halfmysize.blogg.se

Hej! Här får ni följa med i min vardag, där det blir en kombination av livet som småbarnsmamma och lite annat smått och gott. Kul att ni ville titta in!

Slowmotion

Kategori: Allmänt

Vanligtvis brukar ju dagarna bara flyga förbi och innan man vet ordet av det är det ny vecka igen. Men den här dan har verkligen varit huuur lång som helst! Skönt eftersom deg är min sista lediga dag. Sen är det bara lediga helger.

Åkte ju till arbetsförmedlingen imorse, sen mötte jag upp Simone på stan. Strosade runt lite, åt lunch och köpte en tröja. Hittade en snygg, skön hoodie som jag bara var tvungen att ha :) Träffade på brorsans tjej och min brorsdotter oxå:)

Sen åkte vi hem och hade lite soffmys, älsklingen kom hem, vi åkte och handlade, så kom svärmor och Oscars bror hit och åt middag och hängde lite och nu ligger jag på soffan. Känns som att den här dan har varat i flera dagar:)

Men helgen lär ju svischa förbi, så man får njuta medan man kan.

Njuta

Kategori: Allmänt

Avslutade dagen igår med en lång skön pw med Jutta. Behövde gå av mig lite:)

Idag ska jag bara njuta, njuta av att va hemma med min lilla tjej för sen blir det jobb för hela slanten och jag kommer knappt se henne :((( Men jag intalar mig själv att det kommer gå bra. Sen tänkte vi grilla lite ikväll och fira att jag fått jobb :)

Får se vad vi hittar på nu under dan, skulle kanske träffa Simone en sväng och så måste jag till arbetaförmedlingen och meddela att jag inte längre är arbetslös :) Men annars tar vi dan som den kommer :)

Trevlig helg!

Woohoo!!!

Kategori: Allmänt

Nu kan jag berätta:) Var på anställningsintervju igår, den gick bra och jag skulle få svar i början på nästa vecka.. Vid halv 5 ringde telefonen och med det kom beskedet att JAG FICK JOBBET!!! Så jävla kul! Snabba bud, så på måndag börjar jag. Bara att kasta sig in :) Spännande och lite nervöst! Nu har man ju lixom gått hemma i 15 månader så det blir ju en stor omställning!

Så jag åkte och skrev alla papper idag. Så nu är det klart! Shit! Blir jobb på Volkswagen Finans i Södertälje. Sjukt kul!

Sååå, nu vet ni :) HURRA för mig!!!

Oj oj oj

Kategori: Allmänt

Oj oj oj! Händelserik dag :) Berättar mer imorrn ;)

Tres Tapas

Kategori: Allmänt

Oj, dom här 2 dagarna bara svischade förbi! Igår hängde jag med syrran och ungarna hela dan:) Sen passade jag på att ta hand om mig själv lite. Färgade ögonfransar, ögonbryn och håret, så nu känner man sig lite fräschare.

Idag har Tyra vart på dagis och jag var hemma hos Carro och käkade lite lunch och snacka skit. Innan jag häntade Tyra var jag sen och skrev in mig på blodgivningscentralen och tig lite prover då jag ska bli blodgivare. fler birde göra det!

Sen blev det middag på Tres Tapas med Maggan & John. Har vart där en gång tidigare när dom precis öppnat. Den gången var inge bra och dålig service, men nu har som ju haft öppet ett par år så vi gav det en ny chans. USELT!! Maten var väl inget att hänga i julgranen, servicen var usel, dom gjorde fel med beställningar och man fick vänta hur länge som helst trots att det inte var mycket folk. Nä, det var sista gången jag käkade där! Usch!

Den här veckan verkar rassla på och imorrn är det redan onsdag och fullt upp då med! Ta vara på livet, det går inte i repris:)

Skepp o hoj!

Familjemys

Kategori: Allmänt

Sjukt mysig dag! Vi åkte ut till Svärdsklova, promenerade runt lite, åt middag och satt på klipporna och myste och njöt av kvällssolen. Helt underbart!

Kräftskiva igen

Kategori: Allmänt

Igår var det dax för andra kräftskivan i år. Grymt trevlig dag/kväll hemma hos Sara & Andreas :) Vi var väl typ 22 vuxna och 15 barn, så fullt hus!

