halfmysize.blogg.se

Hej! Här får ni följa med i min vardag, där det blir en kombination av livet som småbarnsmamma och lite annat smått och gott. Kul att ni ville titta in!

Avis

Kategori: Allmänt

Är det bara jag som blir avis när man ser alla dessa gravidmagar överallt?
 
Jag kan verkligen sakna det där mysiga med att vara gravid, man känner livet inuti, man klappar på magen, man går spänd och förväntansfull för det som ska komma. Alla känslor är upp och ner....både på gott och ont..haha.
Men en sån period har jag just nu, när jag bara längtar efter att återigen ha den där bebismagen<3
 
 
 
Men, det får vänta ett tag till. Har lite annat att ta itu med först. 
 
Back to reality! Nu ska vi åka och göra lite ärenden, sen blir det ut till stugan en sväng för fika med familjen och efter det grill hos Sara & Andreas. Oscar mår bättre nu, så det är skönt!
 
Hur har eran helg varit?
 
Tjolahopp!
 
 

Stockholm

Kategori: Allmänt

När barnvakten kom satte vi oss i bilen och styrde mot Stockholm. Skulle först till Bauhaus och köpa en ny grill. Vi hade kollat innan så att den fanns i lager men när vi kom fanns den förbannat inte :( Jävla skit!

Vidare åkte vi in till stan, promenerade runt lite i solen och slog oss ner på en restaurang med uteservering vid vattnet, perfekt i det härliga vädret. Oscar började få lite huvudvärk redan när vi satt oss. Intog en toast Skagen till förrätt, mumma! Till varmrätt blev det oxfiléplanka och lagom till den hade han fått huvudvärken från helvetet. Han klarade inte ens att äta upp maten. När jag ätit upp gick vi och köpte alvedon och Ipren, det hjälpte inte så det var bara att bege sig mot bilen och inse att resterande planer fick ställas in. Lagom till kungens kurva fick han hoppa ur och kräkas oxå så det blev en mindre lyckad tripp till Stockholm idag :(

Nu sitter jag och glor på tv med en däckad karl bredvid mig i soffan.

Tyra hade iaf vart på sitt bästa humör och det hade gått hur bra som helst. Skönt att det aldrig är några problem när nån passar henne. Underbara unge<3

Får se vad morgondagen bjuder på. Hoppas älsklingen mår bättre så att vi kan åka på måndag!

Egentid

Kategori: Allmänt

Supermysig dag igår! Var ju på picknick i Trosa, 8 vuxna och 8 barn. Blir ju rätt många nu när alla har kids :) sen åkte vi hem till Fitri & Timmy och kom inte hem förrän 1 inatt.

Idag har vi barnvakt och ska få lite egentid. Oscars syster och hennes kille kommer hit och tar lillskruttan och vi passar på att åka till Stockholm och roa oss lite :) Blir mysigt! Ska börja styra upp inför måndag oxå:)

Ha en trevlig helg!

Trosa

Kategori: Allmänt

Idag bär det av till Trosa. Fitri fyller år så vi ska samla gänget och ha lite picknick nere i hamnen :)

Har städat och donat lite nu på morgonen och nu ska vi iväg och uträtta lite ärenden innan vi åker.

Har precis målat naglarna oxå i mitt nya älsklingsnagelack som jag nu har i flera färger :)

Dagarna går

Kategori: Allmänt

Tiden bara flyger iväg. Hinner knappt vakna innan dan är slut och det är dax att lägga sig igen. Fan, man hinner ju ingenting.

Idag har vi iaf vart med Tyra hos tandläkaren där man fick info och så om hur man ska sköta deras tänder och sånt, sunt förnuft skulle jag vilja säga.

Sen var jag med Carro, Carola och Olivia ute och hälsade på Linda i deras nya hus för att se hur dom har det. Planerade lite inför kommande cocktailkväll oxå, kommer bli grymt kul!

Vi har diskuterat semester här hemma och förmodligen drar vi på måndag... Var får ni veta då, men vi håller oss iaf inom Sveriges gränser den här sommaren.

