halfmysize.blogg.se

Hej! Här får ni följa med i min vardag, där det blir en kombination av livet som småbarnsmamma och lite annat smått och gott. Kul att ni ville titta in!

Hatkärlek

Kategori: Allmänt

Började dagen med att lämna Tyra på dagis. Vi har gjort om lite i schemat för lite jämnare fördelning så jag ska numera lämna tisdagar & torsdagar och sedan hämta på onsdagar. Dels får jag vara med lite mer och känna mig delaktig, Oscar behöver inte dra hela lasset själv och Tyra får känna att hon har båda sin föräldrar:) Win win! 

Åkte till jobbet och det sa ju bara svooosch och så var det dags att åka hem igen. Det är mycket som vanligt och månadsskiften blir alltid ännu intensivare. Men eftersom jag trivs så bra och har så härliga kollegor så gör det inte så mycket:) Det är sjukt hur mycket det påverkar när man trivs med sitt jobb :)

Bytte om på jobbet och stack ut på en runda direkt när jag kom hem. Skulle springa en kortare runda idag och köra lite backträning. Började med 3 km, sen backen! Fy fan det är hatkärlek! Så jävla jobbig, man vill ju typ kräkas och benen känns som bly, men så fort man är nere igen och återfått andan känns det ju så jävla bra! 5 varv i backen och sen var tanken att åka hem, men då var man ju riktigt uppvärmd så det råkade bli en liten runda till på nästan 2 km. Nedvarvning kallar vi det ;)

Jag kan iaf säga att middagen satt fint när jag kom hem!




Sjukt nöjd

Kategori: Träning

Tog mig ut på en löprunda igår. Tanken var en kortare runda i lugnt tempo då jag inte vill pressa kroppen för hårt såhär i början och jag var heller inte jättetaggad från start då jag var rätt trött. Så blev dock inte fallet. Det blev en runda på 5 km och jag slog min tid med en minut:) Så glad efteråt:) Ibland måste man bara go with the flow. Har sprungit regelbundet nu i  3 veckor och förbättrat min tid på 5 km med 4 min. Jag är nöjd! Det är ju ett tag kvar till målet, men det visar ju verkligen att det går åt rätt håll! 

Hade tänkt springa idag, men vilar benen lite då jag avverkade över 1,6 mil förra veckan och den största delen under helgen så vill jag inte riskera att benhinnorna säger ifrån. Men imorgon, imorgon är det dax igen :) Tänk att jag skulle tycka det är kul o springa, det trodde jag aldrig! 


Mor & dottermys

Kategori: Allmänt

Oscar åkte till Sthlm med grabbarna imorse, så det är bara jag och Tyra kvar. Tog ett beslut i veckan att bara spendera helgen med henne och ha lite mor&dottermys<3 Uppskattat av henne och skönt för mig att känna att vi får lite tid ihop. Nu på dagen har vi vart och hälsat på mamma och varit ute och lekt, och så följde vi med ut på promenad med Nemo. Nu har hon tokdäckat, så jag tänkte passa på att måla lite trapp och ikväll ska vi mysa med film och popcorn i soffan :) 

Åkte och hämtade ut min nya telefon idag oxå:) IPhone 6! Den kom igår, men jag orkade inte hämta ut den då. Ska väl aktivera den imorrn kanske, måste bara fixa lite med den här först. Ska bli så skönt att byta för den här skulle jag kunna bränna när som helst!!! Men jag borde tagit silver, guld va ful men det syns ändå inte när man har skal på;)

Önskar er en bra lördag! Det ska jag ha, med det underbaraste jag har:)










Distans

Kategori: Träning

Löprunda efter jobbet = bra start på helgen! Idag var målet att öka distansen, tiden spelade mindre roll. 6,2 km blev det och dessutom på helt ok tid och jag är mer än nöjd. 

Hade inget go i kroppen idag men hjärnan var bestämd, det var bara o köra. Men jag kan erkänna att utan sällskap av Maggie idag hade jag nog inte klarat det! Det var riktigt skönt med sällskap när kroppen var tung och vi peppade varann! Och hur bra mådde man inte efter! Känslan som sagt :) Och vi klarade det, nu har vi passerat 5 km! Nu är det bara och kämpa vidare. 

Nu tar jag helg med gott samvete:) Nu är jag sådär lite löjlig och lägger upp en sån där spännisbild, men jag blev så glad när man faktiskt börjar se musklerna komma fram :) Kämpa kämpa! Fettet ska bort och musklerna fram!


