halfmysize.blogg.se

Hej! Här får ni följa med i min vardag, där det blir en kombination av livet som småbarnsmamma och lite annat smått och gott. Kul att ni ville titta in!

Jobb klart, ledig igen :)

Kategori: Allmänt

Jobbade idag igen! Dagen flöt på bra och vips så hade man gjort sina timmar. Så nu är jag ledig en vecka till, inte fy skam :) Ska bli riktigt skönt faktiskt! 

Blev ett gympass med Simone igår på Hälso. Skönt och köra igenom kroppen lite. Får se om jag hinner med ett pass ikväll med. Ska till mamma på middag nu när jag kommer hem så vi får se vad klockan blir helt enkelt.

Imorgon är det nyårsafton, helt sjukt! Jag älskar nyår, eller mest att det blir ett nytt år. En nystart lixom, sånt gillar vi!


Soooool :))))

Kategori: Allmänt

Underbara väder! Var ju bara tvungen att gå ut när man såg solen skina. Vägrar att missa det. Blev en timmes promenad och en sväng till lekparken, man får ju kompromissa lite om lillan ska följa med ;) 

Nu har vi intagit en sen lunch och vid 6 ska jag iväg och träna med Simone. Ska bli riktigt skönt! Tar en storhandling innan oxå så har man det gjort! 

Sköna söndag!


Kusseträff

Kategori: Allmänt

Efter jobbet igår blev det kusseträff hemma hos Sara. Jag, syrran, Sara & Linn! Vi 4 har grymt kul ihop. Linnsane har ju kommit hem från Sydafrika, så nu var vi verkligen tvungna att uppdatera:) Det blev hämtmat från greken, scampi och kyckling med bulgur för min del. Riktigt mysigt att träffas allihopa igen:) Tiden drog iväg som vanligt och kl va halv 1 innan vi åkte hemåt igen.

Idag trotsade vi vädret och tog oss ut. Man behöver verkligen friskluften och dagsljuset om man ens kan kalla det så när det är såhär grått ute. Men det va skönt. En sväng till lekparken, en liten promenad och ett stopp för att titta på ankorna. 

Nu till kvällen kom Oscars familj på middag. Riktigt smarrigt! Bella och Jacob stannade kvar här och ska va hemma med Tyra så vi får ta oss ut på bio. Så dax att åka :)


Renovering

Kategori: Allmänt

Dags att fortsätta med renoveringen hemma. Har äntligen kastat ut stora garderoben i hallen så nu ska det fixas. Hela hallen ska målas om och det ska in lite nya möbler och så ska badrummet nere målas om och byta inredning, så igår var vi i Sthlm och köpte färg och tillbehör, nya duschset, badrumsskåp m.m Kommer bli så bra när det är klart:)

Tyra är inne i nån vägra-gå-och-lägga-sig-period nu. Hon vägrar och är uppe tills hon däckar på soffan eller vi går och lägger oss, sen sover hon halva dan. Igår väckte jag henne 10.30 när jag vaknade. Visst skönt med sovmorgon, men det här funkar inte. Så idag slet jag upp henne kl 7 trots att hon inte somnade förrän efter 23 igår. Dålig tröttmössa...haha. 

Såhär brukar det se ut om kvällarna när hon kastar in handduken ;)

Idag jobbar jag för att sedan ta helg igen. Helt ok!

Juldagen

Kategori: Allmänt

Vaknade upp ute hos svärmor vid halv 10. Tyra var trött så vi alla fick sovmorgon. Go'frukost med blandat smått och gott, köttbullemacka med rödbetssallad satt inte fel. Hängde där ute till kl 2 så lunch hanns oxå med innan vi åkte. Hem för att få besök av mamma och hennes nya karl och sedan svida om för fest hos Olivia.

Kände inte alls för nån utgång, men kände att det skulle va trevligt att få hänga med tjejerna lite så jag jag var med innan men drog mig hemåt runt 22. Gissar att dom flesta gick ut sen. Jag gillar inte när det är sådär sjukt mycket folk som det är på juldagen, så det var rätt värt att komma hem och krypa upp i soffan bredvid älsklingen och se en film innan man gick och la sig. Bra avslut på en bra kväll!





Julafton

Kategori: Allmänt

Julafton startades med mys, frukost och paketöppning här hemma. Åkte upp till kyrkogården en sväng och tände ljus och så hos pappa. Sen blev det lunch och fika hos min syster med familjen och sen vidare ut till svärmor. Där blev det julmat och godis och fika. Vi sov kvar där oxå, skönt att slippa åka hem på kvällen faktiskt. Tyra blev livrädd för tomten, men fick iaf massa fina paket:) Allt som allt en bra och mysig dag!