Det blev 5-kamp, kräftor med tillbehör, snapsvisor och annat. Jag höll mig helt nykter igår och det känns skönt. Blev inte så mycket kort igår heller, var fullt upptagen med annat :) Med några blev det och så snodde jag en från Simone ;)

Fredag

Kategori: Allmänt

Hämtat och lämnat på dagis, gymmat, städat och hängt med Simone. Det var min fredag:)

Väldigt trött idag så kvällen har spenderats på soffan, riktigt skönt. Det var fler som var trötta så Tyra somnade redan halv sju :) Gör inte så mycket mer med den här dan.

Tack o hej!

Trötta ben

Kategori: Allmänt

Efter jag hämtat Tyra på dagis så åkte vi hem till Maggan och Colin en sväng. Tyra fick även åka med i Colins ride, sötgrisar<3

Ikväll har mamma vart här och vi har suttit och gaggat. Och så var jag, älsklingen och Tyra ute för en kvällspw så det blev 2 ggr idag. Nu är mina ben trötta och huvet med så jag ska sova :) Nattinatt!

PW

Kategori: Träning

Cyklade till dagis och lämnade av Tyra. Sen stack jag och Maggan ut på en pw i solen. Sjukt skönt väder idag.
Det är grymt skönt och göra det direkt på morgonen. Man får igång kroppen, känner sig piggare och sen vet man att man har fått det gjort :) Så allt man gör efter det är bara ett plus!

Megaspindel

Kategori: Allmänt

Åh fy fan, det kryper i kroppen. Satt precis ute på altan när jag tittade upp på väggen och där satt världens megaspindel med ludna ben och huggtänder. Trodde den skulle käka opp mig!!! Aaaahhhh!

Annars idag började jag dagen med ett värdelöst möte på arbetsförmedlingen. Mormor passade Tyra under tiden så vi satt och gagga en bra stund när jag kom hem. Åkte upp till graven en sväng oxå, saknaden är enorm!!! :(

Sen har jag och Tyra lekt, ätit vattenmelon (hon är galen i vattenmelon), hon har plaskat i vasken i köket..haha! Sen var vi en sväng i lekparken och gick och mötte Oscar på väg hem från jobbet så fick hon åka cykel hem, hon älskar det:)

Nu har jag precis landat i soffan efter en pw. Testade en ny väg idag, aldrig mer den vägen. Hemsk! Rötter överallt och halva vägen var typ igenväxt, men då vet man det till nästa gång.

Nu varva ner lite eftersom hjärtat fortfarande slår i 180 efter den där spindeln, sen blir det sängen!

Godnatt folket!

Ibland så

Kategori: Allmänt

Ni som känner mig vet ju att jag är en sån person som säger vad jag tycker, jag är ärlig med vad jag tycker och klarar inte av att vara falsk. Men ibland önskar jag att jag bara kunde stänga munnen le och vara trevlig och bara låta vissa saker va, men nej. Det går inte. Att jag är ärlig behöver inte betyda att jag är otrevlig men just nu önskar jag på ett sätt att jag bara kunde låta saker och ting vara men det gck inte. Nu har jag sagt precis vad jag tycker och tänker och på ett sätt är det ju bra för man kan ju inte gå och störa sig på folk och sen aldrig säga något till dom för då har dom ju aldrig en chans att bättra sig. Men ibland, ibland blir man rädd att dom kanske inte kommer bättra sig ändå.....jaja, återstår att se. Jag har iaf sagt mitt nu. 

Mysmåndag

Kategori: Allmänt

Idag har jag och Tyra haft mysdag:) Vi har haft soffmys, vart i lekparken, vart nere vid vattnet och tittat på ankorna, lekt i sandlådan och vart ute på promenad :) Hur mysigt som helst! Det blev en kvällspromenad så Oscar var oxå med, sjukt skönt! Imorrn ska lillan till dagis igen och jag blir själv här hemma. Blir väl lite träning då hade jag tänkt mig.

Skön måndag!

Kräftskiva

Kategori: Allmänt

Halloj!

Har tagit det lite soft idag och bara vart. Vi har kollat på film, lekt med Tyra och bara myst hemma. Tog en lite lång powernap mitt på dan i 2 1/2 timme :) Så värt! Riktigt skönt och bara släppa alla måsten.

