halfmysize.blogg.se

Hej! Här får ni följa med i min vardag, där det blir en kombination av livet som småbarnsmamma och lite annat smått och gott. Kul att ni ville titta in!

v25

Kategori: Allmänt

Det går undan nu och bara 3 1/2 månad kvar tills det är dax. Snart har v25 passerat. Förstår inte riktigt var tiden tar vägen, samtidigt är det rätt skönt. Lär nog bli rätt segt sista veckorna ändå. 

Allt går iaf bra fortfarande, inga krämpor mer än att ryggen strular ibland men det gjorde den redan innan. Lite klumpigt om man ska ta sig upp och ner från golvet men annars flyter det på. Korven sparkar och rör sig mest hela tiden tycker jag, det är en väldigt aktiv liten parvel jag har där inne :) Ska bli kul och se vem den lilla är. Man är ju nyfiken:) 


Njuter

Kategori: Allmänt

Semestern fortsätter och det dåliga vädret med, men jag njuter av ledigheten. Så skönt att inte behöva gå till jobbet:) 

Kusseträff i måndags, jag, syrran, Sara och Linn och denna gång var även Linns kille med. Mycket skratt och snack som vanligt. Lite sushi och glass med maränger som efterrätt. Mums!

Sen har vi haft en heldag i Stigtomta med Simone, Thomas, Sara, Andreas & alla barnen. Umgåtts, ätit gott, vart i lekparken och lite så. Supermysigt verkligen! Att man inte gör sånt oftare. 

Igår åkte vi ut och fiskade lite, mest för att ha något o göra då det var tråkigt väder, men det var jättemysigt och Tyra tyckte det var så kul när vi fick fisk:) var på husvisning oxå, men det var inget för oss. 

Idag börjar festdagarna här i nypan och jag har lovat Tyra att vi ska ner och köpa en väska till henne så snart åker vi ner en sväng på stan!

Update

Kategori: Allmänt

Första semesterveckan är över och trots vädret är jag nöjd. Vi har haft jättemysigt och gjort lite allt möjligt. Men självklart hade det inte skadat med lite sol och värme och ett par dagar på stranden, men man får tydligen hålla ut till nästa år.

I tisdags trotsade vi vädret och åkte ut till Nynäs för lite fiske. Vi åt lite lunch när vi kom ut och så gick vi ner till bryggorna för att meta lite. Dock vann vädret:( Det blåste satan och fanns ingen fisk så vi gav upp rätt fort. Åkte förbi City Gross på vägen hem och sprang på Kalle & Linda som bjöd in på en spontangrill så kvällen spenderades hos dom ute i Sjösa. Mycket trevligt:)

Sen har jag försökt ha rutin på att promenera en timme om dagen och det har gått bra och det är så skönt att komma ut lite:)

Onsdagen städade och donade vi hemma och avslutade sen dagen med middag på Hamnmaggan med Sylvia & Martin. Blev en ceasarsallad med räkor, to die for! Riktigt jäkla god! Sen avslutade vi med glass på Aktersnurran.

Torsdagen spenderade jag och Tyra ute i Stigtomta hos Simone och tjejerna. Vi hade picknick i lekparken och bara hängde hela dagen. Var inte hemma förrän runt 21-tiden. Oscar & Victor höll på och bygga om altantaket här hemma under tiden så nu är det inte mycket kvar:)

I fredags var vi med Carro & Jonte och barnen en sväng till Paltorpshage. Jag tycker det var jättebra och Tyra hade jätteroligt! Sen åkte vi till svärfar som är här för lite grill till kvällen och avslutade med att sova hos svärmor när vi ändå var i Björnlunda.

Efter frukost i lördags begav vi oss ut till skogen, plockade svamp och blåbär. Hur mysigt som helst. Blev en kantarellmacka innan jag och Oscar begav oss hemåt igen. Tyra är dock kvar hos farmor och kommer hem först imorgon. Dom har fått lite kvalitetstid och vi har fått tid att röja ordentligt här hemma. Men jag måste ju erkänna att jag saknar ihjäl mig efter henne, nästan så jag hämtade hem henne redan idag men jag fick hålla mig. Imorrn är hon hemma igen:)

Idag fick jag ordentlig sovmorgon och vaknade först 10.30 utvilad och pigg:) I med lite frulle och sen kom Jutta hit för en promenad, lite kaffe och skitsnack! Alltid trevligt! Sen har jag och älsklingen röjt, plockat, donat och åkt till tippen med en jävla massa skit. Älskar att slänga grejer! 

Så, det var ett litet sammandrag av vår vecka. Måste bli bättre på att ta bilder oxå, har ju lovat mig själv att göra ett litet album med våran semester sen.

Nu blickar vi framåt mot en ny vecka:)

SEMESTER

Kategori: Allmänt

Kan ju säga att jag bara ÄLSKAR att ha semester. Den har precis börjat så jag har allt framför mig. Sjukt najs! Så skönt igår när man inte var tvungen att ställa klockan och gå upp. Regnade ju en stund på dagen så vi åkte till Busiz med Tyra & Colin. Så fick Maggan ett par timmar ifred hemma så hon kunde dona i lugn och ro. Barnen fick iaf leka av sig:)

Kvällen blev ju hur fin som helst så vi blev kvar hos Maggan och John där det blev rökta räkor med bröd och aioli - svårslaget! Fy fan vad gott!!! Precis vad jag var sugen på. Och päroncidern passade perfekt till, även om lite %-halt inte hade skadat ;) snart har jag överlevt den här sommarn utan alkohol och tycker ändå det går rätt bra.