Dan före...

Kategori: Allmänt

Julafton imorgon, så dagen har spenderats med förberedelser och fix. Var på stan och inhandlade det sista, bakat och gjort Jansson, slagit in julklappar och landat i soffan. 

Slötittat på bingolottos uppesittarkväll och tänker snart krypa i säng. Imorgon träffar vi min familj för fika och mys hemma hos min syster på dan och sen åker vi till svärmor för julmiddag efter Kalle anka. Sover kvar där ute oxå så man inte behöver flänga så mycket. Blir mysigt att få träffa alla <3

Godnatt!!!

Bra kväll

Kategori: Allmänt

Gårdagen bestod av en heldag på stan, shopping och lunch med Oscar & Tyra. Sen hem, duscha och svida om för fest. Vidare till Simone för middag och ett glas och sen till Jutta. 

Jag, Simone, Jutta och Maria. Skönt ibland och inte va så många, då har man verkligen chans att umgås med alla. Grymt trevlig kväll! Sen blev det utgång på O'Learys oxå, man brukar ju kunna skippa det men jag hade faktiskt kul ute igår :) Träffade Fanny där oxå och det var nästan den enda jag kände igen på hela stället annars kände jag typ inte igen nån.

Vaknade av lillan typ halv 9, Oscar gick upp med henne och jag skulle sova vidare men icke. Svintrött, men kunde inte somna om. Tur man är ledig ett par dagar nu så man hinner ta igen sig.

Nu blire frukost! 

Bilder från igår:)




ÄNTLIGEN

Kategori: Allmänt

Fredagen kom och med den julledigheten :) Kändes sjukt skönt efter en hektisk dag på jobbet. En hektisk men bra dag! 

Vann vinlotteriet för 2:a gången och plockade hem 7 flaskor, ingen dålig julklapp ;) Sen fick vi även en liten extragrej, blev en Plazatidning och en chokladkaka. Gulligt gjort av dom! 

Idag blev det en lugn kväll hemma med familjen för att ladda upp för lite vin med tjejerna hos Jutta imorgon :) Ska bli skoj!

ENJOY THE WEEKEND!!!



Julklapp

Kategori: Allmänt

Idag fick vi julklapp på jobbet. 4 st jättefina cocktailglas från Iittala. Det tackar man ju inte nej till :) 

Trött som få, men imorrn är det onsdag och det är ju bara 3 dgr kvar till ledighet! Spenderade nyss över en timme i telefon med Maggan, ibland har man verkligen hur mycket som helst att prata om och raringen fyller ju år idag oxå. 

Laddar för helgen oxå, då ska jag äntligen få dricka vin!!! Woop Woop!


Träningsvärk

Kategori: Träning

Har så jävla ont i benen. Blev ett gympass igår. Ren styrka utan tempo, gick bra men hostade en del. Skönt bara att få göra något:) 

Slaktade benen, så det var med skakiga ben och ett stadigt tag om trappräcket jag tog mig därifrån. Inte så farlig träningsvärk imorse, men den har tilltagit under dagen och jag lär ha svårt att ta mig ur sängen imorrn. Men det var det värt!! HA!


Måndag

Kategori: Allmänt

Helgen är slut och vi dras tillbaka till verkligheten. Idag är jag trött, riktigt sådär mosig i skallen. Men sista helveckan innan julledigheterna och jag tar det med ett leende ;)

Hostar och snörvlar fortfarande, men tänkte försöka ge mig på ett lugnt träningspass ikväll ändå. Jag blir ju galen när jag inte får träna. Jag har ju iaf inte ont i halsen och tänker inte köra nåt pulshöjande utan det blir ren styrka. 

Ha en bra måndag!!!




Lugn helg

Kategori: Allmänt

Det blev en lugn helg för min del. En sväng på stan igår och uträttade lite ärenden, handling och sen hem för att slänga sig på soffan med familjen. Haft huvudvärk hela helgen pga dom dör jävla bihålorna. Vill bli frisk!!! 

Idag tog jag sovmorgon, så galet skönt och välbehövligt! Vaknade vid 11.20 och hade lätt kunnat sova ett par timmar till. Men gick upp och åt frukost och så åkte vi till Busiz så Tyra fick leka av sig :) Sen blev det storstädning här hemma och snart kommer mamma och mormor över på söndagsmiddag :)

Nu kör vi, sista veckan innan julledigheten!!!


Lucia

Kategori: Allmänt

Jobbade bara halvdag idag då vi hade luciafirande på dagis. Så söta dom va! Det blev sång och fika.