Nu natti natti :) Sov gott alla!

Nyttodag

Kategori: Allmänt

Hej på er!

Hur har er dag varit?

Vi har vart hemma och gjort lite nytta. Städat och tvättat. Välbehövligt kan jag lova!

Vid 4 kom Mickis och Johan hit :) Var här hemma en stund och sen åkte vi och åt middag på O'Learys. Riktigt trevligt och god mat! Mamma kom hit och hängde med lillan lite så vi fick gå ut och äta ifred. Ganska skönt ibland faktiskt :)

Nu blire film och sen sängen.

Tack och godnatt!

Strandhäng

Kategori: Allmänt

Shit vilket väder! Haft strandhäng 2 dagar i rad nu OCH jag har badat båda dagarna. Tyra älskar att bada och till och med badkrukan Oscar har badat. Riktigt skönt faktiskt. Ja visst det är ju inte som när man är utomlands kanske, men ändå! Jag är nöjd! Nu har man riktig sommarfeeling :)
 
Det har vart våran familj, Maggan, John, Colin och Johan. Sjukt trevligt! Igår var det strandhäng hela dagen och grill och lite drinkar och sällskapsspel hos Maggie och dom på kvällen och idag vart det stranden igen men efter det har jag vart tokslut så jag har bara vart hemma och degat medans grabbarna är ute och fiskar. Mamma kom hit en sväng på en fika, skulle egentligen åkt till henne men orkade verkligen inte ta mig nånstans.
 
Haft 2 riktigt bra dagar!!! :))))
 
Imorgon ska det vara lite sämre väder, jag klagar faktiskt inte på det heller för då hinner man ta tag i hemmet oxå. Det behöver städas och tvättas. Alltid finns det något att göra. Sen kommer Mickis hit imorrn eftermiddag oxå, ska bli kul! Inte varje dag man ses nu när hon bor i Eskilstuna.
 
 

Bilduppdatering

Kategori: Allmänt

Här kommer lite bilder från midsommar :)
 
 
Dax för sillunch!
 
Lite lek hinns alltid med!
 
En liten del utav maten till grillen.
 
Ganska stolt över min tårta faktiskt, den blev riktigt smarrig!
 

Njuter

Kategori: Allmänt

Njuter av sommarn! En dag på stranden med ett härligt gäng :)

Lite update

Kategori: Allmänt

Lite uppdatering vore kanske på sin plats:)

Midsommar var grymt! Var ju hos Maggan & John. Hur mysigt som helst, vi käkade sillunch med allt som hör till. Efter lunchen anslöt även Fia och Christian med deras grabb. Det blev lek med barnen, grill, snack, tårta, lite vin & drinkar:) Vi hade en helt fantastiskt trevlig dag/kväll. Kom inte hem förrän vid 3 men det går fort när man har roligt:) Skönt iaf att inte vakna bakis efter ett midsommarfirande, blev alldeles lagom med alkohol. Första midsommaren med barn, så det blev ju ett lite annorlunda firande än man är van vid. Jag kan säga att det här var fan så mycket bättre :))) Kommer lite bilder när jag lagt in dom i datorn.


Igår bar det av ut till svärmor. Där var huset fullt med folk. Vi var runt 30 pers och det blev tipspromenad, 5-kamp och grill. Riktigt trevligt, men man var sliten efter alldeles för lite sömn. Kom hem vid halv 1 och stupade i säng!

 

 
 Idag har vi legat på soffan halva dan och kollat på film och bara vart. Sjukt skönt! Sen tog vi oss till hamnen för lite minigolf, men dom tog inte kort och vi hade inga kontanter på oss så vi gick och åt lite glass istället. Nu hemma och fixar lite mat, blir kött ikväll = MUMMA!

 

 

Godnatt

Kategori: Allmänt

Kryper trött men lycklig ner i sängen efter en helt underbar midsommar :)

Midsommar

Kategori: Allmänt

Glad midsommar på er! Idag firar vi med fina vänner, god mat och barnskratt:)

Fullt ös medvetslös

Kategori: Allmänt

Ja jävlar ibland hinner man med mycket! Hela dan har gått i ett!

