halfmysize.blogg.se

Hej! Här får ni följa med i min vardag, där det blir en kombination av livet som småbarnsmamma och lite annat smått och gott. Kul att ni ville titta in!

Huvudvärk

Kategori: Allmänt

Stört ont i huvudet, så orkar inte med nån uppdatering nu. Ska lägga mig och sova så den försvinner till spinningen imorgon bitti!

Godnatt!

Träningstips

Kategori: Träning

Här kommer ett nytt träningstips på vad du kan göra hemma. 15 min har alla över nån gång under dagen :) Denna gång är det ben och rumpa som får sig en omgång!

Ny dag

Kategori: Allmänt

Så, allt känns lite bättre när man fått sova. Nu ta tag i dagen. Ska åka och kolla gymhandskar och bilbarnstol. Sen tänkte jag hinna med en promenad innan vi åker till syrran för att säga hej då. Och så klämma in träningen nånstans oxå! Men det blir bra det här :)

Imorgon är det fredag igen!!

Fy faaaan

Kategori: Allmänt

Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig, idag blev inget som det skulle. Vilken jävla skitkväll som förhoppningsvis ändå i slutändan kommer leda till nåt gott. Hann inte träffa syster med familj (tog mig dit, men fick åka direkt), hann inte med nån träning heller. Inget gick som det skulle för något annat dök upp, något som jag var tvungen att sätta före...

Nu måste jag hinna med och träffa syrran och dom imorrn för sen åker dom och jag måste självklart hinna säga hej då innan men dom har oxå mycket imorrn. Måste även hinna få in träning eftersom jag missade idag får jag ta igen det imorgon, men då måste jag lyckas klämma in det nån gång under kvällen då Oscar tränar torsdagar.

Fan ibland blir det bara kaos och jag känner mig mest stressad just nu hur jag ska få ihop allt men jag sover på saken och hoppas det känns bättre imorrn!

Avsked

Kategori: Allmänt

Avsked är något jag inte tycker om. Men ikväll blir det lite så. Min syster och hennes familj ska flytta till Thailand och dom åker till helgen så ikväll ska hela familjen dit och käka och umgås. Tycker inte det är det minsta kul. Jag vill ha familjen nära, men är glad för deras skull. Har hänt lite annat skit nu på dagen oxå som jag måste ta tag i och sen var jag ju hos läkaren imorse och ska på utredning...så den här dagen kunde varit lite bättre.
Har gjort såna där roliga saker som att betla räkningar idag oxå, kan man inte bara slippa dom nån gång. Vad skönt det skulle va!
 
Men vafan, solen skiner så det är ju inte bara illa :) Man får se det positiva i saker (säger bitterf****an) ;)

Grymt armpass

Kategori: Träning

Blev ett grymt skönt armpass idag, dödade armarna. Körde även lite rygg, bröst och mage men största fokusen blev armar idag. Kändes bra!

Imorgon blir det ben! Ett riktigt tungt benpass ska det bli! Grymt skönt.

Fick även paket från gymgrossisten idag, nu kör vi ordentligt :)

Underbart

Kategori: Allmänt

Att vaknar upp ute på landet o se solen gå upp över ängarna, helt underbart! Vilken start på dagen! Kan dock erkänna att jag var galet trött imorse. Vi åt frukost och Tyra myste med farmor innan vi packade ihop och åkte tillbaka mot stan.

Haft Jutta här på lunch precis. Blev kycklingwraps, smarrigt! Lite updates och skitsnack:) Mycket trevligt:)

Har precis lagt lillan så hon sover en stund och jag ska faktiskt passa på o vila lite jag med.

Kl 5 ska jag till Carro och gosa bebis, resten av tjejerna kommer oxå dit och senare ikväll blir det träning. Ta igen det jag missade igår, ska bli skönt! Talar om hur det gått sen:)

Bra måndag

Kategori: Allmänt

Idag har det vart full rulle, vaknade imorse, tog en dusch och käka frukost, mata Tyra och gjorde iordning henne sen fixa jag hemma med att dra ut möbler o grejer. Idag kom nämligen Anticimex till oss, vi har haft såna där äckliga jävla silverfiskar hos oss så dom har vart där och sprutat så förhoppningsvis försvinner dom nu. Så eftersom vi har Tyra så var vi tvungna att utrymma huset 24 timmar då barn under 2 år inte ska va hemma direkt efter. Så vi har hängt med Maggan och Colin hela dagen. Hur mysigt som helst. 2 halvsjuka ungar som har vart urmysiga:) och vi har fått umgås:) Tog en promenad i solen oxå, riktigt skönt!

Nu rullar vi mot Björnlunda för att spendera natten hos svärmor. Blir middag och mys där ute ikväll, vilket innebär att jag missar träningen idag men jag tar igen den imorgon!

Bra start på veckan:)

Måndag igen

Kategori: Allmänt

Jaha, då var ytterligare en ny vecka här. Helt galet vad dagarna svischar förbi. Var så skönt att komma ut på en promenad i solen igår, snacka om att det behövdes. Jag saknar solen! Ge mig vår och sommar nu! Är så fruktansvärt trött på den här vintern nu så jag kräks!!!

Får väl se vad den här veckan har att bjuda på. Ikväll ska vi sova hos svärmor, så det finns en risk att jag missar träningen vilket jag inte vill, vi får se om jag lyckas lösa det. Har lite lunchdejter, tjejträff, träning och läkarbesök inplanerat i veckan. Sen är vi inne i mars och lite närmare värmen :)

Underbara väder

Kategori: Allmänt

Idag har vi donat lite, rensat i förrådet o fixat. Mamma kom förbi en sväng oxå :) Nu ska vi ta oss ut på en promenad och njuta av det underbara vädret!

ÄLSKA SOLEN!!!

