halfmysize.blogg.se

Hej! Här får ni följa med i min vardag, där det blir en kombination av livet som småbarnsmamma och lite annat smått och gott. Kul att ni ville titta in!

Vilken underbar dag

Kategori: Allmänt

Kl ringde 5 imorse, passade på att åka in tidigt till jobbet och jobba in lite tid. Riktigt halt på vägarna, men jag tog mig fram. Sjukt mycket att göra på jobbet idag och jag var på strålande humör:) Jag jobbar bäst under stress och dessutom är det ju fredag! 

Körde en kortare dag idag och åkte hem i typ snöstorm kl 15. Men hem kom jag och JAG fick hämta Tyra på dagis:))) Jag kommer typ inte ihåg sist. Det var ett tag sen, så det var supermysigt och hon blev jätteglad och skulle visa mig allt när jag var där, min gullunge<3

Kvällen har spenderats med att göra iordning i nya badrummet. Nu är det typ bara en matta och duschväggarna som saknas, sen är det klart:) Och så har vi fixat naglarna på mamma. Jag gjorde ju mina igår, nöjd med resultatet för att va första gången jag gjorde fransk manikyr. 

Allt som allt en riktigt bra dag! I löööv fridays! Nu vila och ladda för fest imorgon! Ha en bra helg!



Måååååla

Kategori: Allmänt

Nu äntligen är nedre hallen klar! Så jäkla skönt! Badrummet blev oxå färdigmålat idag, bara lite småfix kvar. Så på fredag ska nya grejerna i badrummet upp :) Kommer bli så braaaaa :)))
 
Torsdag imorrn så då får det bli träning på jobbet, då kan jag få lite tid över på kvällen till annat. Skulle behöva färga håret och fixa naglarna. Såna där tjejiga saker som jag inte är så bra på att göra...haha. Men det är så skönt när det är gjort och man känner sig så mycket fräschare. Då är man redo inför helgens fest! Oscar har ju sin 30-årsfest på lördag så då får vi huset fullt med folk så det är fullt upp med saker att fixa inför det. Ska bli riktigt skoj!
Tyra får åka iväg och sova hos sin faster. Det är dom båda ganska nöjda och glada för<3
 
Dags att packa väskan och förbereda inför morgondagen, sen lite skönhetssömn ;)
 
Drömkroppen!!!
 
 
 

Träning

Kategori: Träning

Måndagen flög förbi och vips så är även tisdagen snart över. Har inte hunnit så mycket mer än att jobba och träna.

Igår blev det ett pass på Hälsomagasinet med Simone. Kul och testa lite nya ställen, men lite snurrigt blir det eftersom man inte vet vad som finns och vart det finns, men det gick bra. Fokus låg på armar och mage och sen blev det även lite rygg, axlar och rumpa. Favoriterna man inte kan låta bli :) 

Idag blev det träning på jobbet, 30 min på löpbandet och sen fick magen jobba lite även idag. Imorrn är det tänkt att jag ska ha en vilodag, behöver måla klart hallen så lite får jag ju jobba iaf ;) 



Effektiv

Kategori: Allmänt

Dagen har gått i ett, så blir det om man ska hinna få något gjort. Har vart och inhandlat massa grejer på stan, i Gumsbacken, storhandlat, solat, städat, målat...ja inte en lugn stund typ. Förutom den där halvtimmen i solariet och det var typ det bästa på hela dan!!! Sjukt skönt! 

Nu är jag helt död och ska krypa ner i sängen och ladda för ny vecka och jobb imorgon!

Godnatt:)


Shopping

Kategori: Allmänt

Efter en sömnlös natt gick Oscar upp med Tyra imorse och lät mig sova<3 Tror jag behövde det för han kom upp och väckte mig halv 12 :) 

Blev en sväng till stan och inköp av lite nya träningskläder, hittade 3 par träningsbyxor som jag blev kär i och 2 av dom gick följa med hem:) Behöver ju linnen oxå men det hanns inte med idag. Träffade upp Simone oxå och det blev lunch på stan. Mysigt och ses en sväng! Svärmor och Micke kom även dom och hälsade på en snabbis när vi kommit hem.

Sen blev det en tur till gymmet, var ju tvungen att inviga byxorna. Hur sköna som helst! Blev ett lite snurrigt pass idag, men musklerna fick jobba. 