Började med storhandling inför morgondagen 9 imorse. Sen mötte jag upp Carro för en promenad till och besök hos Carola :) Väldans trevligt och så mysigt dom hade det ute på landet!

Vidare hem till mig där Simone och lilla Nellie och Sara joinade. Härligt att träffa alla.

Efter det en tripp till Systembolaget, svängde förbi Jenny en sväng för en kram och lite snabbprat, sedan förbi Jutta, vi skulle tagit en promenad men det hanns inte med idag så då fick vi iaf ses en snabbis för lite updates:)

Vidare hem och fyllde bilen med sopor för att åka och dumpa dom på tippen, hem igen för att hämta grejerna inför imorrn och så vidare till Maggan och John för att lämna allt och styra upp:) Kommer bli finfint!

Nu ÄNTLIGEN hemma, men här ska inte vilas utan bakas midsommartårta så nu har jag inte tid för det här mer;)

Puh, fick jag med allt? Haha! Hoppas ni haft en bra dag i värmen, underbart väder!!!

Vila

Kategori: Allmänt

Har kommit hem från stugan och ligger och vilar lite. Man ska inte glömma bort och vila emellanåt, jävligt skönt faktiskt och bara va en stund. Jag har legat och läst en stund. Laura flickan från havet av Carolina Gynning. Lättläst och avkopplande:)

Hur skönt som helst i stugan! Kroppen har fått lite färg och jäklar vad Tyra har lekt där ute:) Hon har gungat, lekt i sandlådan, på gräsmattan...ja överallt med allt! Hur kul som helst!

Nu, slut på vilan och dona lite!

Solen skiner

Kategori: Allmänt

Vaknar och ser solen skina in genom fönstret - underbart! Idag ska det jobbas lite på brännan tänkte jag. Har ju inte hunnit med det än. Tänkte ta en dag ute i stugan så Tyra kan ränna runt oxå, för vi ska lägga gräs här idag så inge bra och va på det då.

Lite problem att ladda upp bilderna från igår så nu ger jag upp.

Midsommar närmar sig, årets bästa högtid enligt mig! Vilken är er favorit?

Nu startar vi dagen säger familjen taikon ;)

En dag i solen

Kategori: Allmänt

Underbart väder idag oxå, åkte till stranden med Maggan & c:o. Tyra badade i havet för första gången, svinkallt tyckte hon och skakade som ett asplöv men kul var det tydligen :)

Så skönt och komma ut och bara va lite. Nu är vi hemma igen och vilar lite, värmen tar på krafterna. Sen kommer mamma över en stund:)

Uppdaterar med lite bilder sen!

Måndag

Kategori: Allmänt

Måndag igen. Vet inte riktigt vad vi ska göra idag, men efter en innedag igår så ska vi iaf ut på promenad så man får i sig lite friskluft. Lite mer rensning och städning här hemma och så ska jag köpa mig en ny kudde! Sover inge bra just nu, så jag vill ha en ny och se om det hjälper.

Midsommar på fredag och en hel del annat att se fram emot. Kul! Funderar på om vi bara ska va hemma på semestern eller om man ska åka nånstans....

Soffdag

Kategori: Allmänt

Blev en välförtjänt soffdag idag. Har vart så mycket senaste tiden, så ibland behöver man bara varva ner lite. Hade en sjukt bra kväll hos Maggan och John igår och idag fick jag dessutom sovmorgon. Vaknade runt 11, sjukt skönt att få sova ut. Så nu känner jag mig för första gången på länge riktigt utvilad :)

Imorrn är det ny vecka igen. Tiden bara rusar!

Ta vara på tiden, på livet och på dom som betyder något, imorgon kan det vara försent!

Grillkväll

Kategori: Allmänt

Grillkväll med dom bästa! God mat, rosébubbel, skvaller och skratt hemma hos Maggan och John:)

Älska sommar!

Morgonmys

Kategori: Allmänt

Klippning

Kategori: Allmänt

Idag var vi med lillan på 1-årskontroll och vaccination. Gick jättebra och hon var jätteduktig när hon fick sprutorna.