Det tråkiga är bara och ni som varit gravida vet vad jag pratar om och ni som har det framför er kommer förstå när ni är där, är att det är så tråkigt då folk tror att man inte kan vara med för att man inte dricker. Att man inte vill gå på fest för att man är gravid. Jag vill väl vara med som annars. Visst jag kanske inte är med in på småtimmarna eller så kanske jag hoppar utgången, men det betyder väl inte att jag inte vill vara med alls?! Så nu fick jag det sagt iaf.

Så dagen tar vi som den kommer, idag har vi lite att pyssla med här hemma. Helt plötsligt gillar jag tisdagar;)

Datorer

Kategori: Allmänt

Är det något som bara SKA funka så är det teknik. Min jobbdator har precis lagt av och det går just nu inte ens att starta om. Såna saker om något kan få mig att tappa humöret. Vill bara kasta datorn genom fönstret. 

Nog om det. Solen skiner så det är ju najs. Slutar tidigare då jag hämtar Tyra idag och nu är det bara 2 dagar kvar:)))

Sjukt sug efter vit choklad, ge efter eller stå emot...ja vi får väl se!


Count down

Kategori: Allmänt

Tre dagar kvar! Åh jag längtar så jag håller på o bli knäpp. Men det går fort! Ska bli så sjukt skönt o va ledig, att inte behöva ställa klockan, att ta dagen som den kommer, få tid till både familjen och vänner, kunna städa en hel dag utan att känna sig stressad för att man då inte hinner få tid till Tyra eller annat, att göra små utflykter, att bara va!!!! Åh underbart! Hoppas ju självklart på lite fint väder under dessa 4 veckor, men det är inget jag räknar med med tanke på hur sommaren har varit hittills. 

Idag passade jag iaf på att gymma på lunchen. Riktigt skönt att få köra igenom kroppen. Sen blev det en kvällspromenad oxå i det fina vädret. Så nu är det soffan som gäller, helt slut! Tog en kvällspromenad igår oxå, typ 6 km. Det går bra, men man känner ju att man inte riktigt håller samma tempo som tidigare och man känner sig lite klumpig, men vafan jag är gravid så vad väntar jag mig. Jag är glad så länge jag kan fortsätta röra mig :)

What a day

Kategori: Allmänt

Inget regn idag inte, blev ju t o m väldigt fint väder. Vi har passat på att städa lite, måla uteplatsen på baksidan, klippt gräset, Fikat med grannar, Tyra har lekt med grannungen halva dan och sen bara varit. Extremt skön dag! Ingen stress, inga måsten! Fick äntligen träffa syrran och barnen igår oxå som är hemma nu:) 3 1/2 månad sen, men nu är dom hemma i nästan 2 månader innan dom åker tillbax:)

Nu lite chill framför tv:n innan sängen. Hoppas på lika strålande väder imorgon!


Regn

Kategori: Allmänt

Halva veckan har gått och den har var kaotisk. Hur mycket som helst att göra, men måste ju erkänna att det känns mer ok att sitta inne på kontoret när det är sånt här väder. Hoppas bara det vänder nån gång så vi får lite sommar. Jobbar ju nästa vecka oxå, sen är det min tur o gå på semester:)))))

Magen den växer, är inne i v22 nu. Det har gått fort! Bästa tiden i graviditeten nu, när man typ inte känner av att man är gravid. Förutom att man inte får röka och dricka vin vilket man blir sugen på när solen väl tittar fram. Men även det känns helt ok när man vet vad som väntar :)



Vilken helg!!!

Kategori: Allmänt

Underbar helg med underbart väder och underbara människor omkring mig<3

Det här behövde jag verkligen för att få ladda batterierna och orka 2 veckor till på jobbet. Gårdagen spenderades först med sol och bad på Stenvik med familjen, Victor, Emelie, svärmor & Fitri med familj. Hur mysigt som helst. Vi solade och badade, japp även jag. Var varmare än jag trodde det skulle va men varmt vore att ta i. Vi avslutade sen på Skärgårdsvåfflan innan vi alla åkte åt varsitt håll. Vi åkte hem, tog en snabbdusch och åkte sen vidare till Maggan & John för grill och häng. God mat och skitsnack slår aldrig fel. Var väl hemma igen runt midnatt. Toppendag!

Idag har vi vart på husvisning igen, ätit både lunch och glass i hamnen, vart i lekparken och städat och så. Välbehövligt. Så skönt att bara ta dagen som den kommer. Det behövs det med. 

Imorgon är det jobb igen, 2 hela veckor kvar tills semester. Känns tufft men snart är vi där. Nu kör vi!

Glaaaad :)

Kategori: Allmänt

Åh vad lite fint väder och sol kan göra för humöret:) Älskar sommaren när den visar sig från sin bästa sida. Tyra hade övernattning igår hos mormor, så vi var där och skulle hämta henne och grilla nu ikväll. Skönt avslut på veckan. Nu har vi hela helgen framför oss med fint väder! Äntligen! 

Känns skönt med lite ledighet så man får njuta av det fina vädret. Tänkte väl ta oss nånstans och bada imorgon tror jag.  Eller Tyra vill nog bada, jag trivs nog bäst på land tills det blir lite varmare. 

Snart sängen så man är pigg imorrn. Just nu ligger jag och myser med bebis som sparkar i magen<3