Familjemys

Kategori: Allmänt

Idag har det vart full rulle hela dagen. Efter träningen blev det till att få i sig frukost, slänga sig in i duschen och göra sig iordning. Oscars pappa och syster kom på besök först. Tyra fick en rolig present av farfar och var hur glad som helst. När dom åkt kom nästa, Oscars mamma och Micke. Lillan sov en stund och vaknade sen ännu mer hängig med feber så krafterna var slut. Blev alvedon och vila för henne nu. Men hon gillar när farmor och Micke kommer. Hon älskar uppmärksamhet och alla gullar ju med henne hela tiden :) hade tänkt träffa min syster idag oxå men hon har blivit magsjuk så vi får ta det nån annan dag. Familj ska man umgås med och ha nära!

Fick ett trevligt erbjudande om lite häng och vin på Fika ikväll oxå men avböjde. Känner att jag vill vara hemma och ha familjemys idag:) Så jag o älsklingen ska fixa lite gott plock och mysa upp oss i soffan framför en film och vaknar lillan får hon komma ner o mysa med oss. Ibland är det sjukt skönt med såna här dagar, håller ni inte med?

Ha en bra lördagskväll!!!

Familjen betyder allt!

Dubbelpass

Kategori: Träning

Började dagen med ett dubbelpass, först spinning och sedan testade jag även på flowtonic styrka för första gången. Vet inte riktigt vad jag tyckte om det, sjukt jobbigt vissa delar iaf :) Tror man måste gå ett par gånger och få in tekniken mer. Men var riktigt skönt med mycket mage på slutet. Kommer definitivt köra igen och se vad jag tycker.

Jag har sagt det förr och jag säger det igen, så grymt skönt att starta dagen med ett träningspass. Man blir pigg, mår bra och känner ju inte alls för att äta skit så allt blir ju lättare :)

Imorgon ska jag ha en riktig vilodag, inga måsten alls:) Sen kör jag på måndag igen. Det går bra nu!!!

God morgon!

Kategori: Allmänt

Känns faktiskt som att jag har sovit inatt, Tyra vaknade ett par gånger men inte i närheten så många som tidigare. Förhoppningsvis börjar det gå åt rätt håll. Håller tummarna!

Var ju hos Kalle och Linda igår, grymt skönt att få klippa sig. Håret känns så mycket bättre. Toppade och klippte in håret lite framtill så det får lite liv. Fick även naglarna fixade, så nu känner man sig lite fräschare :)

Klippning och tacos

Kategori: Allmänt

Idag har jag storstädat huset, tagit hand om disken och tvättat. Varit riktigt sådär huslig. Passade på att ta en dag hemma så lillan fick vila lite oxå. Hon är piggare idag så det är skönt, men fortfarande snorig och hostig.
 
Fick spontanbesök idag igen, denna gång av min faster och kusin. Jag gillar det där med spontanbesök, alltid trevligt när man inte väntar sig det :)
 
Ikväll blir det tacos hos Kalle och Linda och jag ska ÄNTLIGEN få klippa mig! Ska bli grymt skönt! Har ju inte klippt mig sen veckan innan jag fick Tyra så det var ett tag sen om man säger så en sådär nästan 9 månader sen. Och jag som brukade klippa mig var 10:e vecka. Blir inga drastiska förändringar denna gång, det spar vi till sommaren, men håret ska iaf klippas igenom ordentligt. Så 2 flugor i en smäll, förena nytta med nöje så att säga ;) Det är sånt man kan göra när man känner sin frisör :)
 
Nä, hänga lite tvätt och fixa det sista innan vi beger oss kanske. Jag välkomnar helgen!

Mellis

Kategori: Mat

Dags för mellanmål :) Har jag tränat på morgonen är jag alltid extra hungrig och vill då gärna ha ett lite matigare mellis och då passar knäckemacka med makrill i tomatsås perfekt! Och självklart vatten till!

Spinning - check!

Kategori: Träning

Så jädrans skönt att få spinna igen! Det märktes att man missat 2 pass men jag är nöjd! Galet jobbigt, men jag körde järnet iaf :) Man mår så jävla bra när man är klar och går därifrån. Ska spinna imorgon oxå och testa på lördagspasset med en annan instruktör och se vad jag tycker, så det här var bara uppvärmning! Det är ju guld oxå att få spinna med Maggan, vi peppar varann och det är ju alltid lättare att ta dig iväg när man är två!

Känner att jag skulle vilja lägga till ytterligare ett pass i veckan, men måste se om det går att få ihop med familjelivet här hemma. Kan bli svårt eftersom Oscar tränar dom dagar jag vilar, men får väl köra hemma annars. Känner att jag orkar mer än såhär och då är det bara att passa på o köra!

Nu har vi kickat igång fredagen och med den här starten kan det inte bli annat än en bra dag :) När på dygnet tränar ni helst?

Trevlig helg på er!

Egentid

Kategori: Allmänt

Sitter just nu i soffan, lillan sover och karln är iväg och tränar. Den här tiden som jag har 2 dagar i veckan är guld värd. En stund för mig själv att bara va, att bara få ligga på soffan utan att bry mig, att sitta och pyssla med något utan att bli störd (om inte lillan vaknar förstås). Den här tiden är underbar!!! Man behöver egentid ibland, det mår alla bra av. Jag förstår inte de som alltid vill ha folk omkring sig.
 
Tyra har blivit sjuk igen, återigen är det en förkylning och en hemsk slemhosta. Hon är inte alls pigg och jag tycker så synd om henne. Hoppas verkligen inte att det blir långvarigt.
 
Annars har dagen vart lugn, Simone var ju här en sväng och sen skjutsade jag min syster och hennes yngsta dotter till vårdcentralen då hon oxå är dålig och hennes bil är trasig. 
 
Till middag blev det köttbullar, blomkålsmos (min favorit) och rivna morötter - grymt gott!
 