Sen åkte vi till stan och åt lunch hela familjen:) Så blev det äntligen dax att klippa håret. Kapade det 1 decimeter, så skönt! Och så klippte jag lite snedlugg oxå, skönt och få lite nytt.

Kom precis hem efter sushimiddag med tjejerna. Supertrevligt var det! Skönt och bara träffas och snacka lite skit ibland:)

Nu blir det en lugn hemmakväll, lillan är lite hängig efter sprutorna så hon ska få vila<3

Lite nytt

Kategori: Allmänt

Städade och donade imorse, sökte lite jobb och tog mig sedan ner på stan för lunch med Simone. Lämnade Tyra hemma med Oscar och passade på att få lite tid för mig själv. Skönt och välbehövligt. Lilla Nellie sov så fint i vagnen hela tiden, så vi fick skvallra ifred ;) Alltid lika trevligt<3

Blev broccoli & ädelostpaj. Mumma! Sen tog vi en sväng på stan. Hittade lite grejer faktiskt :) En tröja, ett linne och en långklänning till mig och 2 linnen till Tyra. Bra dag!

Nu blire käk och sen ska jag gå igenom lite kläder här hemma. Har egentligen bara lust o ligga på soffan för jag är sjukt trött, men vi får se.

Klänningen och linnet jag köpte :)

 

Aldrig vila

Kategori: Allmänt

Inte mycket vila här inte. Alltid saker att göra. Igår gjorde vi ju iordning för att lägga gräs, fixade med massa jord och sand, målade på uteplatsen, klippte gräset, klippte ner en buske, fixade en grind, satte klart staketet, åkte och handlade och mitt i allt det där leka med, underhålla, mata och söva våran lilla gullegris. Så ja, fullt upp kan man säga!

Passade på att färga håret vid 11 igår kväll oxå, äntligen! Det behövdes verkligen!

Idag måste vi ta lite hand om insidan av huset...bombnedslag!!! Så här ska det städas och fixas. Sen ska jag träffa Simone och lilla Nellieidag oxå :)

Om någon känner sig rastlös, välkommen hit! Här finns det alltid ngt att göra ;)

Nu så

Kategori: Allmänt

Nu har jag bestämt mig, jag kör. Vi kör en liten förändring. Det ska gå!

Wish me luck :)

Trädgårdsfix

Kategori: Allmänt

Det är inte dåligt varmt att hålla på i trädgården med solen i fejjan. Har fått upp resten av staketet, håller på och bygger grind och förbereder för nytt gräs. Skönt ändå att va ute och dona. Tog en paus och satte oss i skuggan och såg till att lillan fick lite mat. Blev ju dåligt med kladd idag när hon fick en sked själv oxå :) Men dom måste få kladda oxå, hon tycker det är skitkul..haha :)

Nu blir det till att åka och köpa mer färg så vi kan måla stolparna på altanen. Mycket ska fixas, men kul när det är klart!!!

Kvalitetstid

Kategori: Allmänt

Idag har jag hade kvalitetstid med mina vänner:) Hade skönt häng med Maggan, Emma och ungarna hemma hos Maggan. Lite lunch och skvaller och ungarna har lekt och badat som tokar:) Underbar dag i solen!

Sen mötte jag upp Karin. Hon är hemma och hälsar på och åker tillbax till Oslo imorrn. Vi var nere i hamnen och åt glass, åkte förbi affären på vägen hem och skaffa lite käk och grillade här sen. Kött, sallad, färskpotatis och så lite vin på det:) Uppdatering och prat om allt! Jättekul eftersom man inte ses så ofta när man bor i olika länder såhär.

Så sammanfattat, en riktigt bra dag! Nu hoppas vi på fint väder imorgon oxå så vi kan fortsätta fixa här hemma. Skulle behöva måla på baksidan och sista biten av staketet ska upp oxå!