Vilken vecka :)

Kategori: Allmänt

Vilken toppenvecka! Vet inte riktigt vad det är men mitt humör är verkligen på topp! Har haft kul på jobbet hela veckan, dagarna har gått hur fort som helst, allt har flutit på hemma, träningen går bra...ja det är väl kanske det att allt är bra just nu :) Bara att njuta medan det flyter, för man vet ju att det inte brukar vara för evigt!

Blev ett kettelbell pass på lunchen idag. Skönt att ha kvällen hemma med mina hjärtan ikväll faktiskt. Imorrn blir det en löprunda igen :) Hoppas på bra energi då med!! 


Gräsänka

Kategori: Allmänt

Den här dagen flög förbi precis som de andra dagarna denna vecka. Läskigt va fort det går. Bara 2 dagar kvar nu så är det helg igen. Lördag är jag gräsänka då Oscar åker till Sthlm med grabbarna, så han är inte hemma igen förrän på söndag nån gång. Så den vanliga frågan, ska man hitta på nåt eller inte? Ska man hänga med nån eller njuta av att va själv. Eller isf är ju Tyra hemma, men hon går ju och lägger sig skapligt.

Rätt mysigt och bara hänga med nån hemma, typ käka nåt, snacka skit och ta nåt glas vin. Rätt skönt oxå att bara va. Eller ska man ha barnvakt och passa på och festa till det? Är lite vinsugen faktiskt, men det suget kan ju stillas av att ta nåt glas hemma... Vi får se helt enkelt. Lämnar det lite öppet och ser om nåt dyker upp, nån som har nåt förslag hör av er ;)

Nu fortsätta måla lite trapp, sen blir det sängen tidigt för nu är jag trött!





Känslan

Kategori: Träning

Hämtade upp Maggie och åkte direkt till spåret efter jobbet. Löpning stod på schemat. Så sjukt jävla nöjd! Hela 5km-rundan utan att tänka på att ge upp en enda gång, vi snackade hela vägen och behöll flåset och dessutom sprutade inte svetten. Det kändes helt sjukt när man gick i mål och inte var helt slut :) När man började kunde man prata första 2 km, sen kämpade man för att överleva och nu kan man springa och prata hela varvet, detta betyder att man kan öka farten ytterligare så man får lite kräkkänsla igen eller öka distansen :) 

Härligt när man får kvitto på att det går framåt!! :) Trodde aldrig jag skulle tycka löpning var kul. Och jag är så glad att jag har någon att träna med igen:) Har ju tränat själv rätt länge nu och det är sjukt kul att ha lite sällskap igen + att vi får ses oftare:) Man är ju så osocial under veckorna annars. 

Lax och fetaostsallad till middag och nu soffan en stund:) Because Im worth it ;)


Dop

Kategori: Allmänt

Startade dagen igår med att rensa ur Tyras garderob. Den ekade tom när vi var klara så det var tur att vi var på stan i lördags och köpte nya kläder åt henne. Blev typ 3 par byxor och 6 tröjor, köpte 3 par byxor härom veckan oxå så nu har hon lite att skifta mellan. 

Sen var det dags för dop. Min söta lilla brorson Dexter skulle döpas. Han skötte sig prima och utan gnäll:) Sen var det dags för fika, tog med mig en Questbar så jag oxå hade nåt att tugga på om jag ville, funkade hur bra som helst och så hade dom fruktspett oxå som jag kunde äta :) 


Sen blev det storhandling, tvätt och städning av huset när vi kom hem. Så vi hade att göra om man säger så. Ingen latsöndag inte.

Idag hade jag banne mig kunnat betala för att få ligga kvar i sängen. Trött och ruskigt och grått ute. Usch! Men det var bara att gå och jobba. Nu ska jag fortsätta måla trappen! Ny dag imorgon!

Tjing!

Jojo

Kategori: Allmänt

Jag måste väl säga att jag kvalificerar in under jojobantare, även om jag inte vill. Om jag hade fortsatt neråt från början eller stannat och sedan fortsatt hade jag varit i mål för längesen. Istället har jag fått gå ner samma kilon om och om igen. Man går ner några kilon och sen upp några, ner några till och sen upp...och så håller det på. Av olika anledningar. Brist på motivation, saker som händer i livet, kroppen som inte fungerar som den ska. Ja det beror på lite olika. Jag har ju väldigt svårt att gå ner, är alltid så avis på alla andra som bara kan justera om lite och börja tappa. Nej, nej här är det blod svett & tårar! Nolltolerans när det gäller kosten annars stannar det upp direkt. Jag har experimenterat länge nu för att försöka hitta något som passar mig. Som funkar och som man inte tröttnar på direkt och det känns som att jag har hittat rätt. 