Kvällen har spenderats med pensel och roller i högsta hugg. Målning pågår fortfarande. Nu är det en sista strykningen kvar av golvet i badrummet, sen hoppas vi det är klart och så har vi en liten vägg i hallen som ska målas 2 gånger. Slitigt, men det blir så jävla bra. Sjuk skillnad mot innan! Tänk vad lite färg kan göra :)

Vilodag

Kategori: Allmänt

Nu var helgen här igen. Fredag och vilodag försöker jag intala mig, men jag har vart sjukt träningssugen hela dan. Ångrade rätt snabbt att jag inte tagit med mig kläder till jobbet. 

Dagen gick rätt sakta idag faktiskt för första gången på länge, kändes som den aldrig skulle ta slut. Men det gjorde den och desto skönare då att ta helg :) Blev överraskad med blommor och go'middag när jag kom hem och sånt är ju alltid trevligt. Ibland kan han min man<3 

Ligger fortfarande och överväger gymmet men försöker intala mig att det är bättre att vänta till imorgon. Jag hade ju bestämt vilodag idag för att det inte ska bli för många dagar i rad. Tycker det är skönt att träna på lördagar eftersom man kan göra det när man vill under dan. Så nu ska jag bara släppa allt och försöka koppla av!

Trevlig helg!


YES

Kategori: Träning

Blev träning på nya gymmet med Simone igår kväll, inte alltför effektivt första halvtimmen men det tog sig :) Blir ju lätt så på ett nytt ställe, man kollar runt, testar maskinerna lite och ser vad som finns för att lägga upp passet. Men sen fick vi fart och det kändes bra när det var klart. Vet inte riktigt vad jag tyckte, gillade deras crossfitavdelning för att man kan göra så mycket annat med träningen än dom vanliga övningarna. Variera träningen och testa nya saker vilket är kul! Ska nog dit igen och köra:) 

Idag blev det ett pass på lunchen istället. 30 min intervaller på löpbandet. Kändes sjukt bra och jag var lycklig och full av endorfiner hela dagen efter det :) Så skön känsla när det går så mycket bättre än man trott från början och man märker att man orkar mer:)  OH YES!! 

Nu soffan, det förtjänar jag fan idag!!!


Onsdag

Kategori: Allmänt

Äntligen onsdag och halva veckan har gått, nu vet man att det snart är helg. Har vart så trött den här veckan så det ska faktiskt bli skönt.

Var hos Simone igårkväll. Soffhäng och skitsnack, perfekt avslut på dagen :) Idag har jag turen att få träffa henne igen men nu under lite andra former. Ikväll kör vi ett gympass ihop, ska bli kul! Ver inte om vi ska köra Hälso eller Elixir, kan va kul att testa båda. Mitt gymkort går ju ut snart så jag måste bestämma om jag ska va kvar på sunlight eller om jag ska byta...

Nu kör vi igenom den här dan, jag är fan taggad för gymmet ikväll :)


Lunchpass

Kategori: Träning

Lunchträning avklarad! Skönt som fan. Bättre dag idag än igår och mer energi så det känns bra. 

Ska till Simone ikväll och kramas lite så det var ju perfekt att få till träningen på lunchen då istället:) 


Vissa dagar

Kategori: Allmänt

Vissa dagar kan man skippa. Idag är en sån dag. Ingen bra dag alls. Trött och allmänt nere. Så jag stryker ett streck över idag och hoppas vakna till en bättre dag imorgon.

Rygg- och benpass

Kategori: Träning

Grymt pass på gymmet igår! Det blev ett ordentligt pass för ben och rygg. Framsida, baksida, insida, utsida..benen fick jobba!!! Så jäkla skönt! Ryggen fick oxå sitt :) Avslutade med intervaller på löpbandet och en omgång för magen! 

Älskar känslan när man kommer ut från gymmet och är på strålande humör, skönt slut i kroppen! Underbart! Synd bara att tiden inte alltid finns, men så är det när man jobbar heltid och har barn. Man gör så mycket man hinner, det gäller att prioritera helt enkelt! 


Frukost

Kategori: Allmänt

Nästan precis intagit frukost. Det blev sen frukost här hemma idag då vi vart lite lata idag. Samma frukost som alla andra dagar, ägg, knäcke, fil och müsli. 

Vi var uppe tidigt men gick och la oss igen vid 9, sjukt skönt! Var en lugn dag igår med lite fix och träning. Sen världens godaste middag, oxfilé med potatismuffins, sallad och lite bea. MUMS! 

