halfmysize.blogg.se

Hej! Här får ni följa med i min vardag, där det blir en kombination av livet som småbarnsmamma och lite annat smått och gott. Kul att ni ville titta in!

Pass klart!

Kategori: Allmänt

Helgen var najs! Vart ute och lekt med Tyra i det fina vädret, promenerat och myst med familjen<3 Lördags kväll åkte jag till Mickis i Eskilstuna. Vi gick ut och åt middag och tog nåt glas vin, sen åkte vi hem, hoppade i mysbyxorna och bara satt o snacka skit - kvalitetstid kallas det :) Sov över där, åt frukost, umgicks lite till och sen åkte jag hem lagom till lunch. Spenderade då dagen hos Maggan och John, grillade korv och lät ungarna leka. Så riktigt skön helg!!!

Idag blev det jobb igen. Galet trött efter att vi ställt om klockan, fy fan säger jag. Men slutade iaf tidigare idag då vi skulle fixa nya pass åt oss allihop inför resan, så nu är det klart :) 

Spenderat kvällen med kusseträff hos Sara. Massa mys och lite fruktsallad o gott. Perfekt avslut på dagen. Nu laddar vi för imorgon!





Stress

Kategori: Allmänt

Första halvan av dan var det lite lagom mycket och skön fredagskänsla. Blev en promenad i solen på lunchen idag med:) Jag tar alla chanser jag får att få va ute i solen. Men eftermiddagen blev stressig för att inte prata om sista timmen. Helt plötsligt var det massor som skulle va gjort innan jag tog helg, men allt hanns med och jag kunde ta helg med gott samvete. Skönt! 

Haft en nagel som gått sönder alldeles för långt ner för att man ska kunna dra av den. Gjort sjukt ont så fort man kommer åt, så när jag kom hem åkte jag över till Ramona som var en darling och lagade den. Hon kan ju det där med naglar så nu är den hel och fin igen och det bästa av allt, den gör inte ont längre. Tack! 

Kom hem därifrån och blev serverad middag i form av oxfilé, sparris och fetaostsallad. Vad skulle jag göra utan honom? Underbara karl!!!

Nu har vi lagt lillfisen, landat i soffan och här tänker jag stanna!



Oj oj

Kategori: Allmänt

Oj, oj tiden går. Vips så var det torsdag och helgen är på ingång...igen! Bra vecka på jobbet, bra vecka hemma, ja bra överlag. Riktigt taggad och peppad för det mesta nu och just nu hår det bra med allt så jag kör på och ser hur länge det håller. 

Drog en 5 km pw på lunchen idag oxå, riktigt skönt. Nu är det upptrappning och nästa vecka ska jag ge mig på backträningen igen, saknat det som fan!!! Hoppas verkligen det går bra så jag kan börja träna ordentligt igen nu. 

0,8 kg kvar till nästa delmål, fan ge mig!!! Vill ju bara att dom ska va borta imorrn, men tålamod...

Nu är det dax o fixa middag.

Tjolahopp!



Mätt

Kategori: Allmänt

Sitter i soffan mätt och belåten efter kvällens middag. Omelett med skinka, toppad av fetaostsallad. Så jäkla gott! Salladen ska slängas på en stund innan den är klar så det blir lite varm och fetaosten börjar smälta lite, mums!

Blev en ordentlig promenad på lunchen idag oxå, ökade takten ytterligare och gick ännu längre helt utan problem:) Nästa vecka ska jag försöka mig på o springa lite och lättare styrketräning. Nu vill jag komma igång!!! 

Men just nu ska jag bara njuta av att sjunka ner i soffan en stund!



Count down

Kategori: Allmänt

Måndag och en helt ok start på veckan. Mycket att göra på jobbet så dagen gick fort. En 45 min promenad på lunchen i rask takt utan att få ont gjorde dagen ännu bättre :)

Efter middagen har jag ägnat mig åt att städa lite här hemma. Dammsugat, diskat och plockat. Så välbehövligt.

Längtar galet till vi ska åka, så nu har vi nedräkning på riktigt :)



Snabbinlägg

Kategori: Allmänt

Startade dagen som planerat med brunch på Voyage kl 10 med Maggan, Fia och Carro. Sjukt mysigt och det ska definitivt göras oftare:) Satt där och åt och pratade om typ allt i flera timmar. 