Nu dusch och sen krypa ner i en renbäddad säng...gissa om jag kommer sova gott inatt :)

Hospitalet

Kategori: Allmänt

Sitter i väntrummet på sjukan och väntar på min tur, hoppas dom kan säga nåt vettigt idag.

Sen blir det lek hos Maggan idag och ikväll kommer Karin och grillar.

Underbara sommar!!!

Svett

Kategori: Allmänt

Nu har jag svettats färdigt för idag! Blev ett gympass för att svettas ut allt socker och skit man fått i sig i helgen efter allt kalasande. Nu beger jag mig mot Buzis för att hämta upp Oscar och Tyra :)

Återhämtning

Kategori: Allmänt

Igår hade vi en återhämtningsdag! Det tar på krafterna att ha kalas och det kändes som att jag va tokbakis. Hade lite folk hör igår oxå, brorsan med familj och Maggan och Colin som inte kunde i lördags. Annars tog vi det bara lugnt igår och låg på soffan och kolla film. Det behövdes:)

Men nu är det måndag och ny vecka! Hade en liten vilovecka från träningen förra veckan då det var så mycket annat att stå i hela tiden. Nu är det slut på det!

Kalas

Kategori: Allmänt

Idag har ju Tyra haft sitt första kalas :) Vi har haft folk här från 12 till nu och klockan är 10, så det har vart full rulle heeela dan! Jäklar vad trött man är! Men det var lyckat och hon har haft jättekul och fått så många fina presenter:) Det var en lycklig men trött liten tjej som somnade här för en stund sen<3 Älskade älskade unge!

Slut

Kategori: Allmänt

Nu är jag slut som artist! Jävlar vad vi hållt igång idag. Det har bakats och byggts och städats och donats. Än är inte allting klart, men vi har ju lite tid imorgon bitti oxå. Då ska det sista fixas med alla bakverk så får ni se resultatet. Jag håller på och gör cupcakes för första gången, så det blir spännande.

Nu visas matchen på storbild ute på gården och alla varvar ner med lite öl och vin:) Älskar den här gården! Trivs sjukt bra här!

Nu laddar vi för morgondagen!!!

Bakdags

Kategori: Allmänt

Idag ska det bakas inför kalaset imorrn. Har precis vart och handlat allt vi behöver, nu ska jag bara vila lite sen sätter jag igång:) Man måste ju ladda batterierna ibland och just idag är jag svintrött så det behövs. Lillan sover så då kan jag oxå passa på:)

Lite surt och vara inne när det är så fint väder ute, men det hinns med sen!

Ha en underbar fredag!

Underbara dag

Kategori: Allmänt

Haft en sjukt härlig dag! Underbara väder! Idag var det sommar på riktigt:)

Jutta kom hit redan imorse. Vi har haft en heldag i solen, grillat till lunch och bara hängt, grymt skönt! Tyra har badat, lekt i sandlådan och lite överallt:) Och grabbarna har byggt på baksidan.

Till middag blev det grillning ett gäng ute på gården, så najs i kvällssolen! Och efter det åkte jag hem till Jutta en sväng och tog lite kvällshäng:) Tack för en grymt bra dag!!!

Nu sova. Möte på arbetsförmedlingen imorgon bitti och sen ska det bakas inför kalaset på lördag.

Tack och godnatt:)

Invigning

Kategori: Allmänt

Eftersom vädret är helt underbart idag så fick Tyra inviga poolen:) Den var en hit kan jag lova! Hon har plaskat som en galning, underbart o se henne ha så kul! Själv fick jag en stund i solen, vilket oxå va jävligt skönt!

Var och skrev in mig på arbetsförmedlingen idag oxå, så nu är det gjort. Nu gäller det bara o hitta ett jobb. Lättare sagt än gjort, men jag kör på! Vill inte gärna gå arbetslös till hösten.

Ikväll ska Oscar på middag med jobbet, så det är bara jag o Tyra. Vill oxå hitta på nåt eller grilla eller så men typ alla är upptagna eller så gör dom sånt så jag inte kan ha med lillan så vi får väl va hemma ikväll...