Nu har man landat i soffan. Oscar är på julfest med jobbet ikväll, så det är bara jag och Tyra hemma idag. Ligger och funderar på vad vi ska äta till middag, men vet inte riktigt. Alla förslag är välkomna!

Imorrn hade jag och Simone tänkt festa till det, men min hosta och förkylning verkar ju inte direkt bli bättre så jag tror det kan va klokt och skippa. Men då tänker jag banne mig ta igen det nästa helg för jag är festsugen!!! Men bäst att bli frisk nu. Jag smittar iaf inte så det är ju skönt o veta:)

Nu ska jag mysa med min lilla tomte<3



Abstinens

Kategori: Allmänt

Har sån jävla träningsabstinens, jag blir galen!!! Vill bara vara frisk!!! Jag blir så bitter av att vara sjuk, jävla skit! 

Less på hostan

Kategori: Allmänt


Huvudet sprängs snart av det här jäkla hostandet!! Ge upp!!! Aja, snart lunchdax och då blir det pannkaka:)

Work

Kategori: Allmänt

Kom tillbaka till jobbet igår, det gick ok men hostar och snörvlar fortfarande. Nu har det gått över till sån där äcklig torrhosta så det känns som bröstet och huvudet ska sprängas efter ett tag. Men det blir förhoppningsvis bättre. Skönt o va tillbaka iaf och skönt att få komma ut hemifrån framförallt!

Snart helg igen:) Full fart framåt!

Ljuset i tunneln

Kategori: Allmänt

Fortfarande sjuk, men vaknade utan feber imorse och känner mig lite bättre än tidigare så det verkar gå åt rätt håll nu. Tyra verkar va helt på benen igen, hon är glad och sprallig och leker på som vanligt idag och nu har hon ätit mat igen i 2 dagar så det blir dagis för henne imorgon. Dom ringde därifrån och frågade hur hon mådde igår, hon var saknad :)

Hoppas verkligen på att bli frisk nu! Är så sjukt träningssugen och typ sugen på att bara komma ut ur huset. Har suttit här inne i en vecka, man blir smått galen.

Ska inte skriva för långt ifall det här inte funkar, men går det här att läsa betyder det att jag återigen kan blogga från mobilen och det vore ju GULD!!!

Sjukstuga

Kategori: Allmänt

Fortfarande hemma med Tyra. Hon har nog fan åkt på allt, men nu har vi iaf fått medicin för allt som hon äter flera gånger om dagen så förhoppningsvis ska det gå åt rätt håll nu! Men vem blir sjuk då om inte jag :(
 
Kände mig konstig innan gymmet igår, men trodde det berodde på att jag inte ätit på hela dan. Gick och tränade ändå, men mådde som en räv när jag kom  hem igen och kände direkt att det inte var bra. Strax därefter kom febern krypandes och imorse var jag som en levande död. Feber, ont i halsen och huvudvärk. Nu har jag proppat i mig värktabletter för att orka med och känner mig lite piggare så länge dom verkar. Inte kul att själv vara sjuk och ha en sjuk unge hemma som samtidigt mår dåligt och har ont och skriker. Roligare har jag haft det.
 
Vill verkligen inte va sjuk nu, vi ska ju på julbord med jobbet imorrn. Jag ska fan proppa mig full med tabletter och gå till jobbet ändå. Alltid sån jävla otur!!!
 
Nej, nu blir det soffmys med lillhjärtat! Men först ska vi gå igenom skrikfesten när hon ska få alla mediciner... :(
 
 

Hemma

Kategori: Allmänt

Måndag och jag är fortfarande hemma. Tyra är fortfarande dålig, har aldrig sett henne så sjuk som hon vart nu och det släpper inte. hon har haft över 40 graders feber hela helgen:(  Pratade precis med 1177 och vi måste åka in med henne imorgon om hon inte blir sämre inatt. Tänkt att jag ska jobba imorgon och Oscar ska va hemma, vet inte hur jag ska orka för man får typ ingen sömn nu. 
 
I lördags skulle jag och Oscar haft datenight, middag och bio stod på schemat. Det skulle bli en överraskning så jag hade fixat allt och barnvakt i smyg, men det blev till att ställa in allt och va hemma istället. Hade inte hjärta att lämna lillan när hon var dålig, så vi får väl försöka ta det nån annan helg. Nä hoppas hon blir bättre nu, vill inte att hon ska må såhär. Man känner sig så hjälplös :( 
 
Tänkte ta en tripp till gymmet ikväll så jag får komma ut lite, man blir knäpp av att bara sitta inne. Har fortfarande träningsvärk sen lördagens morgonpass, det gick riktigt bra!! :)
 
skepp o hoj