutom oss själva. Vi hade en riktig kanonvecka!!! Det var över 40 grader på dagarna och 30 grader på nätterna, så i varmaste laget för min del, men det gick. Kvällarna och nätterna var nästan värst för då var det så fuktigt ute så man blev ju helt blöt bara man gick ut, det där med utsläppt hår fungerade inge vidare där..haha.
 
Vi kommer nog lätt att åka tillbaka till Turkiet fler gånger. Supernöjda! Här kommer lite bilder från veckan.
 
 
 
 
 

S E M E S T E R

Kategori: Allmänt

Semester och jag har vart usel på att uppdatera och prioriterat tid med min familj och mina vänner och bara tagit en break från sociala medier lite grann. Sjukt skönt och välbehövligt. Man kopplar av när man kopplar ner :)

Idag har vi solat, badat, grillat och hängt med fina vänner. En heldag. Nu sitter vi alla ihopkrupna i våran soffa och tittar på fotbollen.

Ska uppdatera lite om resan och vad vi gjort imorgon;)