Sen åkte jag hem för att hämta Oscar och åka vidare mot Ikea. Svärmor och Oscars syster och bror var här med deras respektive så dom stannade och passade Tyra. Hade ingen lust alls att åka till Ikea men ibland måste man och nu är det iaf gjort! Skönt!

Blev bara ett snabbinlägg för nu ska jag ha mys med min älskling för vi har precis lagt lillfisen. Älskar min lilla familj så sjukt mycket<3


Sjuk

Kategori: Allmänt

Lillan har vart konstig ända sen vi vaknade imorse och nu kom förklaringen, feber! Hon har däckat så det blir hemmakväll idag. Min lilla plutt. Var en sväng till stan och köpte lite sommarkläder till henne som hon kan ha till resan. Baddräkt, klänning, t-shirts och så. Nu blir det lugnt. Oscar är och handlar till middagen ikväll. 

Imorgon startar jag dagen med hotellfrukost på Voyage med Maggan, Fia och Carro. Ska bli jättemysigt:) ovh är Tyra pigg så kommer farmor hit och passar henne några timmar medans vi åker till Ikea men är hon risig stannar vi hemma, så vi lämnar det öppet helt enkelt. 

Sjukt vinsugen idag, men det får vänta. Finns ju en del inplanerat nu framöver så vi får hålla på den ;)



Älskade pappa<3

Kategori: Allmänt

Idag skulle min älskade pappa fyllt 55 år. 55! Det är ingen ålder och han fick inte ens va med till dess. Livet är så jävla orättvist. Det går inte en dag utan att jag tänker på honom, inte en dag utan att jag saknar honom och önskar att allt bara var en mardröm man ska vakna upp ur. Jag skulle göra vad som helst för att få prata med honom igen, för att han skulle få träffa Tyra. Han skulle älskat henne! 

Man brukar säga att tiden läker alla sår. Det är lögn! Tiden läker ingenting, men man lär sig leva med det. Man lär dig hantera det och samtidigt fortsätta. Men vissa dagar är tyngre än andra. Vissa dagar känns det ännu mer. Såna här dagar är ett typiskt exempel. 

Jag önskar du va här så jag kunde säga grattis på riktigt. Nu känns det så dumt att säga grattis för du fyller inte år längre. Du blev 53 år gammal. 

Saknaden är stor och du finns alltid med oss! Vi har iaf hälsat på, gjort fint och tänt ljus! Älskade pappa<3



Varm i hjärtat

Kategori: Allmänt

Den här torsdagen bara sprang iväg. Dessutom slutade jag tidigar idag och då gick det ju ännu snabbare. Åkte från jobbet kl 15 idag så att jag jag kunde åka hem och hämta lillskrutt från dagis och få lite tid ihop bara vi.
Och hur varm i hjärtat blir man inte när man kommer in genom dörren och man ser dom där små ögonen gnistra när hon ser att jag kommer och bara springer och slänger sig runt halsen på mig och ropar mamma, mamma<3 Bamsekram och sen ska det berättas massa saker. BÄSTA!!! Hon gör mig lycklig!
Blev en sväng till lekparken sen innan vi gick hem för att fixa mat. Lax blev middagen idag, smarrigt!
 
Fredag imorrn, rätt skönt. Känner mig lite trött faktiskt. Får se om vi kommer iväg till Ikea i helgen, skulle behöva köpa lite grejer till hallen. Vi ska iaf ner till stan och köpa en baddräkt till Tyra :) Har även bokat tid för nya pass om en vecka. Kanske lite brunch med Maggan och Fia om det inte blir Ikea...ja vi får se lite vad vi hittar på :)
 
Vilket som...välkommen fredag!
 
 

Resa

Kategori: Allmänt

Japp, som sagt lite planerande och grejer nu...lagt in önskemål för semestern i sommar så det är bara och hålla tummarna nu!!! Meeen innan dess bestämde vi oss nu för att vi ska ta en resa :) Vi hade bestämt oss för att strunta i det och spara pengarna men ångrade oss. Oscar har ju fyllt 30 och jag fyller snart, dessutom har vi inte vart iväg hela familjen så...igår bokade vi! Drar till Cypern en vecka i maj. Ska bli galet najs! Ska bli sjukt mysigt att åka jag, Oscar & Tyra. Blir kul och se hur Tyra reagerar, tror hon kommer älska det<3
 
Planerna för 30-årsfesten jag ska ha går oxå framåt och snart skickas inbjudningarna ut :) Ska bli riktigt kul!!! Jag firar ju aldrig annars, så den här gången ska det fan firas ordentligt.
 