Jag har även satt upp mindre mål och tar ett i taget, istället för att sätta upp det stora målet direkt så tar jag ett delmål i taget och sätter sedan upp ett nytt. Då känns det inte lika långt kvar. Jag har nu kommit ner i en vikt som är den lägsta jag haft under den här perioden sen jag började min resa. Men jag har varit här förut men sedan gått upp igen. Så det är nu resan börjar igen för mig, för bara några hekto ner nu och jag är på väg på riktigt! Dessa kilon har jag inte gått ner förut, det är en skön känsla. Och dessa kilon tänker jag bara gå ner en gång. EN gång, och sedan fortsätta nedåt. Det är slut på jojon nu! 

Ni som aldrig behövt kämpa med detta ska bara veta vilken resa det är. Hur svårt det är och vilken tid det tar. Hur mycket det försvårar när allmänheten inte kan acceptera att man inte äter saker, men vaddå du måste ju unna dig nångång, en kan du ju ta osv. Stötta istället för att försöka dra ner en i fördärvet. Jag kan inte unna mig och jag kan inte ta en, men jag väljer det själv. Jag säger inte att jag inte får, jag säger att jag inte vill! Just nu känner jag att jag har all tid i världen och jag tänker kämpa mot mitt mål. Jag vill må bra och känna mig nöjd med mig själv igen. Jag vill känna igen mig själv och le när jag ser mig själv i spegeln. Beslutsamhet. Ska bli kul att se vad som hänt till nästa vecka, om några hekton försvunnit som gör att jag börjar nalla på nya kilon, för nu ska dom bort!!!

Långt inlägg, säkert skittråkigt för er att läsa. Men det är här jag skriver om mitt liv, om mina tankar och funderingar.

Ha en bra söndag!


Bra runda

Kategori: Träning

Är fortfarande pepp efter gårdagens runda. Vill bara springa igen! Det gick sjukt bra, fick en bra tid och hade en jämn tid alla 5 km trots ökat tempo vilket bevisade att jag orkar hålla i. 4:e km var kämpigast, men sista gick över förväntan. Riktigt skön känsla och få kvitto på att det går framåt. Som sagt, sakta men säkert. 

Skulle ha sprungit med Maggie, men hon fick förhinder så jag drog med mig älsklingen ut:) Hur mysigt som helst!







Sliten

Kategori: Allmänt

Jag är så jäkla sliten. Så sjukt trött! 

Blev lite mys hos Simone igår efter jobbet. Middag och lite soffmys:) Va trött redan då. Idag ska vi inte prata om, var tvungen att ta mig ner på stan och köpa lite nya kläder åt Tyra. Hade hellre sovit typ 3 timmar till. Fortfarande helt slut så jag ska försöka få sova en stund nu, annars kommer jag aldrig orka springa idag och jag vill springa!!! 

Har verkligen bara slut på energi, det är så mycket som ska hinnas med jämt och annars jobbar man, jag vill bara va!! En dag vill jag bara vakna och inte ha några måsten alls, inga måsten och inget inplanerat fy fan så skönt! Men så länge så biter vi ihop och kör vidare. Tagga träning, sen tvätt, städning, trappmålning, genomgång av garderober, dop, trappmålning igen...ja ni ser det rullar på...



Bebismys

Kategori: Allmänt

Var hemma hos Carro och träffade lilla Agust i torsdags. Sötnosen! Mysigt o träffa dom<3 Kul o träffa Lindas lilla tjej igen oxå och tjejerna förstås!

Till kvällen blev det ett svettigt pass med Maggie på gymmet. Var så trött innan, men det var skönt när det var gjort!

Nöjd

Kategori: Träning

Koffeintabletterna piggade upp mig lite och det gick faktiskt bra. Förbättrade min tid och är faktiskt riktigt nöjd! Trodde att benen skulle va lika tunga som sist, men där hade jag fel vilket var skönt:) Första 3 km kändes sådär ruskigt bra, men dom sista 2 var tunga. Men jag är nöjd att jag tog mig runt hela vägen eftersom jag ökade takten lite oxå. Det går framåt, sakta men säkert. Jag jobbar på det:) 

Nu har jag intagit soffan efter mat och dusch och här tänker jag ligga tills jag förflyttar mig till sängen! 







Koffein

Kategori: Allmänt

Dagen har rullat på i bra tempo. Planerat en löprunda direkt efter jobbet men känner mig lite slö och eftersom jag inte dricker kaffe får det bli lite koffeintabletter för att hålla ögonen öppna idag. Wish me luck!