Nu blir det snart sängen och ladda för spinningen imorgon bitti. Får väl sova sittandes med lillan i knät så hon får luft, mitt lilla <3.
 
 

Lunchdejt

Kategori: Allmänt

Fick inte sova mycket mer inatt, lillan är dessutom förkyld och hostig igen..suck! Men vi hoppas att det är snabbt övergående.

Musklerna börjar kännas lite stela efter passet igår, jag njuter:) Älskar när det känns att man tränat ordentligt!

Nu är söta Simone på väg hit. Alltid lika trevligt och spontanbesök är ju aldrig fel :)

Så nöjd

Kategori: Träning

Kvällens pass gick sjukt bra, känner verkligen att jag kört igenom hela kroppen ordentligt. Körde tungt idag och svettades, fan vad skönt att få svettas ordentligt igen :)

Det blev marklyft, benböj, insida/utsida lår, axelpress, biceps, triceps, latsdrag och massa annat. Kroppen fick sig en jävla genomkörare och jag hoppas att det känns imorgon!

Nästa pass blir spinning fredag morgon 06.15, jag är äntligen tillbaka! Längtar! Ska cykla som en galning:)

Nu längtar jag efter bar backe så man kan börja springa lite ute och ta promenader till gymmet istället för bilen. Ja jag vet att man kan nu oxå, men jag vill inte riskera att ramla och slå ihjäl mig och sen inte få träna så jag väntar gott tills den här vita skiten smält lite till ;)

Woohoo

Kategori: Allmänt

Snart är det träning :) Så sjukt taggad för kvällens pass!!! Men först blir det middag, lax med ris och blandsallad - MUMMA!

Sömnlösa nätter

Kategori: Allmänt

Eller sömnlösa och sömnlösa, man får väl sova 30 min - 1 timme i stöten. Tyra har ingen bra period just nu, hon vaknar heeela tiden. Det har hållit på under snart 2 veckor och det känns bara som att det blir värre. Nu tänker väl vissa mammor att vaddå, så är det ju jämt under småbarnstiden men så är det inte och har aldrig varit här. Förutom när hon är sjuk. Hon sover alltid bra annars och just nu vill jag bara ha en natts sömn utan avbrott!! Det är tur man har träningen och så man får energi ifrån att orka med.

Just nu är det full rulle på den lilla damen, hon är överallt och ingenstans. Pillar och smakar på allt hon kommer åt. Det är verkligen kul att se hur dom utvecklas :) Vet inte riktigt vad planerna är idag, tar det lite som det kommer. Ska iaf träna ikväll :) Tung styrka står på schemat!

Onsdag igen och helgen närmar sig med stormsteg - IGEN!

I made it!!!

Kategori: Allmänt

Usch och fy! Jag tyckte vägen till Eskilstuna var jobbig, jag var fruktansvärt trött och höll på att somna flera gånger. Det var ingenting mot vägen hem kan jag säga, jag stannade flera gånger men det hjälpte inte. Plus att jag hade världens skallebank oxå vilket inte gjorde det bättre, men hem kom vi till slut :) Hatar att köra bil när man är sådär trött. Var jättetrevligt att träffa Mickis, vi var en sväng hemma hos henne och sen åkte vi iväg och käka lunch och kolla lite affärer. Blev wok till lunch, kyckling med ris, grönsaker och cashewnötter. Riktigt gott!
 
Lackade ju lite lätt när jag kom till Eskilstuna oxå, dom sa ju på sjukhuset här att jag var tvungen att åka dit för en ista testavläsning för att dom inte hade någon hudläkare här och det var bara en läkare som kunde avsluta allt, och ändå får jag träffa en sjuksköterska när jag kommer dit. Så sjukt jävla onödigt att åka. Svenska sjukvården suger hästballe!! Helt ärligt, totalt värdelösa och det grundar jag självklart inte bara pga detta. Men jag försökte verkligen prata med dom om jag kunde slippa få åka men nej, för en läkare skulle titta på det....kyss mig....!
 
Aja, fick iaf träffa Mickis för lite häng och updates och nu är jag hemma igen hel och välbehållen både jag och lillskrutt. Har redan hoppat i pyjamasbyxorna så ikväll blir det myskväll! Får ju passa på när man inte har träningskväll. Laddar krafterna inför imorgon.
 
Bild på mig och Mickis back in the days :)
 

Nu rullar vi

Kategori: Allmänt

Håller på och fixar det sista, packar skötväskan med alla de 1000 sakerna som ska med och alldeles strax är vi redo att sätta oss i bilen och åka till Eskilstuna. Världens tråkigaste väg att köra. Först läkarbesök och när vi ändå är där passar vi självklart på att hälsa på Mickis :) Så lite kul får vi ha idag iaf.

Vaknade på bättre humör idag oxå så det känns skönt, nu håller vi i det här resten av veckan!

Lägger mig med ett léende :)

Kategori: Träning

Japp, träningen löste det mesta. Tog mig till gymmet, körde ett pass. Det blev mest ben idag och lite annat. Ett ok pass för att inte få ta i för mycket, men fan vad mycket bättre man känner sig när det är klart och det dåliga humöret var som bortblåst :)

Imorgon har jag sista avläsningen på allergitestet och sen har jag inget som stoppar mig, då blir det till att köra stenhårt!!! I love it, can't wait!!!

Skitdag

Kategori: Allmänt

Ja jag vet att alla säger att det blir vad man gör det till och det kanske stämmer i vissa lägen, men jag har lite svårt att styra mitt humör ibland och när dagen inte började bra så fortsatte den typ i samma spår. Har vart på sjukt dåligt humör, sådär sur så man själv inte vet var man ska ta vägen. Bläää! Men nu tänkte jag försöka ta ut aggressionerna på gymmet och komma hem lite gladare istället för att fortsätta sitta här hemma och sura. Wish me luck! Skitmåndag!