På viktfronten går det oxå framåt och jag har nu officiellt tappat alla kilon från graviditet! Viken jävla milstolpe :))) Känns grymt bra! Men, det är fortfarande långt kvar. Är iaf en bra bit på väg och bara känslan att det man lyckas bli av med nu är kilona innan är underbar. Det får ta tid, så länge det går åt rätt håll. Tråkigt ibland, men jag tänker inte hetsa.
 
Mycket som rullar på nu,nu vill jag bara komma igång med träningen igen efter operationen oxå. Tog en lugn testpromenad på 2 km i förrgår och det funkade faktiskt. Ska speeda upp lite nästa gång och se hur det känns. Får ju inte träna fullt ut på 6 veckor, men om jag bara kan börja springa och typ lättare styrkträning så är jag nöjd.
 
Det går bra nu. Jag stannar upp. Jag njuter. Jag förtjänar det här.
 
Och just det, fick skattebesked nyss oxå och det rullar in en del extraslantar lagom till midsommar. Tack!
 
 

Planering

Kategori: Allmänt

Åhh, nu planeras det. Mycket att se fram emot :) Uppdaterar i veckan när allt är spikat och klart! Woop!

Vikt

Kategori: Allmänt

Nu efter operationen har jag ju inte kunnat träna alls, promenerade 2 ggr men sen var det ju slut på det oxå så desto viktigare att tänka till nu så man inte går upp. Men det går bra, bra månad! Det går stadigt neråt på vågen :)

Den här månaden är jag strikt, inga undantag alls. Hoppade tom AW på Park Hotell i torsdags, lite tråkigt men ibland får man prioritera och just nu är detta viktigare för mig. Jag behöver en motivationsboost då det enligt mig hänt alldeles för lite ett tag, så hoppas det fortsätter så här nu :) 



Kärring

Kategori: Allmänt

1 vecka med 3 tabletter 3 ggr/dag blir det nu. Hoppas fan att det hjälper, för det här är inge kul.

Men idag var det iaf nåt som gick bra. Jag fyller ju kärring snart och för em gångs skull tänkte jag faktiskt fira ordentligt. Och idag blev lokalen jag ville ha bokad och klar :))) Nu börjar planeringen på riktigt!!! Woop Woop!


Smärta

Kategori: Allmänt

Fy fan, idag har man fått känna att man lever. Sån sjuk smärta i magen, haft kontakt med sjukhuset och det verkar inte normalt efter operationen. Läkaren som opererade mig ska ringa imorgon. Har iaf turen att det oftast inte gör ont om jag är stilla, men rör jag på mig och går så hugger det i magen så man tror man ska dö på stört! Vidrigt! Och då kan jag säga att jag har hög smärttröskel, men det här kan jag fan inte hantera. 

Det har sugit musten ur mig totalt idag, ingen som helst energi kvar så nu ska jag bara se till att ligga stilla tills imorrn.

Usch, ingen bra dag idag :(



Vilken dag

Kategori: Allmänt

Vilken dag! Vilket väder! Freaking awesome! Blev en hel timmes promenad på lunchen, jättefin sträcka nere vid vattnet. Hur underbart som helst! Man måste ju passa på och njuta av solen när man får chansen.

Mycket på jobbet idag med och redan kväll. Redan onsdag imorgon, man hinner inte med. Nu kan det gärna gå lite långsammare så vi får njuta av våren och sommaren ordentligt!

Kanske blir en avstickare för att få lite försmak ;) Ska kika lite nu och se vad som finns!


Fullt ös

Kategori: Allmänt

Efter nästan en vecka borta från jobbet var det fullt ös när jag kom tillbaka idag. Hur mycket som helst att göra, just the way i like it :) Dagen bara svischa förbi och vips så var man hemma igen.

Helgen var ju helt underbar, vädret gjorde ju verkligen sitt till. Var ute hela dagen igår oxå. Det var verkligen ingen stress den här helgen, så jävla skönt.

Tog en promenad på 4 km på lunchen, men fick sjukt ont i magen så får ta det lite lugnt och tänka på att jag är nyopererad. Vill ju inte att det blir nåt strul.

Nu blir det soffan och vila efter en natt med inte alltför mycket sömn! 