Svooosch

Kategori: Allmänt

Tiden bara flyger, som alltid och vips så var det tisdag.

Söndagen gick i ett. Jag och Tyra hade egentid och åkte till Busiz och lekte av oss lite:) Sen var det husvisning, uträtta ärenden, lunch, powernap (eller typ, sov 2 timmar) och storhandling. Sen hade jag lovat Tyra picknick i skogen, men eftersom vi råkade sova lite för länge och klockan blev lite mycket så gjorde vi en nödlösning och hade picknick i vardagsrummet. Hon var toknöjd och det är allt som räknas<3

Sen blev det måndag och dags för jobb igen. Satan vad trött jag är nu, men hoppas det ger med sig. Tog mig upp till Ekens med Maggie efter jobbet och sprang en runda. Det var tungt igår, men skönt att ha det gjort.

Idag kom tisdagen och dagen är äntligen över. Haft en hemsk huvudvärk idag och massa strulärenden på det så det ska bli skönt att sova ikväll. Hoppas va lite piggare imorrn! Snart vänder veckan :)

Projekt

Kategori: Allmänt

Har startat ett litet projekt. Leveranstid 11 veckor. Det här blir spännande:)




Lördag

Kategori: Allmänt

Startade dagen med ett besök på Dermalogica för fix av fransar och bryn. Sen blev det lunch med Kristina! Sjukt kul då det var runt 2 år sen vi sågs och nu ska hon oxå ha bebis om några veckor :) Tiden bara flyger förbi, man måste ta vara på den! 

Mamma och Håkan kom förbi på en fika. Mysigt då vi inte setts på ett tag. Vi skulle egentligen bort ikväll men det blev inställt så vi blev hemma istället. Rätt skönt ändå eftersom jag var i Tyskland hela förra helgen. 

Passade på att ta en löprunda i Ekens med Maggie:) Riktigt skönt och vi sprang sjukt bra ihop!!! Alltså känslan efter! Det är den man vill åt :) Jag tycker det är mycket roligare att ha sällskap när jag springer än att springa själv, så nu tänkte jag tvinga Maggie och springa med mig ett tag framför ;) Vi ska pusha varandra till max och bli så jävla bra :) 


Kött

Kategori: Allmänt

Asså, en riktigt bra köttbit slår nästan allt när det kommer till mat. Maggan & John kom över på middag igår och det bjöds på hemmagjord plankstek med hängmörad amerikansk oxfilé! Dra mig vad gott det var! Han kan min man :)

Blev häng, skitsnack och nåt glas vin. Lika trevligt som alltid:) 

Kettlebells

Kategori: Träning

Har precis landat i sängen efter en välförtjänt dusch. Blev ett riktigt svettigt kettlebellpass med Maggie ikväll, så kom hem från gymmet för typ en timme sen. Jävlar vad det tog! Kettlebells är bra alltså. Riktigt bra! Och det går att variera i all oändlighet. I helgen vill jag nog ut på en löprunda :)



Snart helg

Kategori: Allmänt

Började morgonen med en tur till sjukan och lite provtagning innan jobbet, så kom dit typ en timme senare. Sen rullade dan på i en jädra fart. Jag gick nästan hela dan i tron om att det var onsdag tills min kollega upplyste mig om att det faktiskt var torsdag - LYCKA! Bara imorgon kvar sen får jag min efterlängtade helg :) Känns nu att man inte fått vila på ett tag så det behövs ändå! Och fredagar på jobbet brukar alltid va bra, jag älskar fredagsfeeling :)

Full fart mot helgen!




Vissa dagar

Kategori: Allmänt

Alltså den här dan!!! Idag har jag vart en riktig bitterf***a, var lite för mycket på jobbet idag och saker krånglade. Vissa dagar orkar man bara inte och stubinen är lite för kort. Åkte iaf hem en timme tidigare och hämtade upp Tyra på dagis, min lilla solstråle! Och helst plötsligt blev dagen mycket bättre:) 

Inatt är första natten utan blöja för Tyra. Håller tummarna! Hon har ju vart blöjfri dagtid en månad snart och det är ju inga problem så vi testar. Min stora tjej!

Lax med fetaostsallad till middag, så jäkla gott och nya favoritkryddan pasta basilico. Har ni inte testat den än så gör det! Riktigt god! 