Var ju på kräftskiva igår. Vi var ute i Råby hos Maggans föräldrar. Blev väl runt 30 vuxna och så en del barn oxå. Vi hade hur kul som helst! 5-kamp blev det oxå, och många skratt på det! Riktigt lyckad kväll! Vi kom väl i säng vid 3 inatt och sen var jag uppe med Tyra 6.45 imorse, så inte så mycket sömn. Men det tog jag ju igen lite sen ;)

Hade fullt upp med att umgås och göra annat igår så det blev inte några kort, mer än ett som jag tog sen på kvällen när det var mörkt :)

Updates

Kategori: Allmänt

Kvällen igår spenderades hos Jutta. Satt på balkongen, drack lite vin och snackade skit hela kvällen. Behövdes lite updates. Supermysig kväll och skönt och bara va lite :)

Idag taggar vi om för kräftskiva:)

Gammal bild på mig och Jutta och vårat vanliga flum ;)

Skön start

Kategori: Träning

Åkte och lämnade Tyra på dagis imorse och tog tag i träningen direkt. Det blev en pw på 5 km och sedan ett styrkepass här hemma. Känns skönt, men jävlar vad svettigt. Blir så varmt här inne så man badar ju i svett...haha. 
 
Känns skönt att va igång ordentligt! Under sommaren har man ju mest hållt sig till promenader och några enstaka besök på gymmet. Gymmet får nog vänta ett tag till för jag gillar inte att va där när det är varmt och dålig luft så jag ser till att träna hemma så länge, funkar fint det med :) Man kan faktiskt göra mer hemma än man tror. 
 
Nu välkomnar vi helgen!
 
 
 
 

Helg igen

Kategori: Allmänt

Galet vad fort tiden går! Vips så var det fredag igen. Man har ingen koll på dagarna längre.

Igår lämnade jag Tyra på dagis, åkte hem och städade lite och åkte sen över till Carola för att kolla in nya huset och snacka skit med tjejerna. Dom får det jättefint! Man blir ju bra sugen på att flytta till hus, men det får vänta ett tag till. Sen hämtade jag upp en trött liten gnällfia, hon har en tand som är på väg upp som dummar sig med henne så hon är lite kinkig nu vilket jag har all förståelse för skruttan. Så vi åkte hem, hon fick en alvedon och sen sov hon 2 timmar. Till kvällen blev det en skön kvällspw i solen.

Tyra verkar lite gladare idag, så vi gör ett försök med dagis så får vi se hur det går.

Systermys

Kategori: Allmänt

Har spenderat hela dagen med min syster och mina systerdöttrar! Efterlängtat systermys! Vi grillade lax till lunch med en god fetaostsallad till. Sen har vi mest bara hängt, snackat skit och bara vart. Ungarna har lekt hela dan, underbara barn. Tyra älskar när dom är här.

Nu till kvällen kom John och Timmy över och det blev grill igen, grillspett denna gång. Sjukt gott!

Jag är trött, så nu är det jag som nannar kudden:)

Selma, Tyra och Melina låg och myste i soffan och tittade på film<3 Tyra blev lite sur precis när kortet togs..haha;)

Morgonträning - check!

Kategori: Träning

Sådär då var träningen för idag avklarad:)

Tyra ligger och sover så jag passade på att ta mig ett pass här hemma. Det är sånt man får göra när man är morsa och tiden inte räcker till att ta sig till gymmet. Men det funkar alldeles utmärkt det med!

Nu lite mellis och sen en skön dusch!

Slappar

Kategori: Allmänt

Ligger och slappar lite i soffan medans Tyra och sover och innan Oscar kommer hem. Han dyker väl upp när som helst, men det var en välbehövd 20 min vila.

Blev en 8km runda med Carro. Skönt att gå av sig lite, Tyra blev lite uttråkad mot slutet men annars gick det bra.

Nä snart dax att fixa middag, blir räkwok ikväll, mums!

Tyst

Kategori: Allmänt

Lillan sover och det är helt tyst i huset. Det är inte ofta det händer när man har barn ;) Jag har passat på att plocka undan och vika tvätt. Hade rörmokaren här en sväng oxå.