Jaja, nu ska jag ut o måla lite. Håller ju på och bygger in altanen på baksidan :) Fan va bra det kommer bli när det är klart!

Grattis älskade unge<3

Kategori: Allmänt

Idag är det Tyras 1-årsdag! Kan inte fatta att det gått ett helt år. Livet förändrades totalt från den dagen och har aldrig blivit sig likt sen dess. Hon är det bästa som hänt oss! Underbara unge<3

Idag har hon fått sparka fotboll, leka i lekparken, gungat och äta sin favoritmat:) Hon fick en pool och en boll. Sen blir det kalas på lördag! Tyra verkar mer än nöjd med dagen...haha!

Vårt älskade lilla hjärta har blivit stor eller iaf större ;)

Woohoo

Kategori: Allmänt

Min underbara syster och mina systerdöttrar är äntligen hemma! Ogår blev det familjemys för hela slanten!!! Känns underbart<3

Hata hata hataaaa

Kategori: Allmänt

Asså vägarbeten överallt, samtidigt! Vafan!! Kan dom inte planera lite! Och dessutom behöva ta sig igenom/runt dessa för att ta sig till ett ännu värre ställe....arbetsförmedlingen! Har suttit här i 1 1/2 timme och det är fortfarande inte min tur. Jävla idioter! 40-45 min skulle det ta. Och det bara öser in folk. Man kan ju undra vad dom gör här som tar sån jävla tid. Och allt bara för att skriva in sig, sjukt!!!

Tur jag har nåt annat att se fram emot senare idag!

Slut som artist

Kategori: Allmänt

Vart ute heeela dagen, vilket väder :)

Idag var det dags att börja röja på baksidan. Har rensat ogräs och grävt upp allt där bak, alla buskar, träd, blommor...ja allt! Dom som bodde här tidigare har ju inte lagt ner nån tanke bakom planteringarna utan bara stoppat ner saker lite här och där. Så vi tog upp allt och börjar om från början. Mycket gör vi oss av med oxå. Ser mycket bättre ut nu och vi är inte i närheten av klara än. Men jävlar vad jobbigt det var att hålla på med solen stekandes rakt i fejjan, men det gick. Svetten rann, man får väl se det som ett träningspass ;) Tyra lekte på altanen och hade skitskoj, hon fick ju iaf va i skuggan.

Maggan, John och Colin kom förbi och en av grannarna var oxå här så det blev lite fika med jordgubbar och glass. MUMMA!

Middag blev det på Lotsen nere i hamnen med Björn & Vicky. Snacka om sommarkänsla:) Helt underbart! Bra avslut på veckan!

Imorgon har jag nåt kul att se fram emot :)))))

Småbarnsliv

Kategori: Allmänt

Morgonen började med lite bajs på fingrarna och en överfull blöja, livet som småbarnsförälder ;) Nä, så ofta händer det faktiskt inte..haha! Men det är lika äckligt varje gång!!!

Vaknade vid 7 halvt hjärndöd, men det fanns en liten fröken i huset som var pigg. Hon har röjt runt hela morgonen:) Fatta om man hade deras energi vad mycket man skulle få gjort.

Idag är det fixardag. Taket till uteplatsen ska byggas i veckan och vi ska börja med förberedelser. Tänkte hinna få in en löprunda idag oxå.

Nu kickar vi igång den här söndagen!

Regn

Kategori: Allmänt

Vilket väder:( Jag vill ju va ute, inte inne och kuckilura! Regnet ogillas starkt, men vi får hoppas på bättre väder tills imorgon. Idag har det inte direkt gjorts massor. Vi har haft familjemys i soffan och tittat på lite film. Mamma har vart här och så var vi på stan en sväng och köpte lite grejer.

Blir en lugn kväll hemma idag. Känns skönt då jag är väldigt trött. Skulle jag inte veta bättre hade jag trott att jag är gravid så trött som jag vart senaste 3 veckorna. Fattar inte vad det kommer ifrån, men jag hoppas det blir bättre snart för såhär kan det inte fortsätta.

Nä nu fortsätter jag mysa med mina älsklingar under täcket i soffan :)