Sov för länge

Kategori: Allmänt

Kan man göra det? Sova för länge? Ja iaf tycker jag det. Hade ju sovmorgon idag och brukar aldrig vakna senare än 10 så det är inte så att jag ställer klockan. Nu vaknade jag kvart över 11 och det känns mer som att dan är förstörd och det har istället gjort mig på dåligt humör. Skulle åkt med mormor till Skatteverket kl 11, så fick ringa och säga att jag kommer om en stund. Vet redan nu att jag kommer ha svårt att sova ikväll vilket kommer göra mig dötrött imorgon då jag ska sitta och köra till Eskilstuna. Nä fy fan det här var ingen bra start på dagen. Man trodde man skulle bli lycklig av att sova tills man vakna men icke sa nicke. Hädanefter är det jag som ställer kl på 10 om det inte är så att jag verkligen behöver sova ut.

Nej, nu får jag rycka upp mig och göra det bästa av dagen. Jag börjar med frukost....eller det blir väl lunch...

Happy fu**ing monday!!

Skön söndag

Kategori: Allmänt

Har gjort en del utav det vi planerat idag, typ barnsäkrat och kollat bilbarnstol. Jävlar dom är inte gratis dom där, billigaste ligger runt 2000. Inte världens roligaste utgift :(

Annars blev det mest en lugn dag, har myst massa och bara njutit av att va hela familjen tillsammans. Tagit massa underbara kort på Tyra när hon badade, ungen älskar att bada :) Ätit lite skit, ja det har jag och det känns ok för jag vet att det är en engångsgrej och sen back to business! Men magen tyckte inte om det (kom väl som en chock) så det känns skönt att skippa sånt framöver.

Nu blir det mys med älsklingen och sen sängen. Sovmorgon imorrn då Oscar är ledig - skönt! Sen får vi se vad vi hittar på. Det blir träning till kvällen iaf :)

Fixardag

Kategori: Allmänt

Söndagar är för dom flesta slappardag, men för mig är det ofta en fixardag. Då man ska försöka hinna göra sånt man inte hinner annars. Uträtta ärenden, fixa hemma och så. Det jag gillar mest med söndagar är att man tar dom som dom kommer och gör det man känner för :) Idag ska huset barnsäkras ordentligt eftersom lillan nu tar sig typ överallt. Vi måste även åka och kolla på en ny bilbarnstol då hon börjar bli för stor för sin. Sen ska vi kolla lister till köket, foga lite och såna där lite småtråkiga saker som ändå måste göras.'

Jag älskar söndagar!

Jag tänker även för första gången det här året ha en äta-vad-jag-vill-dag! Just nu är jag inte sugen på nånting, men idag får jag om jag vill äta utan att bry mig. Det är ok nån gång ibland, sen får jag väl vänta ytterligare 2 månader :) Det bästa med att man inte äter skit längre är ju att man inte alls är lika sugen, men jag har faktiskt haft lite chokladcravings senaste veckan så vi får se om det blir nåt.

Vad använder ni era söndagar till?

Myslördag

Kategori: Allmänt

Haft en riktig myslördag. Carro o Jonte kom hit med lilla Arvid, 9 dagar gammal och så galet söt!!! Uppdateringar och bebisgos :)

Sen kom Oscars mamma förbi en sväng och myste med Tyra och fikade.

Efter det åkte jag iväg till mamma på middag med syster, faster och kusin.

Sen har jag, Sara och Simone myst hela kvällen med fruktsallad, grönsaker och dipp. Pratat massor och bara umgåtts. Supermysig kväll :)

Så rakt av en riktig myslördag! Nu är det dax för sängen och imorrn är det min tur att ha sovmorgon :)

Färdigtränad :)

Kategori: Träning

Så då har man träningen gjord för idag! Det gick så grymt jävla bra!! Körde hårdare än jag skulle och det var väl lite dumt, men hur ska man kunna låta bli när man känner att allt bara flyter på?
Ni vet den där känslan när man bara är full av energi och man helt plötsligt orkar mer än man trodde att man skulle göra.

Jag behövde det här, det gav mig energi och ännu mer motivation. Jag längtar redan till nästa pass, men då måste jag ta det lugnare än idag. Sen är det fritt fram o köra :)

Så jävla bra start på dagen! Ha en fin lördag mina vänner!

Lördag

Kategori: Träning

God morgon folket!
 
Blev ingen träning igår, somnade på soffan, vaknade och åt middag, piggnade till för en kort stund och dog sedan ut igen. Så tänkte ta det nu på morgonen istället. Väntar bara på att kunna lägga lillan igen, vi har vart uppe en timme nu så hon borde sova snart. Så kan jag dra iväg och dom andra två sova lite till här hemma :)
 
Blir nog fokus på rygg och axlar idag. Känner att det behövs. Hoppas på ett hyffsat pass även om jag inte får köra fullt ut. Längtar sååå till passet på onsdag när jag får träna som vanligt igen och till fredagens spinningpass som jag missat 2 ggr i rad nu pga magsjuka och sen den här skiten. Men sen kör vi fullt ut igen, inga ursäkter!!!
 

Tips

Kategori: Träning

Här är lite tips på övningar för mage och ben man kan göra hemma om man har lite tid över, tar bara en kvart :)

Full rulle...

Kategori: Allmänt

Dan har gått i ett. Först hospitalet och testavläsning, den var lite diffus men visade vissa utslag så vi får se vad nästa säger. Efter det dejt med min faster och syster hemma hos syrran, så det blev raka spåret och när jag var klar där åkte vi hem till Maggan och Colin så barnen fick leka av oss och vi morsor kunde snacka skit :) Bästa kombon! Skruttarna börjar bli så stora, i sommar kommer dom lixom springa runt där och leka ihop på gräsmattan. Helt galet!!