Nu väntar jag på att lillan ska vakna så ska hon få lite lunch och sen ska vi ut på långpromenad med Carro och lilla Arvid! Skönt och komma ut nu när det inte är stekhett ute!

Måndag

Kategori: Allmänt

Måndag och ny vecka. Idag lämnade jag Tyra själv på dagis för första gången. Vi fick bara vara där första timmen och sedan lämna. Jag kan ju erkänna att jag hade lite ont i magen. Jag och Maggan åkte hit och hängde några timmar tills det var dags att hämta upp dom och det hade gått jättebra. Dom hade vart ledsna en stund men sen hade det gått bra. Känns så skönt! Och Tyra kom springande med ett stort leende och gav mig en jättekram när jag kom och hämtade henne. Mammas duktiga tjej<3

Igår hade vi min familj här på middag och firade syrran lite i efterskott. Fick kusinerna mysa oxå:)

Nu myser vi, snart ska lillan sova. Hon var ett riktigt kladdmonster vid middagen idag, så hon är precis nybadad och gosig:)

Kolmården

Kategori: Allmänt

Igår var en lång dag:) Började med Kolmården direkt på morgonen och var där till 5-tiden. Sjukt mysig dag! Att se glädjen i ens barns ögon så som jag fick göra igår gjorde mig tårögd! Delfinshowen var den som tog priset, Tyra var helt lyrisk! Hade en toppendag med mina älsklingar! Lunch blev afrikansk buffé, kul och äta nåt annat :)

Efter Kolmården tog vi oss vidare ut till Björnlunda för middag hos svärmor. Hade jättetrevligt där med och kom inte hem förrän vid 12 inatt. Riktigt bra dag!

Idag ska syrran firas, så dax att börja städa då vi ska vara här :)

Datenight

Kategori: Allmänt

Underbar kväll med min älskling igår. Började med middag på Erik i Forsen, kan verkligen rekommendera det. Helt underbar mat och riktigt bra service! Vi plockade in lite blandat och delade. Till förrätt blev det musslor och skagentoast. Musslorna var to die for! Varmrätt blev vildsvin med grillad sparris, rödbetor och getost och lite pommes. Grymt gott!

Fortsatte kvällen med bio och såg Elysium. Helt ok film faktiskt! Skönt och ha tid för oss själva:)

Idag blir det Kolmården!

Fredagsträning

Kategori: Träning

Oscar tog Tyra till inskolningen på dagis idag vilket betydde att jag fick några timmar för mig själv. Det gäller att förvalta som väl så jag valde träningen :) Släppte av dom och åkte vidare för ett gympass, körde ben, axlar och mage idag. Blev spyfärdig ett tag men det var bara att bita ihop och köra på. Efter det åkte jag upp till Ekensberg och tog en pw/löprunda i spåret. 6,5km blev det, så nu är jag helt färdig. Men det känns som en riktigt bra start på helgen!

Lunchen är precis intagen, så nu blir det en dusch och sen åka och hämta mina älsklingar igen:)

Ha en trevlig helg!

1 år

Kategori: Allmänt

Idag har vi vart förlovade i 1 år, jag och mannen i mitt liv!

Är så glad att jag träffat honom, kan inte ens tänka mig ett liv utan honom. Helt underbart och många fler år ska det bli :)

Idag blir det inte så mycket firande av, vi tar det imorrn istället. Då blir det datenight och mamma kommer hit och tar Tyra under kvällen. Underbart med lite tid för oss själva! Bara älsklingen och jag<3

Dagis

Kategori: Allmänt

Idag var det premiär, första dagen på dagis. Det har gått jättebra och Tyra har lekt som en galning :)

Vi har även invigt nya cykelstolen och premiärcyklat, det var en hit kan jag lova. Så bra att hon gallskrek när man skulle lyfta av henne, sötfisen<3

Mamma kom över på middag, som hon fick laga..hihi. Men ibland är man sugen på mammas mat ;)

Nu laddar vi för en till dag på dagis imorgon.

Tyra på väg till dagis imorse :)

Kaaaatjing :)

Kategori: Allmänt

Blev mys med Simone och Nellie som kom hit idag:) Fick nya utemöbler på plats oxå, grymt snygga.