Idag blir det till att åka och handla och matpreppa lite inför veckan. Sjukt skönt att ha sånt klart!

Såhär ser min lyxfrukost ut varje morgon ;)


Kvällsdate

Kategori: Allmänt

Hade en kvällsdate med Carro på Nyköpings bro. Så länge sen jag var där. Det är så sunkigt, men ändå soft o bara sitta där och snacka skit. Sjukt mysigt att ses och få uppdatera lite :) 

Fredag imorrn, den här veckan flög förbi. Inte mig emot, jag tar gärna helg. Blivit dåligt med sömn den här veckan så nu säger jag faktiskt godnatt!

Lunchträning

Kategori: Träning

Tog mig äntligen i kragen och tränade på lunchen idag. Vi har ju lyxen att ha gym på jobbet, ett bra sådant oxå. Det finns fria vikter, löpband, crosstrainers, cyklar, roddmaskin, cable cross, maskiner för att gå igenom hela kroppen, pilatesbollar...ja you name it! Det finns faktiskt allt för att få ihop ett grymt pass. 

Har sagt att jag ska göra det sen jag började, men har lixom aldrig gjort slag i saken. Det är ju det där med att ta sig dit första gången + att jag inte gillar att träna och känna mig stressad. Det är ett nytt ställe, man vet inte riktigt vart man ska börja, nytt folk osv. Men nu kände jag att vafan! Så skönt om man kan få det gjort på dagen ibland och slippa dom sena kvällspassen. Och det gick sjukt bra. Tog lite senare lunch än dom andra så alla gick precis när jag kom, så hela stället för mig själv - AWESOME! Fick till ett riktigt bra styrkepass och så lite löpband och rodd på det, in i duschen snabbt och sen lunch vid skrivbordet. Sjukt skönt! Det här ska göras fler gånger. Tisdagar och torsdagar :)




Träningsvärk

Kategori: Träning

Fick till ett bra pass igår. Blev axlar, biceps, triceps, ben, rumpa, rygg och lite bröst. Skulle fått in mage oxå men det blev så sent ändå, var inte gemma förrän kvart i 10. Och fan vad folk det var! Jag gillar inte när det är så mycket folk, det är därför jag tränar senare. Men man vet ju att det är tillfälligt, brukar bli lite lugnare efter januari. 

Känns bra i kroppen idag iaf, ömmar sådär skönt när man rör på sig ;)

Var förbi nya gymmet och kollade oxå. Jäklar vad stort det va! Men det var inte en sån där här-ska-jag-bara-träna-känsla direkt, får suga på karamellen lite. Har ju till slutet av februari på mig att bestämma mig....


Helg?

Kategori: Allmänt

Tydligen söndagkväll säger dom...allvarligt så känns det som fredag och som att jag typ jobbat idag. Så snabbt gick den här helgen, jag hatar när det går så fort att man inte ens hinner fatta att man faktiskt varit ledig. Fullt ös hela helgen, så det är väl det som gör att det gått så fort.

I fredags slutade jag lite tidigare och åkte hem och gjorde mig redo för datenight med älsklingen. Vi började med bio, såg Hundraåringen men är inte jätteimponerad faktiskt...vidare till Fika för middag och ett glas vin och sen gick vi vidare för några glas på St Anne. Riktigt mysig kväll och skönt att komma ut bara vi två. När vi kom hem målade vi klart hallen mitt i natten och sen stupade vi i säng.

I lördags firade vi Oscar med familj och släkt, så det var fullt hus hela dagen. Mysigt och träffa alla men gud vad jag ska ha ett stort hus med öppen planlösning när vi köper hus sen. Jag vill ju gärna att alla ska kunna sitta tillsammans men det går ju inte när man blir så många :( Mycket trevlig dag och sen var man helt färdig:)

Idag mötte vi upp Sara & Andreas i pulkabacken så ungarna gick åka. Satan vad kallt det var. Blev lite fika ute oxå innan vi tog oss in i värmen. Och jag fick gosa bebis:))) Åhh vad sugen man blir på en egen! Myyyys<3 kvällen har gått åt till att åka och handla, göra ny müsli, förbereda matlådor och plocka undan. Nu är det jag som dör på soffan en timme innan jag säger godnatt!