Snart kommer stora älsklingen hem och har en kompis med sig så då blir det middag och sen tänkte jag ta mig iväg till gymmet en sväng. Får se hur det går, är grymt trött nu! Men nu är helgen här återigen!

Skruttungarna hade fruktstund idag :)

Uppe med tuppen...

Kategori: Allmänt

Ja det vill säga Tyra alltså. Hon har fått för sig att man vaknar innan 6 numera, vilket jag tycker är lite väl tidigt. Man överlever ju om man får sova lite till sen, men det är inte alltid det går...typ som idag för då ska jag till hospitalet kl 9 för första testavläsningen. Sen får vi se vad dagen har att bjuda på :)



Oväntat besök

Kategori: Allmänt

Idag började dagen med att vi fick oväntat besök. Vaknade av ett sms att Fitri och Timmy var på väg hit :) Mycket trevlig överraskning, var alldeles för länge sen! Samtidigt dök brorsan upp oxå och Oscar kom då hem under lunchen så det var full rulle.

Vid 14 sen så skulle vi ha föräldragruppsträff på Busiz. Trevligt att träffa alla igen, barnen hade kul och vi föräldrar fick prata av oss. Tycker det är kul att ses sådär ibland och verkligen se hur mycket barnen växt och vad dom lärt sig :)

Blev inge alla stjärtans firande, väldigt skönt! Fick i såfall bästa presenten, lite egentid :) Lillan sover och karln är på gymmet. Så skönt med en stund för sig själv!!!

Lite bilder från dagen :)

Alla ❤ dag

Kategori: Träning

Idag är det Alla <3 dag. Själv tycker jag att det är lite av ett kommersiellt jippo. Kan vara mysigt oxå, men jag är inte den typen som firar. En middag på sin höjd.

Vad tycker ni om denna dag? Firar ni?

Träna utan att svettas

Kategori: Träning

Jaha, idag var det dax. Eftersom jag inte vill vara utan träningen i en vecka så tänkte ju jag köra lågintensiv träning så man inte blir så varm och inte svettas...haha lättare sagt än gjort. Känns ju helt värdelöst att va på gymmet och inte svettas. Vill ju bara köra järnet. Så nja, inte helt nöjd med kvällens pass men vet ju att jag gjorde så gott jag kunde och ibland lite mer vilket jag inte ska.

Ska på första avläsningen på fredag så beroende på vad den visar så får jag se hur jag gör med resterande pass. Vill bara träna skiten ur mig! Håll tummarna!

Nu är det tack o gonatt :)

Dagens middag

Kategori: Mat

Dagens middag blev, kyckling med rödbetor, paprika, morötter och cous cous tillsammans med lite pestocreme. Enkelt och gott!

Dagen so far...

Kategori: Allmänt

Som skrivet tidigare började ju dagen skapligt tidigt idag, sen gick vi faktiskt och la oss igen typ 1,5 timme vilket var riktigt skönt.

Vid 12 mötte vi upp Jutta för en lunch på Huldas :) Blev kycklingpaj, ingen höjdare faktiskt. Tror bara inte man ska ha kyckling i paj. Men en trevlig lunch fick vi ju iaf så vi gick ju inte helt lottlösa ;) Efter det åkte vi hem till Simone för lite mys och hängde nån timme, uppdaterade läget och så. Tyra var superförtjust i deras katt, jätterolig tyckte hon :) Sen hämtade vi upp älsklingen från jobbet och så hem och fixa mat. Och där är vi nu, nyätna och mätta! Ska snart iväg och träna...LUGNT jag vet, men vafan vill bara köra järnet. Men jag får hålla mig tills nästa vecka.

Gooood mooooorning!!

Kategori: Allmänt

Försöker intala mig själv att jag är pigg när jag egentligen bara vill dra täcket över huvet och sova ett par timmar till. Men loppan är pigg på riktigt och då får man minsann vara vaken, inget sova då inte. Så nu börjar vi dagen och går och äter lite frukost. För loppan började dagen för 40 min sen men jag har inte riktigt lyckats ta mig ur sängen så hon har fått leka på golvet så länge, hon har tröttnat nu, så det är bara att ge med sig.

Onsdag idag och återigen så vänder veckan och snart har vi helg igen!

Bad news

Kategori: Allmänt

Jaha, började ju dagen med en läkartid kl 9 för testsättning av allergitestet. Har sedan första avläsning på fredag och sista nästa tisdag. Med detta fick jag då oxå lite regler att förhålla mig till där en utav dom var att jag inte får bli svettig vilket innebär att jag inte får träna :(((

Det förstörde min dag helt, jävla skitgrej! Jag som äntligen kommit tillbaka efter magsjukan och taggad att köra utav bara helvete resten av månaden och så kommer det här. Så sjukt tråkigt! Jag tyckte det skulle bli så kul att jämföra resultaten för januari och februari men nu lär det väl inte bli nån större skillnad om jag ska behöva sitta på avbytarbänken hela tiden. Men jag ska inte ge upp och jag tänker INTE stanna hemma från gymmet. Det betyder inte att jag är dumdristig och bara kör på, men jag kommer att köra lågintensiv styrka för att fortfarande underhålla musklerna men inte ta i för mycket och bli för varm. Jag tänker inte släppa det här nu, det går för bra och jag tänker inte börja om på nytt. Punkt!

Annars idag, var vi på en liten promenad med Maggan o Colin och sen var vi uppe hos min mormor och hälsade på :)

Nu blir det middag och ikväll blir det lugnt för av nån anledning är jag fortfarande sjukt trött.

Ja just ja, vi fick ju hem nya fotoboken med loppan idag oxå, superfin blev den :)

Träning - check!