Älskade, älskade unge<3


Underbara sol

Kategori: Allmänt

Klarblå himmel och strålande sol, då kan man bara inte vara inne. Även om det blåste en del var det underbart att komma ut. Har varit ute i flera timmar. Åkte ner till hamnen först så Tyra fick leka i lekparken, promenerade runt lite och sen åkte vi hem och var ute på gården. Här blåste det inte lika mycket och ute på trappen på framsidan var det lä och över 20 grader, helt lovely :)

Nu är vi inne och slappar lite. Jag ligger i soffan och vilar och Oscar är med Tyra som badar. 

Skön dag!!!


Trött

Kategori: Allmänt

Idag är jag trött. Svettas, känner mig låg och bara trött. Känns inge bra alls, så jag hoppas det ger med sig. Sov nästan till 12 så det märks att kroppen återhämtar sig. Ska snart åka och hämta Tyra från dagis och tar då även en sväng förbi kyrkogården. Känner att jag behöver det just nu.
 
Igår hade jag besök. Simone, Nellie, Sara, Jacob, Maggan & Colin. Mysigt att få träffa alla :) Det finns vänner och så finns det VÄNNER. Så glad att jag har dom!
 
Nä, en liten uppdatering bara. Nu ska jag passa på och vila lite innan lillskruttan kommer hem. Ikväll åker vi nog ut till brorsan en sväng och hälsar på. Oscar är iväg med jobbet så det är bara Tyra och jag, mys!
 
 

Operation

Kategori: Allmänt

Kom in till sjukan kl 7 igår morse, rullade  ner på operation 7.40 och sov hela dagen till typ 4 och halv 5 kom Oscar och hämtade upp mig. Sen sov jag typ hela kvällen i soffan, tittade lite på tv och vaknade upp av att telefonen ringde vid 11 idag, så nu borde jag ha sovit klart :) Dock väldigt seg fortfarande och öm i magen, knaprar piller hela tiden för jag vill inte känna smärtan i onödan. 

Nu till det mindre roliga. Vi kan ju säga såhär att man vill ju inte gärna opereras i onödan och man vill verkligen inte ha massa ärr på kroppen i onödan. Jag opererades för navelbråck som dom så fint kallade det. Det var läkaren som ringde och väckte mig imorse för jag fick  aldrig prata med honom innan jag gick hem igår och då talar han så fint om att jag inte hade något navelbråck. Allvarligt talat, här ligger man nyopererad och så får man veta att det var helt i onödan.

Känslan går inte ens att beskriva!!! Inkomstbortfall, ärr, sveda och värk...dom ska fan få betala för det här!!!

Jobba jobba jobba

Kategori: Allmänt

Blev ett låååång dag idag. Ingen lunch och övertid, var inte hemma förrän 8 ikväll. Så går det ibland. Hade sjukt mycket att fixa på jobbet eftersom jag kommer va borta resten av veckan. Har ju tur pallar jag kanske jobba på fredag, men vi får se helt hur jag känner och hur pass ont jag har efteråt. Så nu är jag heeelt slut. Det tar på krafterna och sitta framför datorn sådär dn hel dag, huvet mår inge bra. 

Imorrn är det dax, ska infinna mig på sjukan kl 7 imorgon bitti. Så nu ska jag in i duschen och skrubba mig med descutan och få svintohår, sen är det banne mig sängen!

Wish me luck!


Söndag

Kategori: Allmänt

Blev middag med Kalle & Linda igår och jag fick äntligen klippa mig. Det gäller ju att passa på :) Skönt och fräscha till det lite. 

Idag blev det en sväng till stan där jag käkade lunch med Carro & Mickis :) Mycket trevligt och det var ju ett tag sen vi sågs nu! Sen bar det av till systeryster, där det blev middag och så firade vi Selma lite i efterskott då vi inte kunde komma när hon fyllde. Tvättat och donat med lite andra måsten, så fullspäckad dag med andra ord:)


Farväl

Kategori: Allmänt

 Blev ett sista pass på Sunlight igår. Nu har mitt gymkort där löpt ut. Skönt att träna sådär en fredag, utan stress. Men lite irriterad över att dom höll på och möblerade om i gymmet så det var lite rörigt och blev inte riktigt som jag tänkt mig men det gick ändå. Tokslut efter passet orkade jag knappt släpa mig hem, så det blev sängen rätt tidigt igår.

Nu får vi se, blir nog till att testa Elixir. Men först kommer jag stå utan då jag ska opereras och inte kommer få träna på iaf 2 veckor :(((( Frustrerande! Kommer kännas tomt! Får promenera istället när det går bra, men passa mig från att lyfta. 

Nu startar vi dagen!