Hoppas ni haft en bra helg, imorrn är det dax för jobb igen :)







Måla måla måla

Kategori: Allmänt

Renoveringen fortsätter. Tar så sjukt lång tid när man bara har typ 2-3 timmar på kvällen att hålla på. Helt slut, så det blir skönt med fredag imorgon! Hoppas bli klara nästa vecka :)



Tillbaka

Kategori: Allmänt

Idag kom man tillbaka till verkligheten. Klockan ringde 6 och det var bara att gå upp för att åka till jobbet. Sjukt trött efter alldeles för få timmar sömn. 

Dagen på jobbet gick snabbt och vips så var det dags att åka hem igen. Känns skönt o börja med kortvecka :) Har spenderat hela kvällen med att måla. Håller på och målar om i hallen och badrummet, blir sjukt bra det här!!! Bytte gardiner i vardagsrummet oxå, vilken skillnad! Galet vad mycket gardiner kan göra, rummet känns så mycket större.

Övertrött och jävlig är det jag som ska ta mig i säng innan jag spårar helt ;)



Grattiiiiiis

Kategori: Allmänt

Min underbara sambo fyller hela 30 år idag! Stort megagrattis!!! Vad skulle vi göra utan dig? 

Började dagen med sång, (även om min röst inte är den bästa) och mysfrukost! Tyra har även hon lärt sig säga grattis så han smälte rejält när hon hoppade upp i sängen imorse ovh skrek gjattiiiiis <3

Vi ska fira mer i helgen så idag blir det mest mys och lite gomiddag ikväll :)

Man har ju tur att han bara blir snyggare med åren iaf ;)


Träning

Kategori: Träning

I lördags brände jag av första löparrundan för i år. Måste jobba på flåset oxå och inte bara köra styrka. Det blev intervaller, skön start. Ville inte gå ut för hårt första rundan med tanke på att mina benhinnor brukar kunna strula, men det gick smärtfritt och jag är nöjd :)

Nu har jag precis bränt av morgonens pass, men denna gång blev det ett HIIT-pass hemma istället. Styrka och flås, bästa kombon! Man är helt slut efter och svetten sprutar. Bra start! Nu blir det frukost och så tänkte jag försöka hinna med en promenad sen :)


Helgen

Kategori: Allmänt

Haft en bra helg och fått mycket gjort. Packat undan och gått igenom Tyras kläder och skor, alla grejer som var i garderoben vi sålde, städat och massa annat. Riktigt bra jobbat med tanke på att jag har en unge som aldrig sover nu för tiden. Hon lägger sig vid 11 på kvällarna. Ska bli skönt när hon börjar dagis igen så hon blur lite tröttare..haha. Trodde aldrig jag skulle säga det, men hellre att hon vaknar tidigt på morgonen än att hon är uppe sent på kvällen. Den stunden är skön att ha och fixa och dona med allt man inte hinner annars. Men det är mysigt oxå<3 




Fredag baby ;)

Kategori: Allmänt

Fredagen och helgen är här, senaste tiden har det ju känts som fredag hela veckan...haha! Efter frukosten tog jag och Tyra oss ut en sväng så Jon fick leka av sig, hoppa i vattenpölar och grisa ner sig sådär som barn älskar att göra <3 

Sen fick vi besök av fina Carro! Så mysigt o bara få hänga idag, druckit te och ätit pannkakor. Sen fortsatte jag röja lite här hemma och nu kom precis älsklingen hem från jobbet så vi ska väl snart fixa med middagen.

Peace out!


Städa städa

Kategori: Allmänt

Ledig idag, har jag gjort nåt kul? Nja inte riktigt, städat och städat och kastat ut julen! Det var jävligt skönt! Vill inte ha massa julgrejer runt mig, nu vill jag ha ljust o fräscht igen! Tog oss ut på en kvällspromenad, men fan vad kallt det var:( Nu ska jag dona lite till innan det är dags o sova! Ser fram emot en ledig dag imorgon :)

Godnatt!

Nyårsafton

Kategori: Allmänt

Nyår spenderades i Vagnhärad hemma hos Fitri & Timmy med ett härligt gäng! 9 vuxna och 9 barn så det var fullt hus!

God mat och många skratt! Tyra vaknade strax innan 12-slaget och fick följa med ut och fira in det nya året. Hon var med en stund, sen gick vi in en stund när det smällde som mest och hon tyckte det blev lite läskigt. 

Supermysig kväll och vi och Heidi & Jeppe och deras ungar sov kvar så vi hade mysfrukost allihopa på morgonen oxå innan vi åkte hem:) 

Lite bilder från kvällen!