Kategori: Träning

Var så fruktansvärt trött ikväll och hade för första gången ingen lust alls att träna, var peppad under dagen men allt bara rann ur mig och tröttheten tog över. MEN tog mig i kragen, slängde i mig lite mat så jag piggnade till lite och åkte till gymmet ändå för jag vet ju att jag mår sååå mycket bättre när jag vart där så soffan var egentligen aldrig ett alternativ. Passet gick ok, lite skakig och svag efter helgens magsjuka, men jag är nöjd! Så nu sitter jag i soffan med gott samvete :) Blir till att lägga sig nu så jag får lite extra sömn inatt.

Känns skönt att va igång igen, nu har jag kickat igång veckan så nu är det bara att fortsätta!!!

Ny vecka

Kategori: Allmänt

Ny vecka, nya möjligheter eller vad är det man säger. Iaf måndag idag, känns rätt skönt faktiskt. Kanske man kan komma tillbaka till lite rutiner efter den här sjukhelgen. Tänkte börja med en längre promenad nu så man får lite friskluft, det gör en gott. Möter upp Maggan och Colin och så passar vi på att gå när det är dax för ungarna att sova kan dom sova i vagnen. Ska bli skönt att komma ut. Sen hoppas jag kunna ta mig till gymmet ikväll, känner mig fortfarande inte helt 100 men får köra lite lugnare helt enkelt. Vägrar missa en dag till!
 
Så... vad har veckan mer att bjuda på, en del läkarbesök, lite luncher, träff med föräldragruppen på Busiz och date på Öppna förskolan. Känns som en bra vecka :) Läkarbesöken kan man ju skippa, dom är ju aldrig roliga men ibland nödvändiga. Inget allvarligt iaf, bara allergitester och sånt tråkigt.
 
Bild på loppan från en annan dag när vi var ute och promenerade.
 
 
 

Segsöndag

Kategori: Allmänt

Inte många knop idag inte. Först nu på kvällen lugnade magen ner sig. Inte haft någon energi alls, så har bott i soffan hela dagen. Riktig slappardag, men man behöver det ibland. Lillan har klarat sig från helvetessjukan än så länge och jag hoppas verkligen att hon slipper. Vi har myst massa idag. Och hon har lärt sig krypa ordentligt nu, man blir så stolt<3 Min underbara lilla ängel!

Nu är det tack och godnatt!

Tjejkväll

Kategori: Allmänt

Var småseg hela dan igår, tömd på energi, vätska och mat. Så såg till att få i mig vätskeersättning, och äta lite men ofta under dagen. Även om jag inte var helt tipptopp så kände jag mig ok för att va med på tjejkvällen hos Jutta som var planerad sen ett bra tag tillbax och så blev det. Blev en kväll med prat, skratt, spel, vin och tapas! Mycket trevligt!

Idag känns magen helt upp och ner. Vin var väl inte det bästa efter man vart magsjuk och då drack jag ändå inte mycket. Nu är jag dödshungrig men vågar inte äta. Men det löser sig förhoppningsvis under dagen:)

Imorrn måndag igen och jag ska äntligen få träna igen!!! Lääängtar!

Lite bilder från gårdagen. Tack tjejer för en trevlig kväll!

 

Im back!

Kategori: Allmänt

Eller ja, lite småseg men dan har ju bara börjat. Har precis fått i mig frukost och har genast fått mer energi. Så det här ska inte vara några problem!

Im back!!! :)

Slut som artist

Kategori: Allmänt

Man är verkligen inte kaxig efter en sån här dag. Snacka om att kroppen tar stryk. Börjar iaf känna mig lite som människa igen, har lyckats få i mig 2 glas nyponsoppa så det går åt rätt håll :) Lagom grinig över att jag missade träningen imorse bara och även kommer missa passet imorgon bitti :( Måste nog återhämta mig lite innan jag kör!

Men nu är det fredag och jag säger trevlig helg på er!!!

Magsjuk

Kategori: Allmänt

Så mycket för att man var lycklig över att man fått plats på spinningen, så blev det likförbannat inget spinningpass imorse.

Började må lite illa innan jag gick och la mig och strax därefter vaknade jag och så var det igång. För första gången på 18 år blev jag magsjuk, var helt säker på att jag var immun vid det här laget. Det varade bara under natten, eller bara o bara, det var långa timmar. Nu verkar det va över men man är ju helt förstörd och kroppen tömd på energi. Har dessutom fått blodutgjutelser i hela fejjan så jag har röda prickar överallt efter att jag kräkts. Fy fan säger jag bara, nu vill jag må bra. Där gick hela dagen åt helvete. Dricker lite vatten nu, det är allt som går ner och Oscar fick stanna hemma o ta hand om lillan.

Usch, tvi och bläää! Aldrig mer!!!

Bortse från tidigare inlägg - Woohoo!

Kategori: Träning

Fick nu ett mess om att jag fått plats på spinningen ändå :) YEEY!!

Man ska inte kunna avboka efter kl 21 men jag klagar inte!

Spinning imorrn, nu jävlar kör vi!!!

Sur

Kategori: Träning

Ligger här på soffan och är sur över att ingen avbokat spinningpasset imorgon bitti vilket gör att jag inte får nån plats. Det är ju min grej nu, det är ju bästa starten på fredagarna att toksvettas på ett jobbigt spinningpass som man har lite hatkärlek till. Jag har ändå stått som 1a reserv sen i måndags, var typ säker på att jag skulle få en plats:(

Aja, nu får man ställa om sig så får jag köra ett styrkepass istället. Ska fan köra tungt! Har bokat in mig på spinning lördag morgon istället så jag får min dos ändå :)

BVC

Kategori: Allmänt

Har vart iväg till BVC med lillan nu på morgonen. Det var dags för hörseltest, vägning och mätning. Hörseltestet klarade hon galant och jävlar vad hon hade vuxit dom senaste 2 månaderna. 1 kg upp och 5,5 cm på längden. Det är min tjej det:) Och idag såg jag även att det inte var en tand utan 2 som är på väg upp. Nu går det undan. Fattar inte att det redan gått 8 månader....hon är inte så liten längre. 
 