Work out

Kategori: Träning

Var ju lagom död både på och efter jobbet igår så det blev sängen direkt. Men idag minsann började jag komma tillbaka lite och har saknat träningen så det var dax. Fick dessutom köra ihop med min vapendragare Maggan:) Sjukt länge sen vi körde ihop så det var skitkul! Invigde kortet på Elixir, lite löpning och mage. Kändes bra och få ta ut sig lite och svettas ut lite av helgen ;)





Tyskland

Kategori: Allmänt

Vilken helg! Den har vart helt grym med härliga kollegor och grymt väder! Vi hade ju chartrat plan till oss så vi hade 2 egna plan, soft som fan att flyga så. Öppet till piloterna som inte hade några problem att få sällskap;) Bra med plats för benen och så med. Lite scary vid landningarna men det gick bra.

Det har vart hur mycket som helst dom här dagarna och ska jag skriva allt så blir det en hel novell, men vi gör en liten sammanfattning. 

Sjukt bra stämning, många skratt, privata plan, handskrivna boardingkort, grillbuffé, öl, vin & drinkar, konferens, hotellfrukost, tropisk värme (hej högsommar), shoppingrundor, ljus & vattenshow, fest, dans, klubbande, fyllebilder, alldeles för lite sömn...do i need to say more? En oförglömlig helg helt enkelt:) 

Det var inte igår jag var ute och festade till 7 på morgonen. Och än värre att jag skulle gå upp 2 timmar senare för att åka till flyget, men så jävla värt för fy fan vad kul jag hade :)

Jag har vart alldeles för upptagen med att umgås och göra saker så det blev inte jättemycket kort och hälften är mörka och suddiga men vafan ;) 











































Slut som artist

Kategori: Allmänt

Fy fan säger jag bara! Idag är jag slut som artist! Åkte till jobbet vid 5 och sen fick jag ändå sitta över en timme nu på kvällen. Det har vart sjukt mycket och det ska bli skönt med helg även om den oxå ska spenderas med jobbet, men under lite roligare former :) Nu blir det till att packa väskan för imorgon åker vi till Tyskland över helgen. Raka vägen till Arlanda imorgon bitti :) 

Nu ska jag mysa med mitt lilla hjärta innan hon ska sova! Blir update när jag är hemma igen.

Förhoppningsvis ser jag lite gladare och piggare ut imorgon än vad jag gör just nu;)

Tjing!


Hepp hepp

Kategori: Allmänt

Precis hemkommen från jobbet och kl är närmare 21 efter en galen dag. I med lite käk, försöka varva ner och sova ett par timmar för att kl 5 imorgon bitti åka tillbaka igen. Hepp hepp, bara o köra! Har hur mycket som helst som ska hinnas med, åker in tidigt med förhoppning om att inte behöva sitta hela kvällen imorrn så att jag kanske hinner hem normal tid och får träffa min familj lite innan jag åker iväg hela helgen. Måste även hinna packa och så.

Åh jag är sååå sugen på en löparrunda, men när ska det hinnas med lixom? Längtar till träningen nästa vecka!!!



På tiden

Kategori: Allmänt

Sitter här med färg i håret, äntligen!!! Det var verkligen på tiden, den här utväxten var inte att leka med! Så nu kanske man kan få känna sig lite fräschare igen. Helt slut! Sjukt på jobbet nu, så det blir övertid nu innan Tyskland på fredag. Bara att bita ihop och köra! Får ta ut lite strödagar som ledigt sen om man behöver vila upp sig ;) 

Blir dock vila från träningen den här veckan, även om det skulle va skönt så blir det alldeles för stressigt att försöka hinna med det oxå. Och framförallt orka, ibland får man välja bort saker helt enkelt. Köpte iaf gymkort på Elixir nu så det blir skönt att ha ett gym på hemmaplan oxå! 

Nu ska jag skölja ur det här och krypa ner i sängen med min älskling och kolla på Orange :)


Update

Kategori: Allmänt

Så vad tyckte jag om Big Brother, jag vet inte för jag såg ca 10 min i söndags när de skulle in i huset innan jag tröttnade på norskan och inte orkade lyssna och sen har jag faktiskt inte tittat. Kanske ger det en chans till, vi får se. Det är ju alltid roligare när det kommit igång. 

Började ju söndagen med hotellfrukost, så det var najs! Sen blev det en tripp till outleten i Vingåker oxå, Oscar hittade lite grann och sen blev det skor till mig och Tyra men inget överdrivet sådär.

Igår var dagis stängt, så då fick jag kvalitetstid med min lilla tjej:) Vi var i lekparken och ute på promenad. Så kom svärmor förbi oxå. 

Nu är jag tillbaka på jobbet och det är mer än fullt ös fram tills vi åker på fredag. Faktureringsvecka så det finns att göra!!!