Sen vart det loppis på Jogersö med Madde. Fick över 600 spänn idag med då jag är nöjd och då glömde jag ställa fram grejer som jag vet att jag hade fått sålt, skit oxå! Men, men!

Nu laddar vi för första dagen på dagis imorrn, sååå spännande:)

Måndag

Kategori: Allmänt

Blev en liten fixardag. Vart och handlat, pulat hemma, klippt gräset, färdigställt Tyras brev till dagis och sånt.

Passat på att vila lite när Tyra sovit oxå, inte alltid man har tid med sånt. Nu ska gräsmattan vattnas och sen är det sängen. Imorgon är en ny dag med nya tag :)

Tillbaka till vardagen

Kategori: Allmänt

Helgen flög förbi och nu är det måndag igen. Den här veckan börjar Tyra dagis!!! Åhh börjar bli lite nervöst, men ska samtidigt bli jättekul!

Lördagen började med ett par timmar på stranden. Blev Jogersö den här gången. Galet mycket folk, men så skönt för det fläktade lite oxå så det inte blev för varmt. Efter det mötte vi upp svärmor och Micke för lunch på stan. Dom tog även med sig Tyra hem så vi kunde gå på lite galej :)

 

Blev fest i Malmbryggshage! Hade jättetrevligt! Grabbarna låg i poolen tills dom blev russin ;) Sen blev det en sväng till stan. Började på Mikes då parken var öppen, stannade väl runt 1 timme men bytte sedan till O'Learys. Det var alldeles för mycket smått på Mikes och andra stället var såå mycket bättre så jag är glad att vi gick dit sen! 

Sen blev det en lång promenad hem. Det var väntetid på taxi på 1 timme så vi promenerade hem istället. Fick man ju lite extramotion iaf :) Men det var en bra kväll!

 

Igår var vi ute hos svärmor och grillade, badade och hämtade hem våran efterlängtade lilla skrutt. Saknar henne galet när hon är borta. 

 
Nu börjar veckan men idag ska vi nog bara ta det lugnt, behöver handla och städa lite.

 

Bra kväll

Kategori: Allmänt

Fredagskvällen bestod av middag på Rökeriet. Skagen toast till förrätt och sen deras räklåda med rökta räkor och saffransaioli. Sååå gott! Världens härligaste väder och sällskapet gjorde allt!

Sen tog vi oss vidare till Tres Tapas och tog några cider innan vi avslutade kvällen. Alla ville vara pigga och fräscha till idag så det blev lugnt men grymt trevligt! Var hemma strax innan 12, helt lagom :)

 
 

 

 

 

Vaaaaarmt

Kategori: Allmänt

Alltså jag älskar sommaren och jag älskar värme, men när det är såhär varmt och jag inte har vatten i närheten som jag kan svalka mig i så dör jag lite:)

Idag är det hett alltså. Jag och Emma var på stan och strosade lite, ok så länge man hade solen i ryggen men jävlars vad varmt när man bytte håll! Så vi blev inte långvariga.

Nu en dusch så man får känna sig lite fräsch och sen in till stan för att möta upp Emma och Simone för lite rökta räkor och vin på Rökeriet. Kommer bli en bra kväll!

Kvalitetstid

Kategori: Allmänt

Idag har det vart kvalitetstid med Emma och Carro och en massa promenerande :)

Började med en promenad ner till stan där vi möttes upp för lunch på Sushi Yama. Helt ok ställe med god sushi:) Sen lämnade Carro en stund och vi tog oss en promenad ner till och runt i hamnen, stannade till för en glass på Aktersnurran. Vidare en promenad hem till oss.

Här hemma grillade vi lax, med ugnsbakad färskpotatis, romsås och fetaostsallad och Carro kom och joinade igen. Blev massa skitsnack och skvaller:) Så mysigt och bara hänga en hel dag och bara umgås:)

Sushilunch

Kategori: Allmänt

Idag blir det sushilunch på stan med Emma och Carro:) Jag är sjukt sugen på sushi så det blir najs! Får se vad vi hittar på åt Tyra, nåt blir det! Tar nog med nåt till henne.

Tror jag tar en promenad ner. Ska bara kolla så det inte är stekhett ute för jag orkar inte komma dit helt svettig!

I helgen är det karneval och det ska va bra väder så det kan nog bli bra :)