Idag blir det lugnt, ska gå upp till mormor och hälsa på lite då hon precis flyttat till stan. Annars blir det inte så mycket idag. Skönt att ha såna dagar oxå ibland. Är dock väldigt träningssugen, men Oscar tränar idag så då blir jag tyvärr hemma. 
 
Snart är ytterligare en dag förbi och imorgon är det fredag. Jag fattar inte vart dagarna tar vägen, det säger bara svoosch så är dom förbi. Så ta till vara på tiden!!!
 
 
Lillan som inte är så liten längre!
 

Det är bara o köra!

Kategori: Träning

Mör i kroppen

Kategori: Träning

Hemkommen efter ett grymt skivstångspass och ett halvt dans aerobicspass. Mör i kroppen, framförallt armarna som fick jobba extra hårt idag. Var bara med på halva danspasset, kände att det fick räcka för idag, var lite för snabb fart och många kombinationer för att jag skulle hinna med idag. Men jag är nöjd!

Soft dag

Kategori: Allmänt

Struntade i att gå och lägga mig igen imorse och la istället lillan, nästan 3 timmar sov hon. Typiskt bara för att jag var vaken..haha. Men jag fick lite gjort här hemma istället så det var skönt det med.

Maggan och Colin kom, så vi har ätit lunch, snackat skit och ungarna har busat runt. Blev kycklingwrap till lunch, riktigt smarrigt faktiskt. Har vart en riktigt soft dag.

Nu försöker jag samla krafter och tagga inför träningen ikväll. Är lite småseg men det ska jag nog lyckas få rätsida på innan det är dax. Står som reserv på spinningen på fredag morgon, RESERV! Jag måste bara få en plats, det är ju min grej nu lixom...

Dax att börja med maten, älsklingen slutar snart. Lax med tomat,gurka och avocadosallad blir det idag. YUMMY!
 
 

Mindre rolig natt

Kategori: Allmänt

Den här natten har inte vart rolig! Lillan har vaknat 100 ggr. Jag är helt slut! Men nu är hon pigg och glad. Är väl tänderna som spökar antar jag. Nu är vi uppe och äter lite frukost. Har man tur så får man kanske sova en timme till sen.

Idag blir det playdate och lunch med Maggan och Colin. Och sen ikväll blir det träning, dubbelpass på gymmet :)

Onsdag idag, nu vänder veckan och snart är det helg igen!!

Middag

Kategori: Mat

Middagen idag bestod av kycklingfilé med fetaostsallad och lite persilladesås. Jag älskar ju min persillade, kan inte gå en vecka utan den! Bästa kryddan att ha till mat, sås, ja allt möjligt! Köpte en annan kyckling nu mot den vi brukar, lite dyrare men sååå värt! Den var mycket godare än den andra vi brukar äta, så denna kommer vi fortsätta med!

Besök

Kategori: Allmänt

Idag har vi haft besök av Carola och Simone här hemma. Alltid lika trevligt när tjejerna kommer förbi :) Blev lite fika och skitsnack. Jag fikar ju iofs inte, men de andra fick göra det.

Lillan somnade sent idag, eller sent o sent...vid 8. Hon brukar lägga sig halv 7-7, så för henne var det sent. Men nu har jag lite egentid då mannen är på gymmet oxå. Rätt skönt faktiskt o va själv ibland och bara va! Njuta av tystnaden! Jag trodde aldrig att jag skulle tycka det, men tiderna förändras:) Testa en kväll ni oxå!

Skönt pass

Kategori: Träning

Det blev ett skönt pass igår, lite trögstartat men sen kom jag igång. Blev fokus på armar och mage och sen lite ben och rumpa som bonus. Benböjen är ju standard :) Sen avslutades allt med en stund på crosstrainern. Imorgon blir det nog skivstång och nån dans aerobic, får vi se hur det är. Kan va kul och testa lite olika grejer ibland. Vad är eran favorit?

Resultat Januari

Kategori: Före- och efterbilder

Hallå!
 
Nu ska jag göra något jag aldrig trodde att jag skulle göra. Jag kommer att lägga upp före- och efterbilder och mina resultat för månaden nu och sen framöver. Det är utlämnande och pinsamt men fan starkt gjort kan jag säga själv.
 
Jag känner inte igen mig själv i den här storleken. Detta är inte jag! En del har jag sen graviditeten, men jag kan långt ifrån skylla allting på den. Men det är därför jag gör det här, för att komma tillbaka till mig själv. Att misslyckas är inte ett alternativ, men jag gör detta på MITT sätt! Detta ska bli en livsstil inte någon quick fix. Därför tar jag inte till några snabbmetoder för att tappa så mycket som möjligt på kortast tid utan det får ta den tid det tar men det ska banne mig gå neråt varje månad. Så here we go!
 
Januari
 
(Måste tillägga att jag var dum nog och inte vägde mig och tog startmått förrän i v2 + att sista invägningen hade jag mens vilket gjorde en svullen och vätskefylld,men då får vi se dom rätta resultaten nästa gång)
 
Viktnedgång: 2,2 kg  
 
Byst: - 2cm
Midja: - 2cm
Magmått (över naveln): - 8cm
Höfter: - 5cm
Rumpa: - 4cm
Lår: -1cm
Armar: - 0,5cm
Knä: - 0,5cm
 
Totalt: - 23cm över hela kroppen 
 
Känns ok, självklart vill man tappa 20 kg på en vecka men så roligt ska vi inte ha. Nöjd med månaden, har hållt alla träningspass och det känns bra. Ska bli kul och jämföra januari och februari sen iom att man kommit igång lite mer med träningen nu och kör ordentligt. Tog ju lite tid innan man kom in i det.Men nu är det bara att fortsätta! Jag har många tuffa månader framför mig.
 
Här kommer lite före- och efterbilder för månaden. Startbilderna togs först 17/1 så efter att halva månaden gått så det är inte helt rättvist men bättre än inget.
 
 
 
Så nu har jag klarat första månaden, så nu tar jag tag i månad nummer 2!!!
 
 
 

Första tanden

Kategori: Allmänt

Lillfisen har fått sin första tand idag på 8 månadersdagen :) Nu blev hon helt plötsligt ännu större, tiden går för fort!
Oscar är föräldraledig idag så jag gick sovmorgon idag med, va rätt skönt!

Vid 11 kom Carro hit på fika. Mysigt o få träffa henne, snart sax för bebis där:) Inte alls långt kvar! Ska bli kul! Hon e så fin så :)

Nu blir det lunch, lite ärenden och sen ska jag åka och fixa mina ögonfransar och bryn så dom får lite färg och senare ikväll väntar träningen :) Ska bli grymt skönt!

Tog vikt och mått i helgen för januariavslut. Var inte askul eftersom det var just den tiden i månaden som vi tjejer har ibland vilket gjorde nåt kilo för mycket och en väldigt svullen mage. Men men desto bättre resultat till nästa vecka då allt lagt sig :) Lägger in resultaten här ikväll. Ska bli kul nu och jämföra resultat sen mellan januari och februari för nu har man ju verkligen kommit igång!

Ny månad, nya mål! Nu kör jag! Peppad till max. Gör lite ändringar i träning och kost denna månad oxå och ser om det ger något!

Bild på lillan från imorse :)

Sovmorgon

Kategori: Allmänt

Det kallar jag sovmorgon, 11.30 vaknade jag så för hela 15 min sen. Galet skönt att få sova ut och vi vaknade av ett meddelande och en bild på lillan så hon har det hur bra som helst hon med :)

Hade en så grymt trevlig kväll igår! Sjukt bra! Började med middag på Crazy Cow, maten var to die for!! Galet gott :) Det blev vitlöksbröd med chiliaioli och heta frästa räkor till förrätt och sedan lammytterfilé med getostkräm, svartvinbärssås och sauterad potatis. Allt var himmelskt :) Och så nåt glas vin och en hel del skratt till det. Sen bar det av till bowlingen, hade jättekul där med och sen hem. Tack till Maggan och John för en toppenkväll!

Nu är vi barnlediga ett tag till, ska äta en ordentlig frukost och sedan fixa här hemma, typ hänga upp sista tavlorna och sånt och om vi hinner en sväng till Ikea.

Ha en underbar söndag!

Barnledig

Kategori: Allmänt

Så nu är lillan hos farmor, jag har hunnit med ett träningspass och är nu ombytt och klar för en vända på stan :) Middag och bowling står på schemat ikväll, ska bli riktigt skoj! Och sen blir det mys och egentid med min stora älskling<3

Imorrn väntar en förhoppningsvis lång sovmorgon :)

Morgonpigg

Kategori: Allmänt

Ja inte jag alltså, utan den lilla i familjen :) 06.10 slog hon upp sina blå idag och tyckte det var dax att gå upp. Hon brukar vanligtvis vakna mellan halv 7-7, det känns ändå ok men vid 6 var väl ändå lite att ta i. Har vart så senaste veckan nu, men jag hoppas det bara är tillfälligt. Själv har jag aldrig vart en morgonmänniska så det blev en stor omställning när man fick barn iom att man inte heller har sovmorgon på helgerna, men det gör mig inte så mycket eftersom det är på morgonen hon är som mysigast och sen brukar vi alltid lägga oss en stund igen vid 8 :)

Idag ska vi hjälpa mormor och flytta och ikväll blir det middag och bowling med sambon och Maggan och John. Ska bli grymt kul! Ska försöka hinna få in ett träningspass där nånstans oxå så vi får se om det hinns med.

Ha en trevlig lördag!

Underbara<3

Kategori: Allmänt

Idag har jag spenderat dagen med lillan. Att man kan känna så mycket kärlek till en annan människa är nästan ofattbart! Idag har vi haft en sån där dag när jag nästan börjat gråta bara jag tittar på henne för att hon är så underbar. Den där känslan man bara förstår när man själv fått barn. Känner ni igen er?

Hon är verkligen solstrålen i mitt liv, som lyser upp och förgyller vardagen :) Vi har lekt och kramats i massor, det är nya grejen nu. Hon kramas mycket och ofta och det är hur mysigt som helst! Vi tog en promenad i solen oxå, riktigt skönt!

Kvällen har spenderats hemma med familjen och så kom mamma hit på middag. Blev tacos idag, kändes rätt lagom. Sen har vi bara snackat skit och slappat i soffan. Imorgon ska lilla loppan sova hos farmor så jag och min kära karl kan få lite egentid...ska bli mysigt men ångesten börjar krypa sig på redan nu, men det ska nog gå bra!

Ha en trevlig helg!

Här kommer en bild på mitt allt, min stolthet, min underbara dotter!!!

Woohoo!!!

Kategori: Träning

Världens glädjerus! Helgen kunde inte ha börjat bättre. Var så grymt otaggad för spinning imorse, trött satan och typ ingen motivation alls, men så vände det! Fick bara ett jävlar anamma i mig när man väl satte sig på den där cykeln och sen körde jag, cyklade utav bara helvete! Svetten sprutade, kändes som att jag skulle spy och trilla av cykeln men jag fortsatte. Det gick så sjukt jävla bra!!! Glädjeruset efteråt håller i sig än :) Jag som hatar spinning längtar nu tills nästa gång! Shit vilken grym start på helgen - Woohoo!!!

Såhär kan en lycklig, svettig jag se ut en fredagsmorgon efter ett träningspass ;)